Београд: Произвођачи незадовољни откупном ценом и увозом из Албаније, просули гајбе парадајза испред Министарства пољопривреде

Представници Синдиката паора и индивидуалних пољопривредних произвођача у оквиру синдиката Слога изразили су данас незадовољство односом државе према пољопривредницима и испред Министарства пољопривреде просули гајбице парадајза. Потпредседник Странке слободе и правде Дејан Булатовић рекао је да је пољопривреднику потребно 25 динара да произведе парадајз, а да се он у Србију увози за 11 динара, па су паори приморани да побацају парадајз, јер немају шта да раде с њим.

Булатовић је новинарима испред Министарства рекао да се парадајз увози из Албаније по цени од 11 динара и да је то могуће јер у Албанији држава стоји иза пољопровредника.

“Зашто то не може Србија, јер ово Министарство нема времена да се бави пољопривредом, али има места да министар буде први на листи Српске напредне странке”, рекао је Булатовић и поручио да ће се “борити за парадајз и пољопривреду”.

Председник синдиката Слога Жељко Веселиновић рекао је да су они покренули Синдикат паора и да су прошли пут од министра Бранислава Недимовића тражили разговор, а да је он изнео лажи.

Он је додао да је министар најавио да у Србији неће бити глади.

“Неће за њих, али сам забринут да ће бити глади за обичне људе”, поручио је Веселиновић и рекао да ће наредних недеља уторком држати конференцију за новинаре док не окупе озбиљан број паора, после чега ће министар морати да разговара са пољопривредницима.

Фонет

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Меркел и Драги: Ако не буде заједничке куповине Спутњика V за ЕУ – наручићемо сами

Меркел и Драги: Ако не буде заједничке куповине Спутњика V за ЕУ – наручићемо сами

* Ангела МЕРКЕЛ: „Прихватићемо заједнички наступ ЕУ, али још не видим никакве знакове да ће …

Руски академик Генадиј Матишов: Свет чека Мало ледено доба

Руски академик Генадиј Матишов: Свет чека Мало ледено доба

* „Наступиће тек кроз хиљаде година. Да су поборници теорије глобалног загревања били у праву …

Један коментар

  1. БРАВО МАЈСТОРИ УСКОРО ЋЕ ДА МОЛЕ ЗА ДОМАЋУ ХРАНУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *