Ако Вучић одлучује, биће Прајда

Ако Вучић одлучује, биће Прајда

0
(0)

Београд — Верујем да ће се Парада поноса пре одржати ако одлуку о томе буде доносио Александар Вучић, а не Ивица Дачић, каже Бобан Стојановић, један од организатора.

Стојановић за Данас каже да су покушавали да ступе у контакт са премијером и министром полицији Ивицом Дачићем, али да нису успели.

„Он делегира људе који разговарају са нама. То су припадници полиције који би требало да одржавају безбедност скупа. Са њима имамо одличну комуникацију и сарадњу, али они не доносе одлуку да ли ће Парада поноса бити одржана или не. Прошле године је по питању одржавања Прајда заседао скупштински Одбор за безбедност, који је и донео одлуку да се забрани Парада поноса. То је био преседан, јер тај одбор заседа једино у случају рата и елементарних непогода. Питам се у коју категорију спада ЛГБТ заједница? Могућност да се наш скуп забрани постоји, али сматрам да је однос према Прајду питање политичке манипулације, односно одлуке која се доноси у једном тренутку, од стране појединца који вага како би се та одлука одразила на његову каријеру“, каже Стојановић. 

На питање новинара листа Данас да ли је већа вероватноћа да ће се Прајд одржати уколико одлуку о томе буде доносио Вучић, Стојановић каже да код Вучића постоји одлучност да направи неке промене. 

„У Србији не постоји довољно јака политичка струја која може да уради шта хоће, односно треба, а да се не плаши реакције својих бирача. Премијер и министар полиције Ивица Дачић је у прилично „климавој“ позицији. Њему је сваки глас важан за опстанак на политичком небу. Без обзира на моје мишљење о политичкој прошлости Александра Вучића, он је донео неке добре и храбре одлуке. Чини ми се да код њега постоји одлучност да направи неке промене у држави и друштву, а то је оно што нам је потребно. Не да се вага о свакој речи, нити враћа у прошлост, већ да се направи капитални рез и крене у будућност, у правом смеру“, рекао је Стојановић. 

Он је додао и да би одлуком о одржавању Прајда била послата друштву порука да смо кренули напред, не само ка ЕУ, већ ка толерантнијем и отворенијем друштву.

 

Данас

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Сатанисти на власти у Србији доносе закон којим забрањују Бога, слободу мисли и вероисповести! (видео)

Сатанисти на власти у Србији доносе закон којим забрањују Бога, слободу мисли и вероисповести! (видео)

5 (5) – Без ваљаног правног објашњења у Закону о родној равноправности и Закону о …

Зајечар: Вучићеви батинаши напали кандидата за градоначелника Драгана Стаменковића, полиција није реаговала

Зајечар: Вучићеви батинаши напали кандидата за градоначелника Драгана Стаменковића, полиција није реаговала

5 (7) Кандидат за градоначелника Драган Стаменковић, носилац листе „Монтоја и праведници“ нападнут је од …

4 Коментара

  1. Немој му давати комплимент(монструм).Једноставно,он је ПЕДЕР!!!

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend