БЕСНИ РОДИТЕЉИ ИЗЛАЗЕ НА УЛИЦЕ: Желе да раде медицинске експерименте на нашој деци

0
(0)

БЕОГРАД – “Грађанска иницијатива за необавезну вакцинацију” најавила је да ће 10. маја 2015. године у Београду, на Тргу Николе Пашића у 12 часова, одржати протесни скуп на коме ће „грађани који се залажу за добровољну вакцинацију изразити своје незадовољство и огорченост због наметања присиле, уцена и казни“.

– Зашто нити једном није упућен позив представницима удружења родитеља да учествују у састанцима Одбора за здравље и породицу, кад је морална обавеза законодавца да се за сваку измену чланова закона консултује друга страна на коју се закон односи? Зашто се пренебрегава мишљење родитеља и улази у конфликт са грађанима који само штите своја права? Није ли обавеза државе Србије да као потписница Међународне Повеље о људским правима утиче на проширивање и унапређивање људских права, уместо да их оваквим изменама закона сужава? – поручују из ове организације.

Они кажу да је суштина проблема измена и допуна Закона је додавање члана 25. став 5. који каже да за спровођење обавезне вакцинације није потребан писмени присатнак лица, законског заступника детета, односно лица лишеног пословне способности.

– Овакава одредба је несутавна јер је у супростности са чланом 25. став 2. Устава Републике Србије који каже да нико не може бити изложен мучењу, нечовечном или понижавајућем поступању и кажњавању, нити подвргнут медицинском или научним огледима без свог слободног датог пристанка , а познато је да сви закони морају бити у сагласности са Уставом због чега ћемо Уставном суду поднети иницијативу за оцену Уставности ове законске одредбе. Такође, ова одредба је у супротнсти са Законом о заштити права пацијената члан 19. став 1. који каже да, ако је пацијент дете или лишен пословне способности, медицинска мера се може предузети уз пристанак његовог законског заступника. Овим се доказује да је у питању најозбиљније поништавање родитељског права и дужности да самостално и одговорно одлучује о начину лечења властитог детета и избору предложене медицинске мере, било да је реч о превенцији или терапијском лечењу. Предимензиониране претње и медијска застрашивања која се могу чути последњих дана у јавности због Измењеног ЗСОЗБ неће ништа променити у односу на родитеље који су и до сада одбијали вакцинацију искључиво и само из убеђења да чине најбоље и у интересу здравље властитог детета – кажу у овомк удружењу.

Они најављују да ће се 10. маја обратити Одбору за здравље и породицу и предати документацију која потврђује аргументе на које се родитељи позивају.

– У нади да ће код чланова одбора пробудити жељу за цитањем на десетине хиљаде страна и преиспитати још једном предложене измене иначе спорног закона, “Грађанска иницијатива за необавезну вакцинацију” позива представнике свих институција, медија и удружења грађана која се залажу за поштовање и унапређивање људских права, да се одазову позиву на овај миран протесни скуп – поручују они.

 

Правда.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Јединствен у свету: Завршен мозаик у Храму Светог Саве (фото)

5 (2) У Храму Светог Саве и око тог сакралног објекта радови су у завршној …

НЕСТОРОВИЋ ОПЕТ КОНТРИРА СВИМА! Тешко ће пронаћи ВАКЦИНУ за коронавирус!

3.9 (7) Доктор Бранимир Несторовић не дели оптимизам светске јавности да ће ускоро бити пуштена …

3 Коментара

 1. Шта се дешава са оном акцијом издајника београдских што хоће да леже испред Скупштине и обележавају Сребреницу ?

 2. Сораб Сербски

  „VAKCINACIJA – civilizacijski genocid
  Zašto se jedan tako divan proizvod mora na silu davati deci i ljudima?

  Oni koji su sproveli kliničke studije utvrdili su da su vakcine opasne po zdravlje a oni koji nisu i dalje propagiraju da su vakcine bezbedne i efikasne.

  Vaccines & Autism
  House Government Reform Committee

  • Da li su vakcinisana deca zdravija od nevakcinisane dece?
  • Zašto vakcine sadrže u svom sastavu živu kada ne postoji nijedna studija koja bi odbacila tvrdnje da živa izaziva neurološke probleme, oštećenja mozga i Autizam?
  • Zašto je kod Amiša koji ne vakcinišu svoju decu procenat Autizma ravan to jest jednak nuli?
  • Studije rađene na Novom Zelandu pokazuju da 25% vakcinisane dece dobije alergije ili astmu a nevakcinisana deca koju su promatrali – 0%! I ove studije su rađene u celom svetu.
  • Zašto farmaceutska industrija ne radi studije gde se upoređuje zdravlje vakcinisane i nevakcinisane dece? Zar ne žele dokaz o efikasnosti vakcina? I da na taj način ućute protivnike vakcina?
  • Čemu kompenzacioni fond za štete prouzrokovane vakcinama ako su vakcine bezbedne i efikasne?
  • Sud je potvrdio da MMR vakcina izaziva oštećenja na mozgu i Autizam.
  • Na strani 429 Farmakoterapijskih protokola koje je 2014. godine objavilo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije kao moguće posledice vakcinacije naveden je i AUTIZAM.
  • Epileptični napadi zbog DTP vakcina. Kombinovane vakcine podižu rizik od napada.

  Izvor:

  Metodičko demontiranje srpskog vakcinalnog lobija (Већ је српски вакцинашки лоби успео да цензурише и уклони овај филм, молио бих редакцију да га негде пронађе и објави):

  http://m.youtube.com/watch?v=Mhs1TVCxjAg

  On English:
  Vaccines Uncensored (и овај је вакцинашки лоби цензурисао и уклонио):

  http://m.youtube.com/watch?v=SxIsI3hAOhE

  VAKCINE I VAKCINACIJA – BEZ CENZURE
  И овај видео су цензурисали који је преведен на српски.
  https://m.youtube.com/watch?v=8Bq-fAHVUZI&feature=youtu.be

 3. Сораб Сербски

  Објавите чланак на ову тему. Ово се нама и нашој деци спрема.

  „Reditelj ubijen nakon što je snimio dokumentarni film o državnom nasilju nad decom u SAD, pod okriljem zakona o zaštiti dece, a egzekutori su socijalni radnici raspoređeni u centrima za otimanje dece od „nesavesnih roditelja“. Deca se oduzimaju i zbog izbegavanja vakcinacije, a termin „zanemarivanje dece“ će uskoro biti ugrađen i u naše zakonodavstvo. Preporučuju ga naši „ugledni“ medicinari, a Parlament će unisono prihvatiti svaku gadost koja se isplati. Užasne scene, pogledati samo ako imate jake nerve, ali ova pošast je pred našim vratima, pa je zatvaranje očiju SAUČESNIŠTVO.“

  http://medicalkidnap.com/2015/02/10/filmmaker-was-documenting-abuses-in-cps-and-children-murdered-under-state-custody-before-he-died/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *