Насловна / Вести / Београде, лаку ноћ! Стиже нам 1000 нових комуналних полицајаца
Београде, лаку ноћ! Стиже нам 1000 нових комуналних полицајаца 1

Београде, лаку ноћ! Стиже нам 1000 нових комуналних полицајаца

Заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио је да је завршено усаглашавање Закона о комуналној полицији који треба да уведе више комуналног реда у главном граду и омогући више комуналних полицајаца, преноси Беоинфо.

Према Весићевим речима, садашњи закон омогућава да имамо једног комуналног полицајца на 5.000 становника, што није довољно.

„Потребно је да имамо бар 1.000 комуналних полицајаца у односу на садашњих 300, како би били распоређени и по приградским општинама и како би се увео комунални ред у престоници“, рекао је Весић.

Он је, гостујући на Студију Б, у оквиру редовне рубрике „Заменик градоначелника одговара на ваша питања“, рекао да је завршено усаглашавање Закона о главном граду који треба да буде упућен Влади, а очекује се да током маја или јуна буде предат Скупштини Србије на усвајање.

Нови Закон ће, најављује Весић, омогућити децентрализацију престонице, и на тај начин спустити ниво одлучивања ближе грађанима. Подсетио је да је децентрализација била једно од обећања актуелне власти и оценио да је „бивша градска власт последњим Статутом града поптупо централизовала град Београд“.

Он је најавио да ће средином године, после усвајања Закона о главном граду бити усвојен и нови Статут града, а да ће према новом нацрту Закона о главном граду, Београд бити подељен на две зоне – градску – коју ће чинити 10 општина, док ће седам општина бити у приградској зони. „Што се тиче приградских општина, оне ће добити много више надлежности“, најавио је Весић.

Данас.рс

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

Добродошли у Вучићев и Весићев Београд! Аутобус 706 (видео) 11

Добродошли у Вучићев и Весићев Београд! Аутобус 706 (видео)

Вучићу и Весићу, за вас је мало пет доживотних робија! Србија данас Како бисте оценили …

Други дан протеста због мале матуре 12

Други дан протеста због мале матуре

Осмаци неколико београдских основних школа протестовали су и данас испред Министарства просвете, тражећи поништавање завршног …

4 Коментара

 1. A sto samo 1.000? Nije valjda da nemate vise njih da zbrinete?
  Vise, vise policajaca treba.
  Kako ste krenuli, uskoro ce svako od nas imati svog policajca!
  E tako se smanjuje nezaposlenost i izrazava zahvalnost vernim psima.

 2. bitange,kom.policija je sredstvo za teror nad građanima

 3. vreme je uzvratiti tom dodjinu iz ustasluka, toj repi bez korena medju Srbima, kurvinom sinu, nikomu i nicemu od nikoga, tankorodici, zlici i zlikovcu, koji zasad bezi od koca i konopca, kupeci oko sebe slicne ludake i manijake, propalice; koje dzaba leba jedu, nabiguze i karaguze. — medju nama nema razlike u misljenjima, ovde se radi o genocidu koji jaca i koji ce nas kao kulturan narod izbrisati i u njihovo nistavilo asimilovati i od nas zive mrtvace napravili da bi smo im sluzili. — kako vidim dobrovoljno ste se predali, vi smradovi, koji ste uvek od dzabaluka, kredita koje drugi placaju, novca koji drugi zaradjuju i seljaka ziveli, pa vam je dobro, sto bi ste po zimi, kisi i vetru po polju odali, kad u toplom mozete sedeti, s gomile na gomilu nesto prebacivati, praznu slamu mlatiti, pred drugima se bogovi pravili i njihova prava sebi pripisivali. — kukolj od zita se mora odvojiti, samo prazno klasje uspravno stoji a ono zrnom otezano savija i lomi. — ma i za vas ima pepeina, misomora i herbicida, vas iz maloumnog, krezubog, smrdljivog, ruznog i krvolocnog copora.
  — HHRRKK PU

 4. Весић делује врло маштовито. Још да може да види мало више испред себе, ваљало би му, а и нама…………

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *