Београд: Грађани револтирани радовима, падају, ломе руке и ноге
Фото: Kатарина Деспотовић

Београд: Грађани револтирани радовима, падају, ломе руке и ноге

Станари Рузвелтове улице незадовољни су динамиком радова и лоше постављеним тротоарима у тој улици. Они наводе да су свуда рупе, које су после кише тешко уочљиве и необележене те да су падови чести. Ово посебно погађа старије грађане који су и највише револтирани и не знају на који начин да скрену пажњу на проблеме са којима се суочавају.

– Не знам како да коментаришем више шта се ради у овом граду. Сви ови радови, ова прекопавања, улепшавања. Рузвелтова је рађена пре две године и мислим да није у реду да се поново сређује, да опет имамо некакве радове. Зар није могло све да се уради пре две године када су се ухватили тога посла?! Улица је тако „сређена“ да нисам могла да изађем из куће, због тих њихових каблова, ко зна чега, не знам шта раде?! Руше оно што су већ направили. Ја сам, чак, све снимала, објављивала, качила на Фејс, али нико не реагује. Јуче сам и пала, каже Нада Микша, пензионерка, за лист Данас, коментаришући ново реконструисање Рузвелтове улице.

Након две године од реконструкције, коцке на тротоарима и бициклистичким стазама су накривљене, испале, и како грађани наводе, када је кишно време, рупе се ни не виде, те је веома опасно шетати тротоарима јер ништа није обележено.

– Много смо хтели, много започели. Обећање да ће све бити готово до одређеног датума није испуњено. На периферији и у центру града рупе су остављене попуњене земљом уместо асфалтиране. Ја сам лично попуњавао рупе шутом испред моје куће да не би људи ломили аутомобиле. Велики проблем је када падне киша. Рупе су попуњене водом и нису обележене нити уочљиве, мисли Дејан Милошевић, пензионер.

Суграђанка која на тротоару продаје цвеће потврђује да људи нон-стоп падају, да то гледа сваки дан и да је и сама пала и поломила три прста јер је „закачила на плочицу“. „Kада зими буде поледица, биће катастрофа“, каже она.

Осврћући се на све проблеме које трпе они које пут наведе на Рузвелтову или у њој живе, Бојан Радисављевић, угоститељ, наводи да су проблем не само рупе већ и семафори који су лоше постављени и не раде, а као „врхунац радова“ наводи споменик испред Богословије који показује сву „глупост и лоповлук садашње власти“ јер „не представља ништа“.

Ипак, за разлику од њега, његова колегиница, Зорица Марић, мисли да је све боље него пре и да „не види ништа лоше“. „Нервирају ме само људи које возе тротинете и семафори, а добро је да се улице раде и да буде боље него пре“, мисли она.

Пише: K. Деспотовић, Данас.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

„Икарбус свели на сервис за увозне кинеске аутобусе“

„Икарбус свели на сервис за увозне кинеске аутобусе“

Центар за локалну самоуправу (ЦЛС) навео је данас да се фирма Икарбус свела на сервис …

ПРОТЕСТ! Позив за све оне који су здрави у глави и против система! 18.09.2021. (видео)

ПРОТЕСТ! Позив за све оне који су здрави у глави и против система! 18.09.2021. (видео)

18.09. они или ми? Они што их подржавају из власти,из “опозиције”, што их подржавају НАТО …

3 Коментара

  1. Manija poplocavanja trotoara kockama zahvatila Srbiju.
    Zasto?
    Oesak, cement, voda i nekvaifikovana radna snaga na namestenim tenxerima sa naducanim racunima zu izvor za enomno bogacebje.
    I sami prkiz odnaci su u rodbinskim oxnksima sa funkcionerima.
    Dvostruka dobit…

  2. Од гована се пита не прави па ни од идиота политичари.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *