АНОНИМНА ПИСМА КРУЖЕ ПО СРБИЈИ: Означени краљеви подземља по имену и презимену
фото: Пиксбеј

АНОНИМНА ПИСМА КРУЖЕ ПО СРБИЈИ: Означени краљеви подземља по имену и презимену

ПИСМО које већ данима кружи Лозницом, у штампаној и електронској форми, а у којем се поименце наводе имена наводних “носилаца разних облика криминала у граду”, и даље привлачи велику пажњу јавности.

Уз податке о томе чиме се баве, где се скривају и ко их наводно штити, који се могу прочитати на четири куцане стране, многе више занима ко је аутор писма, како је оно настало и како је доспело до дописника “Новости”.

Мало боље упућени у лозничке (не)прилике, истичу да је ово само једно од писама, које је упућено на адресе надлежних, са наводима, које ће неко вероватно морати добро да провери пре него што у њих поверује.

– Много криминала је остало некажњено и неистражено, па они који имају “материјал”, или су радили у служби, али нису могли да учине ништа, јер им нису дозвољавали они који их контролишу, сада, вероватно пишу писма како би умирили своју савест – каже наш саговорник, добар познавалац прилика у граду.

– С друге стране, криминалци виде да их је све више, па конкуренцију покушавају да разбију и сами, уз помоћ “ментора”, у анонимним писмима оптужујући једни друге. Тачно је да у овом писму има и којекаквих навода, али и оних опипљивих, који указују на трагове криминала. Озбиљни полицајци сигурно знају шта им је даље чинити.

СНИМАК

ОСИМ писма, у граду се недавно појавио и снимак, како један од сада већ оптужених полицајаца, говори саговорнику, иначе оштећеном и сведоку у његовом предмету, да “ако буде сведочио у његову корист, да ће му завршити да и даље, као и док је он био на служби у Лозници, кријумчари људе”. Саговорник је одбио понуду, јер је знао да полицијци “померени” из Лознице немају никакав утицај код већег дела новог полицијског руководства. И овај снимак је завршио код надлежних.

Ново полицијско руководство у Лозници је, како сазнајемо, у крајње незавидној ситуацији, јер је наследило велики број проблема. Уз то, знатно је повећан и број оних који се баве сумњивим пословима, који тако зарађен новац легализију кроз грађевинске или друге послове.

Ново полицијско руководство града суочава се и са последицама чињенице да је, не тако давно, из лозничке полицијске станице украдено више од пола милиона динара, одузетих привремено од мештанина Бање Ковиљаче и да је, притом, један од високо позиционираних службеника “пао” на полиграфу!

Како су “Новости” већ писале, догодило се и да криминалци украду пиштоље из зграде у кругу полицијске станице, да бивши командир, који се у локалу котирао као “звезда полиције”, буде ухапшен због сумњи за најозбиљинија кривична дела, међу којима су тешке крађе. У граду се “запатио” и већи број дилера наркотике, до чијих шефова се, као и увек, тешко долази, а остао је нерешен и велики број пљачки из круга “Вискозе”, до некажњеног одношења милиона кубика песка и шљунка из Дрине.

В. МИТРИЋ, Новости.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Вођа Кавчана Радоје Звицер побегао Миловим авионом до Париза

Вођа Кавчана Радоје Звицер побегао Миловим авионом до Париза

Владимир Добросављевић, политички аналитичар и историчар, тврди да је Радоје Звицер, вођа кавачког клана, из …

Ма каква црна историја и сметлишта, тебе и екипу чека АЛКАТРАЗ!

Ма каква црна историја и сметлишта, тебе и екипу чека АЛКАТРАЗ!

Иза мене је остао политички тестамент и наслеђе. Нећу завршити на сметлишту историје као што …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *