Белоруски амбасадор у Србији: Ми вама „мигове“, ви нама САНКЦИЈЕ

Белоруски амбасадор у Србији: Ми вама „мигове“, ви нама САНКЦИЈЕ

Званични Минск је са неразумевањем примио придруживање Србије забрани летова белоруских авиокомпанија у ваздушном простору ЕУ и других држава, саопштио је за Риа новости амбасадор Белорусије у Србији, Северној Македонији и Црној Гори Валериј Бриљов.

„У Белорусији смо са неразумевањем примили одлуку Србије да се придружи рестриктивним мерама према нашој држави. Она није у складу ни са нашим високим нивоом међудржавног дијалога, нити са међувладиним споразумом о ваздушном саобраћају. Надамо се да ће ова одлука бити преиспитана», изјавио је амбасадор.

Према његовим речима, Белорусију и Србију повезују традиционално пријатељске везе, и белоруска страна жели да их и даље јача.

„Сигуран сам да потенцијал наших односа није ни изблиза исцрпљен“, нагласио је амбасадор.

Одлука о забрани летова у ваздушном простору Србије десила се истог месеца када је Белорусија поклонила Србији четири ловца МиГ-29 и обавила са њом и Русијом војне вежбе у Русији.

„Деветог јуна, на војном аеродрому „Батајница“ одржана је церемонија примопредаје српском ваздухопловству четири авиона „МиГ-29“ који су прошли капитални ремонт и модернизацију у белоруским предузећима. Свечаном догађају је присуствовало руководство војног ресора Србије. Штавише, у Краснодарском крају, са српским и руским војницима је од 16. до 18. јуна успешно одржана активна фаза војних вежби „Словенско братство 2021″. Све указује да је перспектива сарадње у тој области прилично широка“, закључио је Бриљов.

Шеф европске дипломатије Жозеп Борељ саопштио је раније да су се Србија, Северна Македонија, Црна Гора и Албанија придружиле одлуци ЕУ о забрани белоруским авиокомпанијама да лете ваздушним простором ЕУ и користе њихове аеродроме.

Спутник

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Издајниче, погрешио си заставу, српску си државу укинуо на Косову и Метохији плус служиш антицивилизацији

Издајниче, погрешио си заставу, српску си државу укинуо на Косову и Метохији плус служиш антицивилизацији

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић објавио је на Инстаграму део свог говора са прославе Дана српског …

Завршена расподела непокретности бивше СФРЈ: Шта је припало Србији?

Завршена расподела непокретности бивше СФРЈ: Шта је припало Србији?

На јуче и прекјуче одржаном састанку у Сарајеву окончана је расподела непокретности бивше Југославије између …

Један коментар

  1. OVO NIJE SRPSKUI NAROD OVO SU LJUDI SKUPLJENI SA SVIH STRANA OD PREKO DRINE TJ PREKODRINSKI OLOS I SRBI I HRVATI I JEVREJI. HRVATSKI OLOS LOPOV NAD LOPOVOM I SVI SU SE ONI UGNEZILI OD NARODNE SKUPSTINE SRBIJE DO PREDSEDNIKA DRZAVE. U SRBIJI SE NISTA NE PITA SRPSKI SELJAK, GRADJANIN , RADNIK , COVEK NA KRAJU KOJI ZIVI U SRBIJI ON JE DANAS OKUPIRAN UDRUZENOM BALAFURDIJOM.
    VIDITE DA SU SVI SA STRANE NEMA SRBIJANCA U VLASTI. OVA OKUPACIJA JE ZAPOCELA 45 I ZAVRSAVA SE 2012 I DALJE TRAJE. MI SRBIJANCI I GRADJANI SRBIJE TREBAMO DA KAZNIMO NAJOSTRIJE OKUPATORE.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *