Алармантно упозорење: Албанци купују све до Ниша!

0
(0)

Начелница Нишавског округа Драгана Сотировски упозорила је да продаја имања Албанцима у унутрашњости Србије није мит и легенда, већ чињеница. – Албанци више не купују само имања у Куршумлији и дуж административне линије са Косовом, већ их купују у унутрашњости и кажу „праве прстен“ – рекла је Сотировски на округлом столу, организованом у оквиру унутрашњег дијалога о Косову и Метохији.

– То је јавна тајна о којој нико не прича. Озбиљан безбедносни проблем, с којим су упознати у сектору безбедности. Али се њиме нико не бави, зато што је то постао озбиљан бизнис у који су уплетени и неки људи блиски властима – упозорава Момир Стојановић, бивши шеф Војно-безбедносне агенције (ВБА).

У изјави за „Вести“, он објашњава да је начин куповина заснована на наводној позајмици. Албанац склопи уговор са Србином да му позајмљује одређену суму новца, а овај враћање новца гарантује својом некретнином. Како новац никад не буде враћен, онда се активира хипотека и Албанац постаје власник некретнине.

Фиктивни бирачи

Као један од механизама који се користи за промену структуре становништва, Момир Стојановић наводи пример Медвеђе – мале и сиромашне општине на југу Србије.

– Медвеђа има 7.000 становника, а на последњим изборима гласало је 11.000 бирача. Другим речима, 4.000 особа је фиктивно пријављено да станује у овом месту и то Албанаца из Приштине. Све то им је омогућено уз помоћ криминалних групе у Србији – каже наш саговорник.

Он додаје да је на овом случају радила и полицијска управа у Лесковцу, али да је читава ствар на крају заташкана.

– Постоје озбиљни подаци да је чак 12.000 станова у Нишу у власништву косовских Албанаца. Они у њима не живе, већ их издају, али су њихови суштински власници – наводи бивши шеф ВБА.

Да не буде забуне, није реч о масовном броју Срба који продају своју некретнину Албанцу за велику и прецењену суму новца. Најчешће исти људи купују у своје име стан, а у ствари то чине за интерес трећег, односно Албанца са којим склапа уговор о позајмици. За тај нечасни посао добија одређени проценат након што не врати „позајмицу“, а Албанац преузме власништво над некретнином.

Неретко су у целу причу укључене и агенције за некретнине, али и српски и албански адвокати. О различитим начинима како се спроводи „освајање“ југа Србије, Стојановић је додао и податак да Албанке из Косовског Поморавља долазе масовно у Врање да се породе.

– Албанке из Гњилана, Витине, Косовске Каменице се после порођаја врате на Косово, али у матичној евиденцији се води да је дете рођено у Врању. Уколико се овај тренд настави, онда ће Албанци за одређени временски период бити већински народ у Врању – упозорава Стојановић.

Држава да реагује

Драгана Сотировски каже да се као дугогодишњи новинар РТС уверила у истинитост масовних продаја некретнина Албанцима.

– Као новинар сам разговарала и са адвокатима у Нишу који су заступали странке у поступку. Није реч о класичној продаји, већ о уговору о позајмици. Одређена некретнина се стави под хипотеку, као гаранција да ће дуг бити враћен – наводи она.

Сотировски, која је крајем прошле године именована за начелницу Нишавског округа, каже да о овим појавама није обавестила надлежне државе институције јер то нису њене ингеренције, и да онај ко хоће, свему овом лако може да уђе у траг.

– Мислим да о томе не треба да се ћути и да државни органи треба да реагују.
Сви ови подаци, нажалост, дају на озбиљности претњи коју је не тако давно изрекао Рамуш Харадинај. Садашњи косовски премијер је у изборној кампањи поручио Београду да избрише Косово из свог Устава или ће у супротном узети трећину територије Србије и „припојити је Косову“, почевши од Ниша!

Момир Стојановић наводи да и изградња ауто-пута Ниш-Приштина иде у прилог Албанцима.

– Покуповаће све дуж ауто-пута, поотварати пумпе и ево их на обали Мораве!

Медији су и раније писали да је најбогатији Албанац Беџет Пацоли, сада министар спољних послова у Приштини, обезбедио чак 250 милиона евра у кешу којим ће албански екстремисти на југу Србије у наредним месецима куповати земљиште, некретнине и фирме, те да је то само прва фаза у реализацији „велике Албаније“.

Ј. Арсеновић – Вести

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Шиптар Кујтим Фејзулаи пореклом из Македоније извршио терористички напад у Бечу (видео)

5 (1) МИНИСТАР унутрашњих послова Аустрије Карл Нехамер потврдио данас да је нападач који је …

Бизговчина преговара осам година и понуда коју ће Србија добити је да је признају шиптарске нарко и терористичке банде

5 (6) Београд је добио одговор на питање — шта добија уколико призна независност Косова? …

3 Коментара

  1. Под хитно шиптарима одузети те имовине и уговоре прогласити правно неважећим

  2. Странцима је забрањена куповина некретнина у СРБИЈИ. А шиптарима са југа мора прво да се утврди држављанство собзиром на чињеницу да они не признају СРБИЈУ КО СВОЈУ ДРЖАВУ па самим тим и немогу са купују некретнине на територији целе СРБИЈЕ. То само треба неко да спроведе у дело али пошто се политичари неразумеју у власт већ само колико ће зграбити новца док су на власти онда остаје питање ко у ствари дозвољава нелегалну продају некретнина са странцима.

  3. Hocu ja ds im prodam stan na bulevaru . Naravno za debele pare bas kao se ovi kosovari obogatise

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend