Црна Гора

Александар Раковић: Шта ово значи Кривокапићу, какви су то људи, то је безобразлук ноторни! (видео)

Историчар Александар Раковић каже да је премјер Здравко Кривокапић отео победу Србима у Црној Гори и преварио оне који су га подржали и поставили за носиоца победничке листе на изборима. Раковић каже да је Кривокапић одмах након избора прекинуо контакт са људима из Србије који су га подржавали, а колико му је познато више нема комуникацију ни са владиком Јоаникијем.

Раковић каже да су очекивања Срба изиграна и да измена Закона о слободи вероипсовести није довољан помак да би они били задовољни, и да је повлачење признања Косова и Метохије нешто што је обећано пре избора, да се српски симболи и даље забрањују у Црној Гори, држављани Србије хапсе и протерују, а да српски амбасадор и даље није добродошао у Подгорицу.

– Ми смо Кривокапића фактички донели на то место… Шта то значи, какви су то људи, на шта то личи бре, то је један безобразлук ноторни – каже Раковић.

Упркос овим дешавањима, Раковић тврди да ће српске снаге однети убедљиву победу у Никшићу и показати сву снагу. Он каже да ће то бити додатни ударац ДПС и Милу Ђукановићу, а да ће након тих избора морати да се преговара о реконструкцији Владе Црне Горе и давању Срба утицаја какав су заслужили на изборима.

Раковић отворено говори о улози Даке Давидовића о дешавањима у Црној Гори, избору патријарха СПЦ али и потезиам Александра Вучића око Косова и Метохије.

Правда.рс

�оментара

 1. Veliko poštovanje za istoričara Gosp. A.Rakovića i njegov rad. Volio bih da niko niti u Srbiji niti u CG
  pojedince i grupe ANTISRBE ne imenuje imenom Crnogorci…..već MONTENEGRINI koji su bivši
  Srbi -podlegli indoktrinacijama sa Zapada slično kao Srbi od Istre do Boke uzduž primorja i priobalne
  Hercegovine.To je fenom sam za sebe a G-din Raković bi to znao bolje da objasni.Borbu protiv tog fenomena vodi SPC i vodiće sve dotle dok se u istoj ne formira unijatsko vođstvo. Spominje Cetinje i Hercegovce -a zar nije Cetinje bilo naseljeno narodom iz Hercegovine (Njegusi itd). Ovo je proces pod uticajem zla i pitanje je kako će se
  sve zavrsiti. Sreću se mnogi ljudi u Cg ,dobroćudni,pošteni itd – koji kažu :kako Ja mogu biti Srbin kad sam
  rođen u Crnoj Gori. Problem je porodičnog,školskog i već 100 gpdina političkog vaspitanja. Taj proces Montegrininzacije ići će svojim putem. Mi kao Srbi imamo mnogo prizemniji i problem koji bi nas duhovno
  uništio a to je problem KiM.
  Zato,
  Ako Srbi žele da spreče svoj nestanak i nestanak svojih potomaka i svoje istorije, ima samo jedan način a to je :
  Pregovori sa Kosovarima moraju biti obustavljeni. Može se pregovarati sa državom Albanijom za razmenu teritorija.To bi trebalo da bude jedini realni pristup problemu oko KiM.
  Ako Albanci sa jedne strane i Srbi sa druge strane žele dobro svom narodu tada treba u razmjeni teritorija da Srbiji pripadne dio Albanije uz Crnu Goru do mora, te obala od Bojane do rta Rodonit,zatim da granica ide od rta Rodonit preko vrhova brda zapadno od magistrale Priština –Drač, (da ima geografski prirodni tok ) do Prizrena ili blizu,,možda do Junika, a da Albaniji pripadne dio KIM južno od svih srpskih svetinja ( da u Srbiji ostaju Peć,Dečani, Gračanica, Kosovo polje na kome je bila bitka), i da Albaniji pripadne dio (t.zv. preševske doline) naseljen većinskim Alb.stanovništvom sve do Makedonije.
  Albanci na teritoriji koja bi pripala Srbiji i Srbi na teritoriji koja bi pripala Albaniji moraju biti preseljeni u matične države uz naknadu za ostavljenu imovinu. O visini naknade imovine trebalo bi da odlučuje ista komisija imenovana saglasno od Srbije i Albanije i uslovljena da svaki slučaj okonča u vrlo kratkom vremenu
  Izuzetaka od preseljenja nebi trebalo biti – jer bi inače dio problema ostao i nadalje . (Pored svih sladunjavih priča danas – Srbi i Albanci jedni sa drugima na istoj teritoriji – potpuno su nekompatabilni)
  Pored Gračanice trebalo bi izgraditi visok i dosta dug zid koji Gračanicu uklapa u srpske teritorije, a Prištinu u albanske teritorije. da bi se sprečili incidenti pojedinaca koje ne kontrolišu Vlade. Prislino , iako ekonomski obeštećeno preseljenje palo bi vrlo teško onima kojih se tiče, međutim to bi trebala biti svjesna žrtva za dobro svojih budućih generacija. (Naši pretci su podnosili mnogo veća žrtvovanja uključujući i svoje živote).
  Ova razmjena teritorija i preseljenja nebi bili dopušteni od strane država koje su inače zainteresovane za ovaj region.Ali i za Albance i za Srbe ovakav način ostvarenja razmjene teritorija bio bi mnogostruko koristan. Mislim da dio Albanaca shvata što bi time dobio njihov Albanski narod. I što je vrlo važno – nebi više bio faktor u rukama velikih sila već bi imao mogućnost za svoj vlastito željeni razvoj.
  (Sada moram napomenuti da sam od marta 2019 god. u medijima -naišao na članke u kojima Milijana Baletić predlaže već od 2012 godine veoma slične predloge onima do kojih sam ja samorazvojno došao…i nadam se da u našem narodu ima dosta onih koji su obični Ljudi- i razumno možda dolaze do sličnih ideja, a meni bi bilo drago da takve ideje preovladaju većinom Srba.)
  O navednom rješenju problema KIM – ne govori niko (osim Milijane), međutim ovo nije neostvarivo. Umni Albanci znaju da je čitava Albanija na srpskoj zemlji i ako ima Božje pravde , ovakvo rješenje bi bilo pravedno i trajno.Mislim da bi umni Albanci podržali ovo rješenje, ali me je strah da Srbi u današnjoj Srbiji imaju kontinentalni mentalitet i da im do izlaza na more nije stalo.
  Pojam mora im je turizam,plaža,gužva na plaži,kupanje i ništa više,te sve to uz novac mogu sebi omogućiti i bez svog mora. Vrlo kratko reagovanje na kratke staze,stav profitera makar vrlo sitnih,beznačajnih..
  Mnogi će reći-nema razmjene teritorija , jer Skadar je ionako bio naš.To znači nema pregovora,poništava se ideja,i sve nadalje ide kao do sada. Tačno je da je bio naš, ali sada tu živi drugi narod. I bez razmjene teritorija u koje bi bio uključen i Skadar,Skadar nikada neće biti naš. Upotrebimo razum i dobru volju da ne naškodimo drugome, te će Bog dati da ni drugi ne naškode nama. Nadam se da će se ovo ostvariti kad tad, osim ako Srbi nestanu kao narod i kao Srbi.
  U smislu da nebismo nestali, uzor bi nam trebali biti Izraelci, koji su konačno proglasili da je Izrael nacionalna država Izraelaca i da su non stop spremni da brane svoju zemlju. Tačno je da imaju podršku moćne države S.A.D, ali bi i mi imali podršku moćnih država Rusije i Kine.
  Na tako dobijenoj obali trebali bi smo napraviti veliku transšipment kontejnersku luku i saobraćajnice od te luke do Mađarske .
  Uz ovaj izlaz na more, reaktiviranje brodograđevne industrije na moru i u Beogradu, te uz zadržavanje kvalitetnog poljoprivrednog zemljišta i slatkih voda u svojim nacionalnim rukama, imali bi smo pristojan život i budućnost za naše familije i potomstvo.Poljoprivredno zemljište treba da bude zaštićeno i na istom bez obzira dali je vlasnik individualna osoba ili društvo treba zabraniti bilo kakve izgradnje bilo kuća ili nečeg drugog.Takođe treba ograničiti porast i širenje velikih gradova,već u istima treba dobro urediti postojeće stanje a priliv stanovništva usmjeriti na druge za to odabrane centre. ( U suštini broj stanova u jednom gradu morao bi biti ograničen prema mogućnostima zapošljavanja,tako da svaki stan daje pravo na dva radna mjesta). Prekobrojni pretendenti na naseljenje u gradu koji nema više mogućnosti za zapošljavanje – morali bi biti upućeni u drugi centar koji se izgrađuje na daljini 50 do 100 kilometara od već postojećeg centra. (Prostor između bi trebao biti uotrebljen za proizvodnju hrane, a ako je za to nepogodan, onda za druge djelatnosti.)
  I ponavljam – ako izgubimo KIM – a sve ide ka tome – mi smo izgubili sami sebe. I nikada više nećemo se pronaći. Ostaćemo prokleti za vječita vremena.
  Izgleda da nam ne preostaje ništa drugo nego da molimo Boga da nam pomogne i da preumljenim Srbima vrati pamet u glavu.

 2. Нажалост, Раковићу, и даље си наиван и неинформисан по питању Кривокапићеве улоге од почетка.
  Знало се, још пре избора, док су још трајале литије, да ће Британци довести особу која је наводно “нова”, “некомпромитована”, јер су се плашили да ће Срби у Црној Гори “одувати” све оне који нису за “либералну” Европу, НАТО.. који су блискији Русији и који су национално опредењени као Срби тј. да више неће имати Црну Гору под својом контролом !!! Таква особа- Кривокапић, је требала да за почетак, најави промену ” закона о цркви, по коме би се Ср. правосл. цркви у Црној Гори вратила права и имовина а да све друге “тековине” Ђукановићеве политике остану недирнуте, тј. Срби да буду маргинализовани, да остане признавање Косова,да Црна Гора остане у НАТО итд…! И то се ево и догађа.
  А мишљење да Кривовапић, није био планиран као ПРВА опција, од стране опозиције за место “лидера” већ да је “искрснуо” јер је неколицина то место одбила, је такође наивно јер су Британци то тако испланирали и ПРЕДСТАВИЛИ, ДА НАИВНИ СРБИ У ОПОЗИЦИЈИ У ТО ПОВЕРУЈУ и ево још увек, нашалост верују !!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!