fbpx

Политичке странке у Србији управљају Србијом и „решавају“ економске проблеме грађана а дужне су и Богу и народу?!

0
(0)

НАЈВЕЋИ губиташи међу политичким странкама су Демократска странка Србије, која је протеклу годину завршила у минусу од чак 67 милиона, али и социјалисти с „мањком“ од 60 милиона динара. До позитивног биланса нису успели да дођу ни Покрет социјалиста, ПУПС и Нова странка. Новцем су много боље баратале СДП, СПО, ЗСС, ПСС и ЈС, чији су рачуни у плусу.

Ови подаци објављени су на сајту Агенције за борбу против корупције, у оквиру финансијских извештаја о пословању странака током 2014. године. Рапорти напредњака, СВМ, СДС, ДС и ЛДП још нису „окачени“.

Социјалисти су највећи део прихода обезбедили из буџета републике и општина – 265 милиона динара. Од чланарине су „убрали“ око 490.000 динара. Од појединачних донатора добили су 122 милиона динара, а од правних лица 61 милион. Највише су трошили на режије – 710 милиона.

Покрет социјалиста завршио је годину с минусом од око милион динара. Из буџета су добили 1,7, а од донатора 1,2 милиона. ПУПС је у минусу око милион динара. Највише новца добили су из буџетске касе – 65.502.989 динара. Од чланарима су успели да скупе 3.726.087 динара. Највише су их коштали комунални трошкови, закупи просторија и телефони, и то 44.126.860. Нова странка има далеко скромнији „губитак“ од око 41.000 динара. Они су из буџета добили око седам милиона, а од чланарина 641.000.

Позитиван биланс уписала је Јединствена Србија Драгана Марковића Палме (у плусу осам милиона динара), као и Покрет Снага Србије Богољуба Карића који у каси имају око милион динара. И странка Вука Драшковића СПО добро је водила партијску касу: у плусу су око пет милиона динара.

ЗЗС је „пословала“ у плусу од три милиона динара. Ова партија даје новац за закуп просторија само у Београду и Димитровграду. Према извештају, нису примили ниједну донацију.

СДП је на крају 2014. имао „вишак“ од скоро 160.000 динара, а близу 100.000 зарадили су на име штедње у банци.

ЗАРАДА ОД КИРИЈЕ

За разлику од других партија, СПС значајан прилив има од издавања пословног простора чији су власници. Од око 140 локала, на име кирије приходовали су 42,9 милиона динара.

 

В. МИЈАТОВИЋ – С. С. РОВЧАНИН, Новости

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

УНЕСКО: Вучић да објасни наводе о криминалу у Центрима за социјални рад

4.7 (13) Европска Катедра за биоетику организације Унеско позвала је председника Србије Александра Вучића да …

Директор “Наменске” из Лучана нема за плату радника, али има за базен (видео)

5 (4) И док генерални директор „Милан Благојевић – Наменска“ Лучани Радош Миловановић, обавештава раднике …

Један коментар

  1. penzioner - penzija = srbija

    I kome da se obratis!
    Podrska zastitniku gradjana

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *