Америке

Амерички научници тврде да имају научне долазе да је ковид 19 створен у лабораторији!

Патоген ковид-19 има генетски отисак који никада раније није примећен у природном корона вирусу, тврде два америчка научника.

Пажњу поново привлачи могућност да је пандемија започела бекством вируса из лабораторије о чему у тексту за “Волстрит журнал” говоре др Стивен Квеј и професор емеритус са Универзитета Беркли Ричард Малер.

Велики део јавне расправе усредсредио се на посредне доказе: мистериозне болести забележене крајем 2019. године и рад лабораторије на намерном повећавању смртности вируса (познато као истраживање “добијања функције”).

Мистерији је допринела и Кинеска комунистичка партија која нерадо објављује релевантне информације. Извештаји засновани на америчким обавештајним подацима сугеришу да је лабораторија сарађивала на пројектима са кинеском војском. Амерички председник Џо Бајден наложио је националној обавештајној заједници да удвостручи напоре како би истражили могућност да је пандемија започела бекством вируса из вуханске лабораторије.

Научни доказ

Али најубедљивији разлог за фаворизовање хипотезе о цурењу вируса из лабораторије чврсто је заснован на науци, кажу аутори есеја у “Волстрит журналу”.

– Посебно треба узети у обзир генетски отисак ЦоВ-2, новог корона вируса одговорног за болест ковид-19 – кажу они.

Код истраживања “добијања функције”, микробиолог може повећати значајно смртоносност корона вируса спајањем посебне секвенце у његов геном на главној локацији. Овакав рад не оставља трагове манипулације, али мења шиљати протеин вируса, олакшавајући убризгавање генетског материјала у ћелију жртве.

Како наводи “Волстрит журнал”, од 1992. године било је најмање 11 оваквих одвојених експеримената, а резултат је увек био супер појачан вирус.

Геном је нацрт фабрике ћелије да прави протеине. Језик је састављен од трословних “речи”, укупно 64, које представљају 20 различитих амино киселина. Тако на пример има шест различитих речи за амино киселину аргинин, једну од најчешће коришћених у јачању вируса.

Сва ћелија има другачије склоности према томе коју “реч” највише воли да користи. У случају “добијања функције”, друге секвенце су могле бити спојене на истом месту. Уместо ЦГГ-ЦГГ (тринуклеотид познат као дупли ЦГГ) који говори протеинској фабрици да направи две аргинин амино киселине заредом, добићете једнаку смртоносност спајањем било које од 35 осталих комбинација од две речи за двоструки аргинин.

Вештачка комбинација

Ако се убацивање одигра природно, рецимо рекомбинацијом, онда је далеко вероватније да ће се појавити једна од тих 35 осталих секвенци. ЦГГ се ретко користи у класи корона вируса који се могу рекомбиновати са ЦоВ-2.

Штавише, указују аутори текста за “Волстрит журнал”, у читавој класи корона вируса која укључује ЦоВ-2, комбинација ЦГГ-ЦГГ никад није пронађена у природи. То значи да уобичајен метод на који вируси купе нове особине, зван рекомбинација, не може овде да функционише. Вирус просто не може покупити секвенцу од другог вируса ако та секвенца није присутна у било ком другом вирусу.

Иако је дупли ЦГГ потиснут у природи, за лабораторије важи супротно. Одабрани редослед убацивања је дупли ЦГГ, због тога што је лако доступан и подесан и научници већ имају доста искуства са његовим уметањем. Додатна предност дупле ЦГГ секвенце у поређењу са осталих 35 могућих избора је да ствара користан маркер који омогућава научницима да прате убацивање у лабораторији.

А управо се баш та секвенца појавила у ЦоВ-2.

Они који заговарају да је вирус зоонотског порекла морају да објасне зашто је нови корона вирус током мутације или рекомбинације изабрао најмање повољну комбинацију, односно дупли ЦГГ. Зашто је поновио избор “добијања функције” који би начинили истраживачи у лабораторији?

– Да, то се могло догодити насумично, путем мутација, али да ли стварно верујете у то? – упитали су Квеј и Малер.

У најмањој могућој мери, ова чињеница да је корона вирус уз све своје насумичне могућности изабрао ретку и неприродну комбинацију коју користе људски истраживачи указује да водећа теорија његовог порекла мора бити бекство из лабораторије, закључили су научници.

Без помена секвенце

Кад су вирусолог Ши Џенгли и њене колеге из лабораторије у Вухану објавили рад у фебруару 2020. са делимичним геномом вируса, изоставили су било какво помињање посебне секвенце која јача вирус или ретког дуплог тринуклеотида ЦГГ.

Али за свега неколико недеља су вирусолог Бруно Котард и његов тим објавили своје откриће секвенце ЦоВ-2 и његову нову ојачану локацију, наводећи у раду да протеин који га је садржао “може обезбедити вирусу добијање функције” зарад ефикаснијег ширења на људе.

– Дупли ЦГГ је овде, само треба погледати – истичу Квеј и Малер.

Закључак

Има још доказа који указују на лабораторијско порекло ЦоВ-2, а највећи је драматична разлика у генетском диверзитету ЦоВ-2, у поређењу са корона вирусима одговорним за САРС и МЕРС. За оба та вируса је потврђено да им је порекло природно, али ковид-19 није радио на тај начин.

Он се појавио код људи већ прилагођених на екстремно заразне верзије. Није било ни озбиљног вирусног “побољшања” док месецима касније у Енглеској није дошло до мање варијације.

Присуство дупле ЦГГ секвенце је снажан доказ спајања гена а одуство диверзитета у јавној епидемији указује на убрзање “добијања функције”. Научни докази, навели су Квеј и Малер, указују да је закључак да је вирус развијен у лабораторији.

Блиц.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

оментара

  1. Narodu je i te kako jasno vise sta se radilo i na sta su spremni mocnici, ali najgori su njihovi poltroni i sluge, licemerni, potplaceni i pokvareni ljudi..oni su sebe prodali njima i njihove porodice a ne nece nas obicne i normalne ljude… poznati su i te kako placeni da nose maske i promovisu plandemiju a tek za glumu sa bockama.. ali koliko god sojeva da seju narod ce da zanje tako da su provaljeni.. vise niko nigde ne nosi masku.. svako je gospodar svog tela, a o drustvenoj odgovornosti nemoj da vam pricaju pogledajmo koliko siromasnih, beskucnika a koliko ima bogatasa sa milijardama, zasto tu odgovornost nisu pokazali stotinama i hiljadama godina.. provaljeni su cak i od dece.. nece niko biti nov covek, gmo, hibridan, hoce izvoran, Boziji lik i nalicije.. Amin

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Back to top button

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!