Ана Брнабић: Одлив мозгова да пређе у циркулацију мозгова (видео)
фото: Танјуг

Ана Брнабић: Одлив мозгова да пређе у циркулацију мозгова (видео)

5
(2)

Премијерка и мандатарка Владе-у-формирању Ана Брнабић изјавила је јуче, након састанка са директором Kанцеларије Америчке развојне агенције Џоном Јовановићем о пројектима у којима би Србија и ДФЦ могли да остваре сарадњу, да одлив мозгова може бити и позитивна ствар.

“Нама није проблем, и није проблем ниједној земљи, када причамо о одливу мозгова је сам одлив мозгова. То може да буде и добро за једну земљу. Док год ви успете као земља да тај одлив мозгова пређе у циркулацију мозгова”, рекла је јуче премијерка.

Да Србија предњачи у одливу мозгова – термин који се користи за напуштање образованих и стручних кадрова из земље – добро је позната чињеница: трошкови одласка младих коштају државу и до 1,2 милијарде евра годишње, показало је истраживање “Трошкови емиграције младих из Србије”, које је спровео Институт за развој и иновације (ИРИ), уз подршку Вестминстер фондације за демократију, објављено прошле године.

Циркулација мозгова коју премијерка помиње до сада није коришћено као термин у широј јавности. Није до краја јасно како се конкретно дефинише.

Нова.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Чеда и Чале - Баговање у хит твиту Еп.2 (видео)

Чеда и Чале – Баговање у хит твиту Еп.2 (видео)

3 (1) Направићемо неколико епизода хит гостовања Ане Брнабић и Чедомира Јовановића у хит твиту. …

Палма организовао бунга-бунга журке, позвао и Брнабић

Палма организовао бунга-бунга журке, позвао и Брнабић

5 (3) Премијерка Ана Брнабић је у време док је била министарка у интервјуу за …

Један коментар

  1. Боже сачувај како нам је премијерка паметна. Ни сама није разумела шта је рекла. Има ли наде да се овај мозак негде одлије далеко, далеко од нас, па да ми осетимо губитак ненеадокнадив….

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend