Архимандрит др Никодим Богосављевић: Сви епископи СПЦ су у јереси (видео)

3.3
(7)

Aрхимандрит др Никодим Богосављевић је 09. 07. 2018. г. објавио прекид помињања и општења са својим епископом Г. Милутином и Патријархом Г. Иринејом, због њихове проповеди и ширења јереси екуменизма, сергијанизма и неообновљенства. У овом видеу о. Никодим сажето објашњава тренутно чемерно стање у СПЦ, и то у години када славимо јубилеј 800 година стицања аутокефалности.

Архимандрит др Никодим Богосављевић

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

АКО ДАНАС ЋУТИТЕ, КАД СРБИЈА ПАТИ ВИШЕ НО ИГДА У ПОСЛЕДЊИХ ДВАДЕСЕТАК ГОДИНА, ЋУТАЛИ ДА БОГ ДА ЗАУВЕК!

5 (23) Човече који седиш на трону Светог Саве, Епископи Српске Православне Цркве, Срце сваког …

СВЕШТЕНИК: Зашто ћути СПЦ? Онако се ни стока не туче а камоли свој народ!

4.7 (69) Протеклих неколико дана смо били сведоци немилих догађаја у Србији где се народ …

Један коментар

  1. По светим Оцима и апостолима, овај човек је у заблуди, тј. прелести.
    Лажни ревнитељи кажу Свети препознају се по опадању, тј. оговарању и осуђивању. А ти сајтови монаха изопштених из Цркве су опадачи владика, опадачи свештеника, верника, опадачи свих њихових неистомишљеника, опадачи Цркве да је изгубила благодат итд. Апостол Павле каже да се опадачи и остали наведени у посланици избаце из Цркве:„И избаците злога између вас самих“ (1. Кор 12,13). Апостол оговараче сврстава у исти ранг са блудницима, мужеложницима, идолопоклоницима, пијаницама: „А сад вам написах да се не мешате с неким који се брат зове, ако је блудник, или користољубац, или идолопоклоник, или опадач, или пијаница, или отимач, с таквим заједно и да не једете „(1. Кор. 5,11) „Или не знате да неправедници неће наследити Царство Божије? Не варајте се: ни блудници, ни идолопоклоници, ни прељубници, ни рукоблудници, ни мужеложници, ни лакомци, ни лопови, ни пијанице, ни ОПАДАЧИ, ни отимачи, неће наследити Царство Божије.“(1.Кор 9,10). „Заповедамо вам пак, браћо, у име Господа нашег Исуса Христа, да се клоните од сваког брата који живи неуредно, а не по предању које примише од нас (2. Сол. 3,6)“ У првој посланици Римљанима: „Молим вас, пак, браћо, да пазите на оне који чине раздоре и саблазни против науке коју ви научисте и клоните их се (Рим. 1).
    Каже Свети Исаак Сирин: „Ко исправља брата свога у клети својој, тај исцељује сопствени порок. Ко га окривљава пред сабрањем, тај повећава болест сопствених рана. Ко тајно лечи брата свога, тај очигледно показује силу љубави; а ко га посрамљује пред очима другова његових, показује у себи снагу зависти“ (Преп. Исаак Сирин, Слово 85). Значи нису на путу спасења ни они ти опадају владике, свештенике, вернике, што им траже длаку у јајету, што се хватају за сваку неисправну реч и апостол заповеда да се од њих склонимо, а на другом месту да их избацимо из заједнице. Свети Игњатије Брјанчанинов:„Треба се добро пазити телесне ревности, која споља делује благочестива, a у ствари је неразумна и штетна за душу. Светски људи и многи монаси, по своме незнању, веома хвале такву ревност, не схватајући да су њени источници умишљеност и гордост. Ову ревност они величају као ревност по вери, по побожности, по Цркви, по Богу. Она се састоји у више или мање ОШТРОМ ОСУЂИВАЊУ и РАЗОБЛИЧАВАЊУ људи због њихових моралних погрешака и погрешака против црквеног реда и поретка. Обманути лажним схватањем ревности, неблагоразумни ревнитељи предајући јој се, мисле да подражавају Свете Оце и свете мученике, заборављајући за себе да нису свети него грешни.“Господ рече за лажне учитеље:„Чувајте се од лажних пророка, који вам долазе у одијелу овчијем, а изнутра су вуци грабљиви. По плодовима њиховим познаћете их. Еда ли се грожђе бере са трња и са чичка смокве.“ А овај је нарогушен да се свађа са свима управо као трње и чичак.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend