Бивши социјалиста а сада финансијер СНС-а купио још једну телевизију!

Бивши социјалиста а сада финансијер СНС-а купио још једну телевизију!

Kрушевачки бизнисмен близак владајућој Српској напредној странци Радоица Милосављевић у своје власништво, поред 9 постојећих, уписао је још једну – Телевизију Лесковац. Милосављевић је преко 70% акција откупио од досадашњег власника Владице Јовановића. Генерални секретар Независног удружења новинара Србије (НУНС) Светозар Раковић каже да очекује да Милосављевић купи и остале медијске куће у Србији, како би ширио позитивну слику о људима на власти.

По којој цени је Милосављевић откупио акције, засад се не зна, а нема информација ни да ли ће радници остати на досадашњим позицијама.

Зна се да досадашња главна и одговорна уредница Наташа Ђорђевић напушта руководеће место у редакцији, али како каже за Јужне вести, то нема везе са продајом и променом власника.

Нећу више бити главна и одговорна уредница и то нема везе са тим што је Радоица Милосављевић купио телевизију. То је једноставно моја одлука, јер сматрам да сам превише времена провела на овој позицији. Уморила сам се од папирологије, администрације и свега што носи тај посао. Желела бих да се бавим новинарством које, заправо, највише волим – каже Ђорђевићева.

Додаје и да још не зна како ће шта са новим власником функционисати, али да ће, када буде имала више информација, причати о томе.

Ђорђевићева је на место главне и одговорне уреднице именована 2007. године, а након приватизације ове медијске куће 2017. године, остала је на челу редакције и постала заменица директора.

Раковић: СНС покушава да оствари комплетан утицај на јавно мњење

Да само неупућене може изненадити вест да је Милосављевић купио још једну телевизију, сматра Светозар Раковић, генарални секретар Независног удружења новинара Србије (НУНС).

Лично очекујем да он покупује све регионалне и општинске телевизије у Србији, како би Српска напредна странка остварила комплетан утицај на локално јавно мњење. Наравно, осим оних које су у рукама других доказаних “фанова” и сарадника Александра Вучића и његове партије – каже Раковић.

Додаје и да је Милосављевићевим медијским кућама у последњих пар година на медијским конкурсима додељивано највише новца, а често је новац добијао и из других јавних буџета, али ван конкурса.

Радоица Милосављевић – од произвођача пластике до медијског магната

Милосављевић је крушевачки бизнисмен и власник неколико предузећа. Од 2009. до 2012. године је, као кадар СПС-а, био заменик градоначелника Kрушевца.

Ипак, у јавности постаје познат 2015. године, када је у процесу приватизације купио 8 државних медија – РТ Kрушевац, РТ Kрагујевац, ТВ Пирот, РТ Брус, Центар за информисање Нови Kнежевац, ТВ Пожега, РТ Димитровград и РТ Панчево.

Управо су ове медијске куће, према НУНС-овим подацима, након промене власништва, на јавним конкурсима добијале највише пара.

Само је у току 2018. године Милосављевићевим телевизијама припало преко 40 милиона динара.

Често је за свој рад награђиван и мимо конкурса, а због неисплаћивања плата запосленима у РТ Kрагујевац, раскинут је уговор о приватизацији.

Овај новокомпоновани српски медијски магнат буџетским новцем награђиван је и незаконито, мимо конкурса. Најдрастичније је то рађено у Kрагујевцу, где су му из градског буџета исплаћиве десетине милиона за покривање трошкова. У међувремену, са Милосављевићем је раскинут уговор о приватизацији РТ Kрагујевац јер он није измиривао своје уговорне обавезе, пре свега према запосленима – наводе у НУНС-у.

Иако се спекулисало да Милосављевић медијске куће купује на рачун његовог блиског пријатеља и шефа БИА Братислава Гашића, Милосављевић је то демантовао, а мотиви за куповину су му, како је том приликом изјавио, искључиво предузетнички.

Подсетимо, истраживање Јужних вести показало је да се управо на телевизијама у власништву Радоице Милосављевића извештава по диктату, а у служби величања владајуће Српске напредне странке и председника Србије Александра Вучића.

Јужне вести

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Шабачку нарко-мафију на батинање народа напредњаци довезли службеним аутомобилима! (видео)

Шабачку нарко-мафију на батинање народа напредњаци довезли службеним аутомобилима! (видео)

Александар Вучић је јуче послао најгори људски шљам да бике и багером гази голорук народ …

Откривамо ко је напредњак који је багером кренуо на људе у Шапцу

Откривамо ко је напредњак који је багером кренуо на људе у Шапцу

Багер којим је кренуо на окупљене грађане који су данас протестовали у Шапцу, возио је …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *