Беко удара на Вучића

Беко удара на Вучића

Говор бизнисмена Милана Бека на копаоничком Бизнис форуму српској јавности зазвучао је као порука адресирана на вицепремијера и министра одбране Александра Вучића. У економску анализу и препоруке Беко је из угла искусног привредника уткао политику, истичући да је “Србији потребан чврст лидер и идеологија”, као и да “лидер треба да буде успешан, а не популаран”.

Додуше, то је рекао изазван питањем из публике које би мере предузео када би био премијер, а које неки од учесника, тумаче да је бизнисмену било по властитој наруџби сервирано на тањиру.

[quote]

Човек за све режиме

Беко слови за човека с добрим везама са свим властима. У време Милошевића био је министар за приватизацију, па министар привреде у Влади СРЈ. На изборима 2000. био је кандидат ЈУЛ-а. Причало се о његовим кумовским везама са Ђинђићем, а у време Коштунице учествовао је у приватизацијама Луке Београд, Це маркета и Новости. Шефа државе Николића посећивао је у болници када је штрајковао глађу.

[/quote]

 

Иако је говорио “шта би било када би било” да је први човек владе, аналитичари се слажу да је мислио на првог по рејтингу, вицепремијера.

Беково обраћање, како сматра политички аналитичар Драгомир Анђелковић, делује јалово, јер долази од пословног човека који је у првом плану 20-ак година током којих је све у земљи руинирано.

– Када је заживела државна интервенција Беко одједном излази с причом иза које се, у ствари, види да он и остали тајкуни не желе јаке лидере и јаку државу и да им уопште не треба неко ко би наметнуо нова правила у земљи – каже Анђелковић. Он Беков наступ на бизнис форуму види као протест због покренуте борбе против корупције и криминала.

Економски аналитичар Милан Ћулибрк сматра да је то што је Беко рекао “нажалост тачно”. Указује да је битна суштина изреченог, а не ко је изнео.

– Кључне одлуке се одлажу, па тако и поправљање лоше ситуације у земљи. После Зорана Ђинђића сви политичари би да се допадну грађанима и избегавају их да би избегли непопуларност – каже овај економски стручњак, уз опаску да Србија још нема правог, иако се један назире.

Неопходна је, сматра он, изградња институција како не би све зависило од једног човека.

 

Вести

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Вучићев страх од пораза прерастао у фобију - самозаљубљеност и месијанство разједају последње остатке рационалности

Вучићев страх од пораза прерастао у фобију – самозаљубљеност и месијанство разједају последње остатке рационалности

Слободни избори су темељ демократије, а демократија подразумева симетрију и сагласност између оних који доносе …

Вучићев супер брзи воз од 200 км може само 4 МИНУТА ИЋИ ТОМ БРЗИНОМ

Вучићев супер брзи воз од 200 км може само 4 МИНУТА ИЋИ ТОМ БРЗИНОМ

Након што обнова пруге Београд – Нови Сад буде завршена и први возови почну да …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *