fbpx

БОЛЕСНИЦИ: Вучићев режим законом легализује педерски брак у Србији!

0
(0)

ЖЕНА и мушкарац који живе у ванбрачној заједници имају права и дужности као и супружници који су венчани, а заједница лица истог пола уређује се посебним законом.

Овако гласи један од чланова преднацрта Грађанског законика у делу који се односи на породичне односе. Њиме се први пут у домаћем законодавству помиње могућност да лица истог пола живе заједно!

Осим ове револуционарне новине, Законик доноси низ сасвим нових предлога: изједначавање црквеног и грађанског брака, озакоњење сурогат мајке, забрану физичког кажњавања деце, увођење алиментационог фонда, прецизирање брачног уговора, либерализацију усвојења кад су у питању странци… Ту су и значајне новине у општем делу, као што су озакоњење еутаназије, забрана клонирања људских бића или забрана примене биомедицинских техника ради избора пола детета.

Држава и општине ће убудуће, ако тај члан прође, морати да финансијским, пореским и социјалним мерама подстичу наталитет, а мајка која је родила троје деце имаће право на месечну „демографску надокнаду“ до пунолетства трећег детета. Деца су, генерално, заштићена далеко више него пре, па се, између осталог, забрањује свако злостављање, а нарочито физичко кажњавање. Законодавац децидно наводи: „Родитељи не смеју физички кажњавати дете и дужни су да га штите од таквих поступака других. Дете које је способно да формира мишљење има право и да га слободно изрази о стварима које га се тичу, и том мишљењу се мора посветити дужна пажња.“

Родитељ који је власник стана или куће у којој породица живи више не сме да је прода или оптерети без писане сагласности другог супружника све док и најмлађе дете не постане пунолетно.

Код насиља у породици, осим досадашњих мера као што су забрана приближавања или исељење насилника из стана, законодавац сад предвиђа и могућност усељења жртава у стан без обзира на то што је насилник његов власник.

Преднацртом је предвиђено да ће брак моћи да се закључује у свечаном грађанском или верском облику, што значи да би судбоносно „да“ пред матичарем и пред свештеником били изједначени. Брак може да се поништи, између осталог, и када је на његово закључење супружник пристао у заблуди о личности другог супружника или о некој његовој битној особини. Као битне особине наводе се: трајна, опасна или тешка болест, полна немоћ, сексуална оријентација, родни идентитет, бременитост жене од другог мушкарца, нечасно занимање…

Чланом који каже да је „мајка детета жена која га је родила, изузев рађања за другог“ уводи се у нашу земљу појам сурогат мајке. Она не сме то радити за новчану награду, али јој трошкови одржавања трудноће и рађања могу бити надокнађени. Уговор о рађању за другог може бити закључен између сурогат мајке и супружника односно ванбрачних партнера који ће гајити дете само ако између пара не може доћи до зачећа природним путем или уз помоћ биомедицинских помагала, или ако би се тако пренеле тешке наследне болести на дете. Уговор се склапа пред нотаром.

УСВАЈАЊЕ ЗАКОНА ДОГОДИНЕ

ПИСАЊЕ Грађанског законика почело је пре осам година, а до краја овог месеца требало би да буде објављено свих пет књига: породични односи, општи део, наследно право, облигациони односи и стварно право, објашњавају у Комисији за израду преднацрта. Он ће имати око 400 алтернативних чланова, од којих више од 250 само у породичном и наследном делу. Следеће године требало би да се нађе на јавној расправи и у Скупштини, а планирано је да примена почне 2016.

Закон наводи и да је мајка детета зачетог уз биомедицинску помоћ она жена која га је родила. Ако је дете зачето уз биомедицинску помоћ дарованом јајном ћелијом, материнство жене која је даровала ћелију не може се утврђивати. Као алтернативни члан предлаже се и онај који каже да, ако је у питању жена чија је јајна ћелија коришћена без њеног пристанка за оплодњу друге жене, она има право да оспори материнство оне друге, али истворемено мора да тражи да се утврди да је она мајка.

Странци ће убудуће моћи лакше да усвајају децу у Србији, али под условом да се не могу наћи усвојиоци међу нашим држављанима и да се министар надлежан за породичну заштиту сагласио са усвојењем, каже преднацрт Законика.

Законодавац новим уређењем породичних односа предвиђа и оснивање алиментационог фонда, где би се деци из разведених бракова чији родитељ не плаћа алиментацију три месеца у континуитету или пола године с прекидима, обезбеђивала надокнада из буџета.

Осим основних података о детету, уз предлог за примања из овог фонда мораће да се достави и доказ да принудно извршење није успело.

 

В. Црњански Спасојевић, Новости

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Раст БДП је небитан, најсиромашнији смо у Европи

5 (2) Чак ће вам и директор статистике потврдити да тај раст о коме они …

Вучић и његова банда напредних лопова уништила је ваљевски Крушик!

5 (1) Ваљево – Будуће ангажовање запослених на одређено време у „Крушику” зависиће од економске …

30 Коментара

 1. pa ima tu jos zakona koji su po intenzitetu ravni ovome a ne dopiru do ociju javnosti ..ali ukratko spremaju se dA OD NAS NAPRAVE STOKU..A ONDA KAD ISTEKNE MANDAT BEZANIJA KUD KOJI MILI MOJI ,NAMA CE TI ZAKONI OSTATI I DALJE NA SNAZI..a oni ce se razbezati sa deviznim racunima teskim po koji milioncic evrica …ko pita za nas obicne smrtnike ?

 2. па добро решио човек да се ожени-уда са праву му љубав ,ваља то озаконити,када су демократе могле да озаконе лоповлук што овјај неби озаконио педерај ,,издају државе …

 3. Moglo bi se reći; BEK SE JEBE NAROD NAŠ

 4. bas nas briga zivot nastranih ljudi,svako ima pravo na svoje seksualno opredeljenje,ali zabijte se u svoju uvaru,ne trujte nam decu

 5. 126 debila bez mozga i partijskih poslusnika bez muda svasta mogu ali samo sada i nikada vise

 6. strasno u zemlju cu da propadnem zbog njihove sramote sva im se pokoljenja zatrla a ovi sto glasaju za njih neimali hladne vode sa cesme piti

 7. ako se i ovo usvoji onda bolje da nas nema, gde su glasnogovornici srpskog naroda ili nebeskog naroda kako se predstavljaju

 8. Nista tu nije cudno jer je san Vucic najavljivao da paradu ponosa pravi svome sinu svojoj deci jer su mu deca I ako maloletna homosexualci GEY . Prema tome tu nema nista cudno ali cudno je to sto policija cuti I ne preispita kako su ta deca postala homosexualci ko ih je prvi I kada . To je vazno . Onda se moraju svi ministry preispitati zasto su im deca homosexualci I lezbejke I ako su maloletna kao onaj sto ima dve cerke maloletne a vode ljubav sa starijim sisatim zenama

 9. bravoo,eto vidnog napretka u privredi srbije,.,j.b.š to što fabrike ne rade,važno je da se ljubav cveta(pomalo nastrana al Jevropa nema alternativu)!!

 10. bravoo,eto vidnog napretka u privredi srbije,.,j.b.š to što fabrike ne rade,važno je da se ljubav cveta(pomalo nastrana al Jevropa nema alternativu)!!

 11. Da bogda ti sva tvoja pokoljenja zavrsile u ovim razvratnim i perverznim delima !!!! da bogda u paklu goreo ti i svi tvoji istomisljenici , dok ste jos na zemlji.

 12. Koga je briga za pederski brak posvete se više korupciji i ekonomiji. Narod ne zanimaju pederi

 13. NARAVNO KADA PEDER IMA PLAN DA SE PONOVO ŽENI , , , , OVOG PUTA SA PRAVOM LJUBAVI , , ,

 14. Moram da nađem negde dejkin šmajser i valtera! Ovo se mora raščistiti !!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *