fbpx
Насловна / Србија / Друштво / Бела Црква: Професорке у гимназији добиле отказ јер нису желеле да буду напредни ботови
Бела Црква: Професорке у гимназији добиле отказ јер нису желеле да буду напредни ботови 1

Бела Црква: Професорке у гимназији добиле отказ јер нису желеле да буду напредни ботови

Професорка енлгеског језика у Гимназији у Белој Цркви Марија Петровић Станковић и њена трудна колегиница, професорка математике Мирјана Митровић остале су без посла, пошто су одбиле политичке уцене да у слободно време треба да се баве „ботовањем“ и иду на политичке митинге, јавио је сајт Белоцркванске новости.

Професорки математике Мирјани Митровић, која је трудна, пошто је пред почетак школске године остала без посла, од стреса је завршила у болници у Вршцу, где је лежала 12 дана.

„Тражили су од мене да мало куцам поподне – мало идем на митинге. То је нешто што не желим да прихватим. Да сам на то пристала, и данас би била запослена. Јер, онда чак није ни битно да ли имате диплому или не. Верујем да ово није крај, вероватно ћу још неке ствари преживљавати. Циљ је да остану само они који не размишљају својом главом. Ако се тортура настави, не желим да одгајам своје дете у оваквој средини. С друге стране, драго ми је што су суграђани и ученици организовали протесте и показали солидарност са нама“, казала је Мирјана Митровић за Белоцркванске новости (хттпс://бцновости.блогспот.цом/).

Професорка енглеског језика Марија Петровић Станковић, која је од 2014., године била запослена у Гимназији у Белој Цркви, казала је да су и од ње тражили да буде „бот“, да куца и пише коментаре.

„Добила сам упутства од директорице да се обратим особи која води ову општину, председнику Скупштине општине Марјану Алексићу. Тражили су од мене да будем бот, да куцам коментаре, пишем коментаре. Ја такве ствари не могу да прихватим и да урадим, мене политика не интересује. И пошто нисам пристала на то, остала сам без посла“, навела је Марија Петровић Станковић.

Према њеним речима, сада у гимназији енглески језик предаје делом професор енглеског, а делом професор немачког, професор холандског и професор историје.

„Они који су пристали на њихове услове, остали су запослени. Осећам се поприлично сломљено, јер сам се у овај град након завршеног факултета вратила са неком другом визијом. И сада ми се десило то да останем без посла, само због тога што нисам пристала на политичке уцене. Значи, мој рад се апсолутно не вреднује, моја диплома се не вреднује, и мени је врло тешко да то прихватим. Кад овако нешто доживите, размишљате о томе да започнете да живите негде другде, где средина није затрована“, казала је Марија Петровић Станковић.

Професорка српског језика и књижевности Мирјана Панчић Бужек, која је била директорица Гимназије у Белој Цркви, казала је да је раније поднела оставку на то место, јер није желела да трпи притиске.

„Нисам хтела да пристанем да запошљавам људе по партијској линији. Док сам могла да штитим колеге и децу, ја сам била ту. Председник општине Дарко Богосављевић је вршио притисак на мене, он посебно. Он је био задужен да ме малтретира. Њима није битна стручност нити образовање, већ само послушност. Сви они који желе да раде свој посао и да се не петљају у политику – нису пожељни. Али, неке истине морају да се знају и да се чују. Јер ми се пре свега бавимо васпитањем младих људи“, казала је Мирјана Панчић Бужек.

Због ових догађаја, у Белој Цркви је јуче одржан грађански протест под паролом „Пуцајте, ја и сада држим час!“, у којем су учествовали и ученици Гимназије.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Отац Џулијана Асанжа тврди да његовог сина у британском затвору муче 11

Отац Џулијана Асанжа тврди да његовог сина у британском затвору муче

ОТАЦ оснивача портала WikiLeaks Џулијана Асанжа – Џон Шиптон – оптужио је британске затворске власти …

Мигранти обијају куће око Куршумлије 12

Мигранти обијају куће око Куршумлије

СВАКОГА дана мигранти у групама по петоро-шесторо а некада и више њих, до десетак, улазе …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *