Батут признао: У Србији људи умиру после вакцине, „али није од цепива“!
фото: Н1

Батут признао: У Србији људи умиру после вакцине, „али није од цепива“!

3.7
(10)

Из Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“ истакли су за Телеграф.рс да је у Србији било смртних случајева после вакцинације, наводећи да се ниједан од њих није десио због вакцине.

У вези са наводима чланова Кризног штаба да је било заражавања после прве дозе вакцине, навели су да још нема детаљних података о томе колико је особа инфицирано након примања једне дозе вакцине нити о којим вакцинама се ради.

Дали су коментар и на случај Врањанца који је примио прву дозу Фајзерове вакцине, па другу дозу кинеског произвођача „Синофарм“, наводећи да таква ситуација није препоручена, али да су стручњаци заузели став да не може довести до нежељених ефеката.

– Дешавало се у појединачним случајевима да су особе вакцинисане једном врстом вакцине као првом дозом, а у другој дози примиле другу врсту вакцине. С обзиром на то да оваква ситуација није препоручена, као и да не постоје публиковани радови на ову тему, затражили смо мишљење наших компетентних ауторитета у области имунологије и вакцинологије који су консензусом заузели став да ова ситуација не може да доведе до нежељених ефеката код самих грађана, као и да ће особе стварати заштиту као и да су вакцинисане истом врстом вакцине, те да није потребно давати додатне дозе вакцине било које врсте – стоји у одговору „Батута“.

У вези са сличностима и разликама четири доступне вакцине у Србији, о брзини стварања антитела и њиховој количини, навели су да се сличности и разлике могу представити тек кад буде спроведена сероепидемиолошка студија.

У вези са нежељеним ефектима вакцине, у писаном одговору „Батута“ стоји да Институт учествује у систему надзора, али да тренутно немају доступне податке.

– Институт за јавно здравље Србије “Др Милан Јовановић Батут” учествује у систему надзора, али за достављање података би нам требало више времена да урадимо анализу – стоји у одговору.

телеграф.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ЏАБА ИМ ПРОПАГАНДА Готово половина здравствених радника у САД одбило вакцинацију!

ЏАБА ИМ ПРОПАГАНДА Готово половина здравствених радника у САД одбило вакцинацију!

4.7 (3) И ако се здравствени радници свакодневно боре с пандемијом коронавируса оптужујући „антиваксере“ за …

РЕПРЕСИЈА: Вућићев мафијашки режим ухапсио пет истакнутих противника вакцинације!

РЕПРЕСИЈА: Вућићев мафијашки режим ухапсио пет истакнутих противника вакцинације!

5 (5) ЈОВАНА Стојковић, председница покрета Живим за Србију, приведена је јутрос у Београду због …

5 Коментара

 1. Господо из „Батута“ немате анализе, немате студије, немате број преминули, али знате сигурно да није од вакцине….Врло“стручно“и прилично смело тврђење… Ако је један од најеминентнији међу вама заменица директора онда нека нам је бог у помоћи…..

 2. одговараћете за геноцид!

 3. A da siroti Vranjanac, Bog da mu dušu prosti, nije umro od gladi? Proverite to.
  Ništa ja njima ne verujem. Ni koliko je ranije umirali, ni koliko je sad umrlo, ni koliko je primilo i koje vakcine.
  Ništa im ne smemo verovati. Ja samo gledam oko sebe i vidim da NIKO nije preležao koronu i NIKO nije umro od korone.
  Nije valjda da sam ja neki izuzetak, srećnik koji živi medju najzdravijim ljudima na planeti.

 4. Доктор са Чубуре

  Будите бар доследни у овој превари. Ако се до појаве вакцине свака смрт ковид позитивних приписивала вирусу, зашто се сада свака смрт вакцинисаних не припише вакцини?

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend