Док су болнице пуне вакцинисаних са упалама плућа, док Александар Вучић прави страначке митинге испред споменика, а Бата Гашић журке за ковид-елиту, народу Србије се опет прети полицијским часом, јер је по мишљењу режима и кризног штаба “народ стока, која је крива за све”

И поред тога што смо лидери по броју вакцинисаних (режимски медији се хвале са цифром од милион и по људи), такође смо, потпуно супротно логици, лидери по броју заражених и по броју умрлих лекара.

И сукоб СНС картела, у којем Вучић тражи начин да се обрачуна са својим саборцима, „просто тражи“ увођење ванредног стања и полицијског часа.

Ако се народ не буде побунио као у јулу прошле године, када је Вучић најавио увођење полицијског часа, поново ћемо ући у пакао кршења основних људских права, а закључавање неће допринети „победи над короном“

ОВО СУ ЧЕТИРИ ВАРИЈАНТЕ ЗАКЉУЧАВАЊА КОЈИМ НАМ ПРЕТИ РЕЖИМ:

1. СУПЕР ТВРДА

Ванредно стање и полицијски час од 18.00 до 5.00.

2. ТВРДА

Полицијски час током викенда, затварање свега осим апотека и маркета.

3. СРЕДЊА

Потпуно затварање за викенд, осим апотека и маркета, али без полицијског часа.

4. МЕКША

За викенд скраћивање радног времена свега сем прехрамбених радњи и апотека.

И Лончар може да нареди „локдаун“

Према Закону о заштити становништва од заразних болести, Влада Србије, односно Министарство здравља, може да прогласи ванредну ситуацију због пандемије вируса током које министар здравља на основу предлога надлежних служби може наредити: забрану окупљања на јавним местима, ограничење кретања становништва у подручју захваћеном ванредном ситуацијом, забрану или ограничење путовања, забрану или ограничење промета појединих врста робе и производа, ванредну вакцинацију и мере личне заштите од инфекције.

Закључани смо провели скоро 27 дана

Током првог таласа короне, од 18. марта до 6. маја прошле године, становници Србије су у својеврсном карантину током трајања полицијског часа провели 638 сати или више од 26,5 дана.

Полицијски час је први пут уведен 18. марта и првобитно од 20.00 до 5.00 ујутро. Међутим, у оваквом облику је важио само четири дана, пошто је већ од 22. марта продужен на период од 17.00 до 5.00.

Најконтроверзнији полицијски час имали смо за Ускрс, од 17. до 21. априла и он је трајао чак 84 сата!

Србин.инфо