fbpx

Асоцијација пољопривредника незадовољна радом министарства

0
(0)

Представници Асоцијације пољопривредника изразили су данас незадовољство досадашњим радом новог Министарства пољопривреде и трговине, истакавши да се све мере овог Министарства своде на субвенционисане динарске кредите намењене пољопривредницима.

Мирослав Киш, председник Управног одбора Асоцијације пољопривредника рекао је да су кредити потребни пољопривредницима, али да то није довољно.

– Министарство, односно Влада не треба да се понаша као банка, већ пољопривредницима треба редовно да исплаћује субвенције, да даје директне бесповратне подстицаје пољопривреди и да поштује Националну стратегију руралног развоја 2011-2013, која је закључком Владе усвојена фебруара ове године – рекао је Киш.

Да би пољопривредници покрили трошкове узгоја пшенице ове године, како је рекао Киш, робне резерве треба да откупе 400.000 тона пшенице за 24 динара по кулограму плус ПДВ.

– У противном ће пољопривредници бити приморани да на јесен смање површине под пшеницом због чега би Србија постала увозник ове културе – рекао је Киш и додао да је потребно да се пољопривредници укључе у израду аграрног буџета за следећу годину.

Мирослав Ивковић, председник Скупштине ове Асиоцијације рекао је да пољопривредници нису криви за високе цене хране у Србији, већ да заслуга за то припада произвођачима и трговцима.

– Срамота је да у Србији има гладних поред толике производње. Треба наћи ко је зато крив, а то су прерађивачи које држава помаже већ 50 година – казао је Ивковић.

 

Блиц

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

УНЕСКО: Вучић да објасни наводе о криминалу у Центрима за социјални рад

4.7 (13) Европска Катедра за биоетику организације Унеско позвала је председника Србије Александра Вучића да …

Алексић: Србија увезе више парадајза из Албаније него што укупно извезе

4.8 (5) Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић позвао је данас Владу Србије да пољопривреднике ослободи …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *