АНГЕЛА МЕРКЕЛ: Било би добро да мигранти остану у Србији и Македонији

Њемачка канцеларка Ангела Меркел изјавила је у понедјељак да, упркос два узастопна изборна неуспјеха своје странке, не одустаје од политике отворених граница према мигрантима, али да је спремна да разговара о забринутости људи.

Меркелова је рекла да разумије да се многи не слажу да њеном политиком и да је спремна да разговара о промјенама.

“Ако људи једноставно не желе тражиоце азила који су муслимани, само зато што су муслимани, то је против принципа Хришћанско-демократске уније (ЦДУ) и њемачких принципа”, рекла је канцеларка и лидерка ЦДУ.

Њемачка канцеларка је казала да је жељела да њена девиза о избјеглицама “Успјећемо” буде охрабрење, али да су је неки схватили као провокацију.

Меркелова напомиње да упркос великом негативном ставу европских народа о мигрантима, постоје државе које су се више него отворено показале према њима.

Немачка канцеларка похвалила је пре свега напоре Србије, Македоније али и Хрватске у збрињавању и пуштању мигранта из ратних подручија. Ипак, како сама каже постоји план да се већина миграната који желе остати у Европи, а не желе Немачку или неку сличну државу, насели у Србију и Македонију као и напуштене делове Украјине. Ипак како каже Хрватска као чланица Европске уније вероватно ће то одбити.

ИЗВОР: ЈУТАРЊИ.ХР / АЛ ЏАЗИРА / ДНЕВНИ ЖУРНАЛ

Актуелно

Србија постаје сабирни центар за мигранте

Помоћ националним економијама широм света у радној снази или Србија и Балкан као сабирни центар …

Кроз Србију су са колонама миграната пролазили и терористи-спавачи

ПРЕДСЕДНИК Интернационалне полицијске организације мр Илија Животић сматра да Исламска заједница у Србији треба да …

2 Коментара

  1. MA NETREBA DA BRINE TU JE VUCIC SAMO TREBA DA KAZE KOLIKO MILIONA TREBA DA SE PRIMI.DACEMO IM SVE A PRVO ZENE.

  2. Напротив, било би добро да мигранти буду тамо где су и кренули, где желе а то је госпођо Ваша немачка. Онда би то било јако добро, добро за емигранте, добро за Србију а било би добро и за све вас Немице па неби више било ситуација као са Вама драга госпођо Ангела, да немате пород, да немате дете, што проистиче доброга и за све Немице у <немачкој. позз. ДРАГАНешковић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons