Насловна / Србија / Београд: Одржан протест „Зауставимо велеиздају! Косово је Србија!“ (видео)

Београд: Одржан протест „Зауставимо велеиздају! Косово је Србија!“ (видео)

На Тргу Николе Пашића у току је протестни скуп „Зауставимо велеиздају! Косово је Србија!“ у организацији Демократске странке Србије и потписника Апела за одбрану Косова и Метохије.

Окупљени грађани и грађанке кажу за Н1 да се противе актуелној политици решавања проблема Косова.

Пре обраћања председника ДСС Милоша Јовановића, интонирана је химна Србије, а лидер поменуте партије свој говор је започео поруком да не жели да троши време на објашњавање значења три речи „Косово је Србија“, јер сви веома добро знају шта оне представљају. Он је казао да сви знају где је Грачаница, где су Високи Дечани и Пећка патријаршија, те да је цело Косово проткано српским светињама и српским гробовима.

– Сви знамо да и данас на Косову и Метохији опстају и живе српски народ и српска црква. Имамо дужност и обавезу да будемо солидарни са њима и немамо права да их оставимо „шиптарском Косову“ или, не дај боже, „великој Албанији“ – рекао је Јовановић.

Он је навео да су Срби на Косову постали заветна нација, те да би се Србија без Косова претворила у празну љуштуру и за „вјек и вјекова“ сишла са историјске позорнице.

– Прву поруку данас морамо да упутимо једином човеку који носи идеју не да дели, већ да преда Косово и Метохију. Тај човек се зове Александар Вучић. Он отворено, свакодневно већ пар месеци изражава своју спремност да преда Косово. Људи, нема те генерације у Срба током наше историје, којој је пало на памет да се одрекне Косова, а то неће бити ни наша. Немојте да дозволимо да нам се преци преврћу у гробовима – поручио је Јовановић, након чега је свештено лице изговорило молитву Оче наш, да би се потом окупљени упутили ка здању на Андрићевом венцу.

Током кратке шетње до зграде председништва, чули су се спорадични повици „издаја“ као и сканди рање „СНС шиптари, Косово сте продали“. Стигавши испред председништва, сви су запевали „Ој Косово, Косово“.

У Пионирском парку, пред окупљенима су говоре одржали председник Политичког савета ДСС Милош Ковић, генерал Божидар Делић, бивши председник општине Штрпце Звонко Михајловић, као и студент из организације Црвена линија – Студентски проглас за КиМ Милош Милићевић.

Они ће прошетати улицама Краља Милана и Кнеза Милоша до зграде Скупштине Србије и зграде Председништва.

Косово је Србија су три речи које су почетак и крај расправе око тога чије је Косово, рекао је на почетку протестног скупа лидер ДСС-а Милош Јовановић.

Окупљени носе транспаренте на којима пише „Косово је Србија“, „Устав је обавезна лектира, прочитај је!“

Београд: У понедељак, са почетком од 17 часова, на Тргу Николе Пашића, протестни скуп „Зауставимо велеиздају, Косово је Србија!”

У Београду, 18. фебруара од 17 часова на Тргу Николе Пашића, одржаће се протест „Зауставимо велеиздају, Косово је Србија!”

Скуп ће се одржати, како је речено на конференцији за новинаре, у центру Београда, на Тргу Николе Пашића а затим ће се грађани упутити пред зграду Председништва Србије где ће бити одржани говори.

Тема протеста: Зауставимо велеиздају, Косово је Србија!

Присутнима ће се обратити:

– Милош Јовановић, председник Демократске странке Србије

– Проф. др Милош Ковић, председник Политичког савета Демократске странке Србије

– Генерал Божидар Делић

– Звонко Михајловић, последњи председник општине Штрпце по српском систему

– Милош Милићевић, студент из организације Црвена линија- Студентски проглас за КиМ.

Иницијатори протеста су: Покретачи Апела за одбрану КиМ, Демократска странка Србије, ГЕПС, Државотворни покрет Србије, Српски национални форум Грачаница- Косовска Митровица, студентска организација Црвена линија, као и низ угледних личности из јавног и културног живота.

Србин.инфо- НСПМ-Н1-Данас

Актуелно

Ребић: Видео надзор у Београду уз вештачку интелигенцију

Директор српске полиције Владимир Ребић најавио је данас увођење новог система видео надзора у Београду …

Протести пензионера пред Уставним судом

Удружење синдиката пензионисаних војних лица Србије у сарадњи са другим синдикатима и удружењима пензионера и …

Један коментар

  1. Zar se moralo cekati ovoliko, da metastazira ovaj karcinom na vlasti????????????

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *