Београд на води а Борча оде под земљу!

0
(0)

БОРЧА као Америка. Пре неколико месеци рупа у земљи је прогутала целу кућу на Флориди, а мало је недостајало да у четвртак у насељу на општини Палилула, нестане цела једна раскрсница!

На углу улица ЈНА и Бранка Радичевића, у непосредној близини Основне школе „Стеван Сремац“, асфалт је на појединим деловима потонуо два метра, па је настао кратер распона 30 са 20 метара. Срећом, не ради се о некој паранормалној активности, већ је „крив“ канализациони колектор који је пукао, па је вода која се изливала у протеклом периоду испрала земљиште које је потонуло.

Радници „Водовода и канализације“ у четвртак су започели санацију, а како каже Зоран Матић, извршни директор за канализационе системе, радиће се сигурно десет дана. Међутим, иако је цев ван употребе, Борчани могу да користе канализацију.

– Постављене су пумпе да премосте проблематичну деоницу и препумпају отпадне воде, али се грађанима, ипак, препоручује да рационално пуштају воду, да би био мањи доток, како се не би запушиле цеви – објашњава Матић.

– На том месту се пружају два колектора и претпостављамо да је пукао један, али видећемо кад откопамо. Треба прво да се избуше шест бунара који ће да извуку подземне воде, како би оборили њихов ниво, да можемо да радимо. Подземне воде су овде на два, а цеви на шест метара.
Матић сматра да се ради о великој хаварији, а колектори су бетонски, па је потребно излити нове који би заменили дотрајале.

Одмах уз раскрсницу је црпна станица „Борча“, која купи канализацију из половине овог насеља и даље је отправља у Дунав. Запослени су на време видели да је асфалт почео да тоне, па је пре неколико дана постављена ограда како возила не би пролазила. Ипак, озбиљнији радови на санацији почели су тек кад је земљиште потпуно пропало. У среду је откачена и бандера на ивици рупе, а струјни каблови су везани за једну оморику и новопостављену бандеру.

ХАВАРИЈА И ПРЕ ДЕСЕТ ГОДИНА

НА истом месту пре десет година догодила се идентична хаварија. И тада је пукла канализациона цев и асфалт је пропао, али у нешто мањем обиму. Санација је тада трајала недељама.

ЧЕКАЛИ СУ ДА СЕ СВЕ УРУШИ

ДРАГОСЛАВ Милин који живи у кући тик уз раскрсницу каже да је пре осам дана приметио да земљиште тоне и да је обавестио кол-центар „Водовода и канализације“.

– Рекли су ми да знају за проблем и да раде на томе, али колико сам ја могао да видим на терену испред куће, озбиљнији радови су почели тек кад је све пропало – каже Милин. – Цела организација око овог проблема им је била траљава. Прекјуче су ми ставили привремену бандеру за струју у двориште, а сада копају да блиндирају водовод. Исто се десило и 2005. Тада ми је пропала цела ограда до улице, па сам после нову постављао.

 

Новости

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ДЕВОЈКУ (19) тукла четворица Вучићевих миграната у центру Бгд! Превезена на ВМА

5 (7) Четири мигранта напали су ноћас око 23.30 часова девојку у Карађорђевој улици, тачније, …

МИГРАНТ НОЖЕМ ИЗБО МЛАДИЋА НА ЗЕЛЕНОМ ВЕНЦУ: Хитно превезен у болницу!

5 (5) Младић С. В. (24) је избоден ноћас, 45 минута иза поноћи на Зеленом …

3 Коментара

  1. Ово нико не објављује ево сада овде први пут видим . Сад се види колико бацају народу песак у очи о којекаквим баловима на води а не могу ни оно са подлогом да среде и одржавају

  2. znaci nevidljivi,podzemni beograd na vodi,znao sam da ima neka caka…

  3. Cim su poceli da kopaju beograd na vodi ,urusava se beograd

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend