BND: Кријумчари миграната на Балканској рути зарађују 120 милиона евра месечно

БЕРЛИНСКИ магазин „Фокус“ објавио је да немачка Федерална обавештајна служба (BND) упозорава да је Балканска рута за кријумчарење избеглица са Блиског истока и Африке „поново отворена“.

Дојче веле (DW) преноси да у тексту пише да би „од 2016. године избеглички пут кроз источну Европу требало да је заправо херметички затворен“, али да „кријумчарске банде одавно поново шверцују хиљаде избеглица месечно“.

„Завршна станица је Доња Баварска. У дневнику је управо анализиран резултат избора у Италији, када су у једној башти у Шмидхаму залајали пси. Шест мушкараца и жена се дезоријентисано вукло улицом у правцу Тирзбаха“, стоји у тексту.

„Убрзо затим, једна полицијска патрола је у шуми открила још 39 избеглица из Ирана, Ирака, Сирије и Сомалије – међу њима деветоро деце и шесторо младих. Сви су у Немачку стигли илегално такозваном Балканском рутом“, наводи се у чланку.

Даље се наводи да су ти људи који траже азил рекли да их је један турски камион из Румуније пребацио у Баварску и да су „били стиснути у дуплом дну камиона дубоком само 40 центиметара“.

Наводи се да су „за хорор-путовање, избеглице платиле 8.000 евра – по особи“.

„У једној поверљивој анализи немачке обавештајне службе BND каже се да број избеглица које се преко Балканске руте илегално пребацују, од пре пола године стално расте. Према сазнањима BND, сада у Немачку улази просечно 15.000 људи годишње. Кријумчари тако зарађују и до 120 милиона евра – месечно“, пише у „Фокусовом“ чланку.

Танјуг

Актуелно

Нови талас миграната у Шиду – НАРОД У ОЧАЈУ!

Како пише новосадски “Дневник” упис деце миграната у шидске основне школе, који је почео да …

Шта, уствари, значи уговор Србије са „Фронтексом“?! Кршење Устава и ограничење суверенитета!

Влада Србије потписала је споразум са Европском унијом о контроли миграната коју ће у Србији …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons