fbpx

Американци се повлаче поводом Боинга 777 јер не знају шта још Русија зна и има у рукама (а има видео снимак пуштања украјинског Бук-а)

0
(0)

Русија упорно предлаже да се објаве разговори малезијских пилота са диспечерским службама Украјине. У ствари, Русија одлично зна шта ту има. Ми имамо снимке тих разговора. Ти разговори су у етру, а средства за радио пресретање која се налазе око Донбаса омогућавају да се све снима

Русија располаже и снимком разговора украјинског војног авиона који је пролазио поред Боинга. Пре извесног времена се код устаника појавио одбачени украјински СУ-25 тако да са анализом софтвера сличних летелица нема никаквих проблема

Плус: постоји још много оперативних информација, укључујући и селектовање земаљских радио-станица, анализу активности мобилне телефоније и разговоре појединих „грађана“ уз могућност прецизног одређивања локације субјекта који говори

БРИФИНГ у Министарству одбране Русије поводом обарања малезијског Боинга био је интензиван и урађен у духу техничког посла, а не PR режије за публику (са анимацијама, лепим сличицама и преводима на много језика).

Режијом, иначе, треба да се баве информативне агенције, посебно RT, то је њихов посао.

Време за брифинг изабрано је веома прецизно. Тек пошто су посматрачи ОЕБС-а дали први извештај о томе да устаници сарађују и обезбеђују терен, а малезијска делегација допутовала ради преузимања снимака.

Исто тако, брифинг се срећно десио пре Обаминог говора и фактички га упропастио.

Резултати:

1. Русија је рекла своје, при том више постављајући питања, а не дајући одговоре.

2. САД су сматрале да је боље да се извуку уобичајеним фразама и да се повуку чврсто одбијајући да дају доказе и коментаре. Разлог је једноставан – обавештајна служба им није дала јасан одговор шта Руси имају у рукама.

3. Коментаришући ситуацију, Украјина је наставила да срља у пропаст. Они би могли да узму наук од Американаца, али пошто памети нема, онда и неће дуго.

Међутим, оно што смо видели – то је тек прва епизода. А могу бити још две.

Вероватно сте приметили да су на поменутом брифингу давани веома ограничени подаци: радарска контрола простора – број и тип летелица, фотографије система Бук-1М на земљи по датумима (сателитски снимак) и оповргавање фалсификата са Бук-ом.

Главне информације засад још нису откривене, а ту има још много тога важног.

Након што противник (у најмању руку Украјина) изговори још гомилу глупости о ситуацији у вези са Боингом и још више се подметне, може уследити друга епизода – радио-снимци разговора између летелица које су се налазиле у означеном простору.

Подсећам да Русија упорно предлаже да се објаве разговори малезијских пилота са диспечерским службама Украјине. У ствари, Русија одлично зна шта ту има. Ми имамо снимке тих разговора. Ти разговори су у етру, а средства за радио пресретање која се налазе око Донбаса омогућавају да се све снима.

Осим тога, ми имамо и снимак разговора украјинског војног авиона који је пролазио поред Боинга. Подсећам да се пре извесног времена код устаника појавио одбачени украјински СУ-25 тако да са анализом софтвера сличних летелица нема никаквих проблема.

Плус: још много оперативних информација, укључујући и селектовање земаљских радио-станица, анализу активности мобилне телефоније и разговоре појединих „грађана“ уз могућност прецизног одређивања локације субјекта који говори.

А ако и то буде мало, могућа је и трећа епизода. Подсећам да се у периоду сиријске кризе десио случај са две ракете које су лансиране у Средоземном мору ради самоуништења. МО РФ саопштило је о томе одмах по лансирању тих ракета. Вероватноћа да не постоје подаци о начину погађања Боинга зато је једнака нули.

Ипак, засад се не планира осветљавање друге и треће епизоде, будући да коначну реч треба да каже ИКАО, која ће такође имати те податке (у најмању руку о самом Боингу, разговорима итд.).

Иначе, постоје мишљења да су руски војни стручњаци били на месту пада Боинга отприлике три-четири сата после пада и уверили се да ће резултати истраге бити недвосмислени.

Према томе, пратимо и посматрамо игру.

Судећи по планираним догађајима, Русија прелази у контраофанзиву под чијим знамењем може протећи читава ова недеља.

Превела Ксенија Трајковић

Факти

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Ту су, ту су (видео)

0 (0) ПОГЛЕДАТИ СНИМАК, 0:16 СЕКУНД, ЧЛАН ОБЕЗБЕЂЕЊА ОБАВЕШТАВА ЂУРИЋА И ИЗГОВАРА: „ТУ СУ, ТУ …

Вучића у Косовској Митровици дочекале празне улице (ВИДЕО)

0 (0) Знајући да ће медији преувеличати број Срба са севера КиМ који је дочекао …

4 Коментара

 1. Podeli ovu sramotu sa prijateljima da svi vide kakvog “predsednika TOMISLAVA NIKOLICA” imamo http://www.youtube.com/watch?v=i2NCjKfdtDg#t=413

 2. Direktor Agencije za kontrolu letenja (SMATSA), Radojica Rovčanin, prima astronomsku mesečnu zaradu od 908.555 dinara, podaci su Agencije za borbu protiv korupcije.

  Novoimenovani direktor Agencije za kontrolu letenja (SMATSA), Radojica Rovčanin, prima mesečnu zaradu u visi od 908.555 dinara, podaci su Agencije za privredne registre.

  Rončanin je na tu funkciju došao u januaru ove godine pošto je smenjen Slobodan Cvijan koji je za vreme direktorovanja primao mesečnu zaradu u visini od 850.000 dinara mesečno.

  Prema podacima ABPK, izvor finansiranja njihovih zarada je republika

  Predsednik Nadzornog odbora Agencije za kontrolu letenja, Bratislav Grubačin, mesečno inkasira 380.397 dinara. On još prima 15.000 dinara mesečno kao član Programskog saveta Radio-televizije Srbije.

  Podsetimo da je Aleksandar Vučić krajem prošle godine “razbio kvaku na vratima svog kabineta” jer su iz ove agencije tražili da im se omogući isplata trinaeste plate.

  – Bando lopovska, marš van! Kako vas nije sram! Van da vas nikad više nisam vidio. Nikad vam nije dosta para, a imate najveće plaće u Srbiji, galamio je tada lazovcina Aleksandar Vučić.

  Tada je direktor bio Cvijan. Međutim, dolaskom Rovčanina, direktorska plata se povećala za 58.555 dinara.

  Brojne republičke agencije predstavljaju pravi fenomen kada je reč o mesečnim platama. U državi u kojoj je određeno da minimalna zarada bude 180 evra ili oko 21.000 dinara, zaista nema smisla da direktori brojnih državnih agencija imaju deset puta veće plate.

  Te agencije nemaju samo direktore. Pojedine agencije imaju savete, nadzorne odbore i upravne odbore.
  plate članova saveta Republičke radio-difuzne agencije.

  Savet RRA ima ukupno devet članova od kojih je jedan predsednik.

  Goran Karadžić, predsednik – 173.580 dinara (nedavno je imenovan za predsednika, navedena plata je dok je bio samo član)
  Goran Petrović, zamenik predsednik – 191.440 dinara
  Goran Peković, član – 198.587 dinara
  Prvoslav Perić, član – 171.360 dinara (nedavno je napustio funkciju predsednika, navedena plata je dok je bio predsednik)
  Gordana Suša, član – 0,0 dinara (penzionerka, ne prima platu od RRA već penziju od 45.370 dinara)
  Živojin Rakočević, član – 167.580 dinara
  Slobodan Veljković, član – 150.000 dinara
  Miloš Rajković, član – 150.650 dinara
  Božidar Nikolić, član – 0,0 dinara (penzioner, ne prima platu od RRA već penziju od 96.000 dinara)

  Oni su zaduženi za izdavanje kazni i oduzimanje dozvola emiterima koji krše zakone. Na primer, TV Pink je u više navrata prekršila zakon usled emitovanja neprikladnog sadržaja zbog emisija “Farma”, “Dvor” i “Trenutak istine”, ali dozvola toj televiziji nikada nije oduzeta, iako su postojali konkretni razlozi.

  Pročitaj: DA NE POVERUJEŠ: Ovi ljudi primaju najveće plate iz budžeta

  Kada već govorimo o televiziji i telekomunikacijama, možemo slobodno spomenuti da direktor Republičke agencije za telekomunikacije (RATEL), Dr Milan Janković, mesečno inkasira 250.634 dinara.

  Republička agencija za poštanske usluge takođe ima savet. Savet te agencije ima ukupno pet članova. Prema podacima Agencije za borbu protiv korupcije, samo predsednik i jedan od članova primaju platu za članstvo u savetu.

  Predsednik saveta, Dragan Đorđević, na ime te funkcije mesečno primi 150.000 dinara, a jedan od članova, Dr Nikola Trubint, mesečno zarađuje nešto više od predsednik i to sa zaradom od 154.655 dinara.

  Kada smo već spomenuli Agenciju za borbu protiv korupcije, vredi objaviti i platu direktora te ustanove. Direktorka Agencije za borbu protiv korupcije, Tatjana Babić, mesečno zaradi 203.109 dinara.

  Agencija za energetiku takođe ima savet o pet članova.

  Ljubo Maćić, predsednik – 189.764 dinara
  Ljiljana Hadžibabić, član – 188.444 dinara
  Dejan Stojanović, član – 182.000 dinara
  Predrag Makar, član – 183.923 dinara
  Goran Petković, član – 242.910 dinara

  Pojedini direktori agencija, pored visokih plata, imaju zavidan broj nekretnina.

  Tako je, na primer,smenjeni direktor Vojnoobaveštajne agencije, Dragan Vladisavljević, mesečno primao samo 149.420 dinara, ali zato poseduje jedan trosoban stan koji je kupio, jedan jednosoban stan koji je nasledio, jednu garažu koju je kupio, jednu zgradu sa zemljištem uz zgradu koju je dobio na poklon, jedan voćnjak koji je isto poklonjen, dve njive, takođe polonjene i jednu šumu koju je, pogodili ste, takođe dobio na poklon.

  Vladisavljeviću može da parira i v.d. direktorka Agencije za osiguranje depozita, Lidija Perović koja mesečno zarađuje 177.700 dinara, ali zato poseduje jedan trosoban stan koji je kupila, jednu garažu koju je takođe kupila, jedan dvosoban stan koji je dobila kao nasledstvo, jedan jednosoban stan koji je takođe nasledila, jednu njivu koju je kupila kao i porodičnu gorbnicu koju koristi.

 3. Хоће они на јефтине трикове да подвале Русима.. Није то ни Србија ни Република Српска ни Сирија.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *