Александер Ноје: ЕУ не жели у свом пуноправном чланству земље Балкана, а посебно не Србију!
Alexander Neu in der 217. Sitzung des Deutschen Bundestages im Reichstagsgebäude. Berlin, 24.03.2021 *** Alexander Neu at the 217 session of the German Bundestag in the Reichstag building Berlin, 24 03 2021 Foto:xF.xKernx/xFuturexImage

Александер Ноје: ЕУ не жели у свом пуноправном чланству земље Балкана, а посебно не Србију!

Посланик немачког Бундестага Александер Ноје рекао је у разговору са министром унутрашњих послова Србије Александром Вулином да Европска унија не жели у свом пуноправном чланству земље Балкана, а посебно Србију, и да политика Брисела није искрена према Србији.

Он је истакао да није могуће објаснити како то да је за Берлин и Брисел Косово држава, али да јавно одлучују шта све Приштина сме, а шта не сме да прихвати у разговорима са Београдом, саопштило је Министарство унутрашњих послова Србије.

Вулин је посланику Нојеу захвалио на „чврстом ставу у заштити поштовања међународног права и на храбрости да јавно говори о истини о Србији и тешком положају српског становништва које живи ван матице“.

„Начин на који заступате међународно право у Бундестагу је за свако поштовање и искрено дивљење. Ваша бескомпромисност и храброст постидела би многе српске политичаре. Супротстављати се једном већ потпуно увреженом мишљењу у Немачкој да су Срби негативци заслужује наше пуно поштовање“, рекао је Вулин у разговору путем видео линка.

Ноје је активни посланик Бундестага из редова Левице од 2013. године и члан Одбора за одбрану и заменик члана Одбора за спољне послове, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Србије.

Вулин је истакао да Кфор тренутно представља нужну заштиту српског становништва на Косову и Метохији и указао на опасност по мир у региону уколико би дошло до стварања такозване косовске војске.

Саговорници су оценили да покушаји мењања Дејтонског споразума представљају претњу по мир у Босни и Херцеговини, а тиме и у целој Европи.

Бета

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

У Аустрији вакцинисано више од 85%, скоро 4.000 заражених на дан!?

У Аустрији вакцинисано више од 85%, скоро 4.000 заражених на дан!?

У Аустрији се шири и нова мутација коронавируса. Делта варијанта АY 4.2 или “Делта Плус”. …

Орбанов шамар ЕУ: Пољаци су у праву

Орбанов шамар ЕУ: Пољаци су у праву

Примат закона ЕУ није предвиђен уговором о чланству, рекао је мађарски премијер Виктор Орбан, коментаришући …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *