fbpx
понедељак , 24 фебруара 2020

Полицијски синдикат Србије позива на протесте: Сви на улице!

0
(0)

Руководство репрезентативног Полицијског синдиката Србије донело је одлуку да организује протесте и позове своје чланове на улице, пошто се настављају притисци и прогон чланова. Протести ће се организовати испред сваке Полицијске управе у Србији.

– Већ две године упозоравамо на притиске и дискриминацију којима су изложени наши чланови, само зато што подржавају Полицијски синдикат Србије. Због учесталих напада на наше чланове од стране старешина и врха МУП Србије, који користећи свој положај наређују полицајцима да се исчлане из ПСС иначе ће имати проблема, приморани смо на овај корак. Kада питамо те старешине зашто врше толики притисак на наше чланове, правдају се да су то наређења од државне секретарке Дијане Хркаловић – каже Вељко Мијаиловић, председник Полицијског синдиката Србије.

– Наши чланови се пребацују на нижа радна места, нова систематизација је обрачун са члановима ПСС, која је практично одмазда над свим поштеним полицајцима, којих је у ствари огромна већина и који су спречени да спроводе закон. Указујемо на притиске више од две године, на састанцима радне групе у МУП, иступима у јавности, дописима, али нико не реагује. Нећемо више трпети да се малтретирају и прогоне наши чланови – додаје Мијаиловић.

– Од 2015. године нисмо имали ниједан састанак са министром Небојшом Стефановићем, што би за нас као репрезентативни и највећи синдикат у МУП Србије требало да буде норма, како би решавали проблеме запослених. Зато немамо другог избора у име наших 15.000 чланова, већ да их позовемо и изађемо на улице да се изборимо за наша права. Протестоваћемо прво испред Полицијских управа где је највећи мобинг и свуда где сматрамо да је неопходно заштитити полицајце и безбедност грађана. Непојмљиво је да поједини руководиоци у МУП Србије, уместо да спречавају кривична дела, управо их чине. У ком правцу иде полиција, када се поштени полицајци кажњавају, а они који не би прошли безбедносне провере за рад у МУП Србије, напредују. Против оних начелника који су највише претили и притискали наше чланове, поднећемо кривичне пријаве Специјалном тужилаштву – каже Вељко Мијаиловић.

Вестионлине

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Отказ због учествовања на литијама: Ја сам Српкиња из Куча, ничег се не бојим, поготово не борбе за слободу!

5 (5) Драгана Миловић, радница у Џ&М бурегџиници на Конику добила је отказ са образложењем …

Брутални обрачун Макронових батинаша са ватрогасцима који протестују због лоших услова рада (видео)

0 (0) Професионални ватрогасци Француске сукобили су се синоћ са полицијом на улицама Париза. У …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *