Београд: ГИК спречава увид у изборни материјал

0
(0)

Градска изборна комисија (ГИК) коју чине представници одборничких група СНС-а, СПС-а, ДС-а и Шапића на нелегалној седници јуче одбила je захтев да ГИК омогући листи ДЈБ и Двери увид у целокупни изборни материјал. ГИК купује време, одуговлачи, и увид пребацује на градску управу у недефинисаном будућем термину у нади да ћемо одустати од контроле. ДЈБ неће признати изборни резултат док не изврши увид у бирачки материјал.

Како нам је усмено саопштено, тимовима наших овлашћених лица неће бити дозвољен увид. Увид ће дозволити само једном овлашћеном лицу у једној просторији, што значи да ће увид у материјал са више од 1000 бирачких места, трајати прилично дуго и то тек након формирање радне групе која треба да организује увид у материјал.

Овaj став  чланова ГИК-а из редова СНС, подржали су и чланови ГИК из  одборничких група ДС-а и Шапића који имају представнике у сталном саставу ГИК-а.

Све ово се дешавало на нелегалној седници ГИК, којој ДЈБ није имао приступ, с обзиром да је приступ био омогућен самом члановима сталног састава ГИК. По закону, до завршетка избора, што подразумева и решавање по приговорима, обавезан је проширени састав ГИК.

Закон и упутство дају право свим кандидатима за одборнике да изврше увид у целокупан бирачки материјал, и не познају никаква ограничења. Несхватљиво је овакво одуговачење ГИК-а да се омогући увид у материјал, као што је несхватљива и подршка представника одборничких група ГИК међу којима су и представници опозиције. Очигледно нешто желе да сакрију од грађана Србије кад је реч о изборним резултатима.

ДЈБ је још током изборног дана, дакле пре три дана, поднео захтев ГИК-у за увид у целокупан изборни материјал у Београду. Пре избора и током изборног дана, забележене су бројне неправилности, које ћемо проверити пре него што прихватимо изборне резултате.

достајебило.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Београд: Хакована фонтана на Славији, цепају гусле и Тарзана?! (видео)

5 (6) Неко је синоћ одлучио да се умеша у музички избор фонтане на Славији, …

На Космају се тренутно зида џамија (видео)

5 (5) Дејан Лучић говори о томе како се на обронцима планине Космај надомак Београда …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend