fbpx

БЛОКИРАН ЦЕНТАР БЕОГРАДА Протест пензионера и бивших радника ПКБ

4
(4)

Удружење пензионера и бивших радника Пољопривредне корпорације „Београд“ (ПКБ) одржава протест у центру Београда, а саобраћај око Скупштине Србије и РТС је блокиран.

Удружење пензионера и бивших радника Пољопривредне корпорације „Београд“ (ПКБ) најавило је уочи протеста да ће блокирати саобраћај. Они захтевају да им се исплате накнаде на име акција које нису добили због незаконите промене статуса тог предузећа, рекао је агенцији Бета председник тог удружења Милинко Миладиновић.

Удружење је, како је рекао, већ покренуло судски процес, али се рочиште одложило и пети пут, а у међувремену у децембру прошле године добило је понуду председника одборничке групе Српске напредне странке (СНС) Александра Мартиновића да се судски поравнају, али се Мариновић од тада не јавља ни на телефон.

Друштвено предузеће ПКБ је 2015. године разним закључцима, а један од њих је потписао и садашњи председник државе Александар Вучић, прешло у државно власништво, а када је 2018. године продато компанији Ал Дахра из Уједињених Арапских Емирата по Закону о приватизацији радници су имали право на акције, али им је то право ускраћено.

Удружење кога чини око 3.000 пензионера и бивших радника сада на име накнада потражује око 11 милиона евра.

ПКБ, односно највећи део те фирме је продат 2018. године за 122 милиона евра као имовина у коју спада око 17.000 хектара пољопривредног земљишта, сточни фонд од око 17.000 грла, на десетине машина и резервних делова.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Слободан Антонић: Јасеновац у Београду

5 (6) Не смемо дозволити још један геноцид у поврату, било у Српској, било у …

Половина радне снаге у свету суочена с губитком посла

5 (1) Готово половина радника у свету изложена је непосредном ризику да остане без посла …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *