fbpx

Београд: Стижу решења за „харач на имовину“

0
(0)

СУГРАЂАНИ који имају некретнину на Савском венцу у су почели да добијају решење за плаћање пореза за стан, који ће бити скупљи чак 80 одсто него лане! И Београђани са осталих општина, најкасније до средине маја, добиће пореске уплатнице, од којих ће чак трећина бити максималног износа. 

Власнике старих станова највише ће погодити повећање пореза јер ће свота новца који морају да издвоје за ову дажбину у односу на лане највише порасти. Ипак, и даље ће за поседовање дома највише издвајати они у новоградњи.

За стан од 50 квадрата, порез у првој зони Старог града износи 6.500 динара, док нова некретнина кошта власнике 16 одсто, али је износ пореза дупло већи. У другој зони је однос сличан, а како се некретнине „удаљавају“ од центра града, расте и скок пореза за нови стан.

Олакшица за квалитет градње више не постоји, већ само за амортизацију, што је допринело да порез на старије станове значајније скочи.

БЕЗ ЛИМИТА КОД ПРВОГ ОПОРЕЗИВАЊА

СУГРАЂАНИМА проблеме задаје и чињеница да за станове који се први пут опорезују не важи лимит који је прописало привремено Градско веће. Према том лимиту, нови порез у односу на стари не сме бити већи од 80 одсто.

 

Новости

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Напредњаци са Французима потписали уговор о метроу за Београд који кошта ШЕСТ МИЛИЈАРДИ ЕВРА!

3.7 (6) Уговор о изради пројектно-техничке документације за пројекат изградње метроа у Београду потписали су …

ШОК ВИДЕО Празна Арена, а кажу да тамо леже стотине оболелих и са упалама плућа!? (видео)

4 (12) Док на режимским медијима јављају да се у привременој ковид болници у „Арени“ …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *