Насловна / Србија / БОЛЕСНИК у другом дневнику разговарао са самим собом пуних 25 минута!!!
БОЛЕСНИК у другом дневнику разговарао са самим собом пуних 25 минута!!! 1

БОЛЕСНИК у другом дневнику разговарао са самим собом пуних 25 минута!!!

Председник Србије Александар Вучић је рекао за РТС да су основни циљеви да се на КиМ очувају мир и стабилност, да се заштите државни интереси и да се осугурају имовинска права нашег народа. Ако буде споразума, имаћемо више него данас, поручио је председник.

Александар Вучић је, гостујући у Дневнику РТС-а истакао да су мир и стабилност први циљ.

Како је рекао, боље је да се обезбеди мир готово по сваку цену, него да се праве грешке као раније када смо срчано и снажно улазили и били побеђени јер нисмо добро израчунали снагу свих оних који би могли бити против нас у свету.

Као други циљ, Вучић је истакао очување државних интереса, да се заштите територијални, имовински и сви други интереси Србије. Председник је рекао да је то најтежи део.

Трећи циљ је, рекао је Вучић, очување права наших људи и народа на КиМ.

Не можемо да уђемо на Косово, осим тајним каналима

Председник је истакао да је потребно обезбедити безбедност људи, да се обезбеди да деца наших људи несметано иду у школе и биоскопе и да се друже са вршњацима.

Председник је рекао да је потребно говорити истину.

Навео је да дефиниција државе састоји три основна елемента, територију, становништво и монопол физичке принуде (војску и полицију). Од та три елемента, рекао је, само у појединим деловима на Космету имамо становништво на својој страни и ништа више.

„Имамо дефинисану територију од стране западних сила и фактички дефинисану територију на терену која је против нас. Границе на Јарињу и Брњаку постављене су коначно 2011. године“, рекао је председник и додао да их ми данас називамо административним прелазима, пошто то не признајемо, али да не можемо да уђем на КиМ, осим тајним каналима, а да не пређемо ту границу.

„Борба да добијемо се што можемо“

Истиче да је ситуација тешка и да ће се у таквим условима борити да добијемо све што можемо за нашу земљу. Како каже, са свим евентуалним предлозима ће изаћи пред грађане и рећи шта је урађено.

Додаје да је уверен да ћемо, ако икаквог споразума буде, за шта није оптимиста, имати више него данас.

Вучић је истакао да ни њему, ни било коме са стране Београда није лако да разговара са албанским представницима или са онима који су на њиховој страни. Међутим, каже да није ни њима тако једноставно.

„Наш је посао да то радимо и да урадимо најбоље што можемо за народ и грађане. За то смо бирани и то је наша обавеза и дужност“, рекао је Вучић.

Наводи да криза у односима Срба и Албанаца траје више стотина година али да људи углавном памте догађаје из деведесетих и двехиљадитих и додаје да се мало ко сећа година комунистичких власти и прогона Срба са КиМ.

Поручује да Србија има мало савезника у међународној заједници и да је поправљала позицију да би била саслушана.

Меркелова није непријатељ Србије, спасла нас је сукоба са Хрватима и омогућила нам други највећи економски раст у Европи

На питање о ставовима Ангеле Меркел каже да њу не сматра непријатељем и да ми добрe ствари брзо заборављамо. Подсетио је да нас је он спасила сукоба са Хрватима када су нам уводили санкције због миграната.

Истиче да је Меркелова увек инсистирала да инвеститори дођу у Србију и да, измешу остзалог, захваљујући њох имамо раст од 4,4 одсто у другом кварталу, који је други највећи у Европи.

„Да ли нам одговара ваки став Немачке? Они су признали независно Косово. За њих је та прича завршена“, рекао је председник.

„Поручује да зато уложио труд и енергију и љубав према отаџбини, да се промени позиција Србије и да се направи нешто бољом. Да нешто добијемо за Србе, где год да живе на КиМ, да то буде нешто више и опипљивије од онога што имамо данас“, каже председник.

Конкретних решења још нема

Каже да су нас и Америка и Немачка већ разграничили и да су сви то већ урадили.

„Кад кажем сви, неки други не признају то разграничење које фактички постоји, јер ми немамо силу на КиМ, имамо границе постављене не нашом вољом, али они су нас већ разграничили, кад кажу да су против разграничења то значи да су против промене границе које су на нашу штету“, рекао је Вучић.

Каже да су и Америка, Немачка, Француска, Енглеска, Италија… за то да је Косово независно и целовито.

„Мене нападају овде у земљи зато што ја не признајем такве границе и зато што тражим нешто за Србе и Србију“, рекао је председник.

Поручује да неће да говори о конкретним решењима јер их још нема.

Нема разлике између оних који су за независно Косово и оних који причају о Душановом царству

Истиче да између оних који су за целовито Косово и оних који мисле да треба да причамо приче из Душановог царства нема разлике.

„Можете да понављате одређеним свештеним лицима и појединим политичарима са Савског венца који лажу народ да су са КиМ, да им кажете – кажите нам само једном да је КиМ Србија. Никад то неће да кажу“, рекао је Вучић.

Наводи да су најважнији животи и безбедност људи али да је у смислу територије север Косова важан. Реч је о 1.000 квадратних километара, али Вучић истиче да није реч о томе, него о питању стратешког значаја и људи. Истакао је Копаоник и Газиводе које су од стратешког значаја.

Председник је говорио о Влачу, Руди и Трепчи као и о вема значајном геостратешком положају севера Косова.

Међутим, поручује да то није важније од косовског поморавља или било ког другог дела.

„За сваког нашег човека ћемо да се боримо и изборима за већа права уколико то будемо могли. Све друго је катастрофа“, сматра председник.

Ана је добро рекла да они који причају о замрзнутом конфликту не разумеју да то није одрживо. Свако чека прилику да удари оног другог да би остварио предност на терену. Свакога дана ћемо да се секирамо где ће да нас ударе, хоће ли да нас нападну на северу и уз чију подршку. Хоће ли као у „Олуји“ да добију подршку Американаца или ће сада да добију подршку неког другог.

РТС/НСПМ

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

Ми Макрона погачом а он нама у сред Србије: "Косово је европска држава" 11

Ми Макрона погачом а он нама у сред Србије: „Косово је европска држава“

Председник Француске поновио је свој став у вези са проширењем Европске уније, напомињући да ЕУ …

МАКРОН РАЗВАЛИО ВУЧИЋА ОД ШАМАРАЊА! Нема никаквог ЕУ датума за Србију 12

МАКРОН РАЗВАЛИО ВУЧИЋА ОД ШАМАРАЊА! Нема никаквог ЕУ датума за Србију

„Ради се о комплексним питањима, решење је на народима и њиховим руководиоцима“, оценио је Макрон. …

8 Коментара

 1. Baš je teški bolesnik…kaže „Svakog dana ćemo da se sekiramo gde će da nas udare…itd. Znači po njegovom ako predamo KiM više neće da nas udaraju.Glupi čoveče, sutra će ti tražiti i ostale delove naše lepe zemlje a ti ćeš sve to da poklanjaš….ma nosi se, tamo gde ti je dedovina pa to poklanjaj, a što se tiče KiM zamrzni dijalog do nekih boljih vremena…..ne potpisuj ništa (ako već nisi),svestan si da iako tako lako poklanjaš našu svetu zemlju (tvoja nije) ima zemalja koje nikad neće priznati KiM i to je samo plus za nas.

 2. Zreo je za Lazu. Vodite ga tamo i zakljucajte, a kljuc bacite u Savu.

 3. postoje kod nas istoricari koji znaju za turski defter iz 1455 godine, a postoje kod nas i izdavaci i stampari koji bi mogli izdati taj dokument o trosku drzave i nije to ucinjeno, iako tamo pise da tih godina oko 1455 na SVETOM SRPSKOM KOSOVU I METOHIJI je bilo 46 arnautskih porodica. — nelakav monstrum, iz kamenjara i vrzina dalmacije, koji dotumara za lebom, drzno se nam tvrditi da sa divljim arnautima imamo ,,vise stotina godina,, krizu u odnosima. — banda vampira iz sanu cuti, istoricari cute a i izdavaci cute. — alo bre, ima li koga da uvati ovog i vezanog drzi pod jacim sedativima negde u sobici bez prozora. — ako bilo problema, bilo sa turcima, al turci nisu pomanitali arnauti vec kulturan narod a sa kojim ne delimo iste vrednosti al se ziveti zajedno mora i treba. — dakle sem pomenutog dokumenta postoje i drugi, ko recimo ,, povelja Svetog Kralja Milutina manastiru Banjska,, i tako dalje, sto su TAPIJE na SRPSKU zemlju. — al neman i vampir ne moze vladati razumom i narodom, vec zdravi ljudi, fizicki zdrave i psihicki stabilne licnosti sa znanjem i iskustvom. — to sto je neko supak meraklija a ni otac mu se ne zna, ne daje mu pravo da spasava ni mene ni moju decu, niti mu je to tapija na SRPSKU zemlju.

 4. Да, али је све мање оних тупих глава иза њега. То говори више од милион кила приче.

 5. Забранио је руско-српски дечји камп, ускратио је статус руском хуманитарном центру у Нишу, игнорисао је понуду Русије да учествује у преговорима на страни Србије. Али није одбио да се Америка и Немачка мешају у преговоре са његовим шиптарским земљацима и не зове пријатељем Путина који му је обезбедио вето у Уједињеним нацијама по питању лажног геноцида у Сребреници, већ пријатељем сматра Меркелову и Немачку.
  Зашто се забога не јави на овом форуму бар један психијатар – па ово је клинички случај са мноштвом озбиљних симптома психопатологије!

 6. Докор са Чубуре

  Главна замена теза се крије у флоскули коју све чешће понавља, да ће ”урадити најбоље у датим околностима”. Устав Србије је веома прецизан по питању очувања територијалног интегритета земље и не предвиђа никакве неодређене квалификације типа најбоље , најгоре, могуће… тако да се чак и давање таквог исказа у медијима мора третирати као противуставно деловање.

 7. Da teška boleština. Nelečena i zapuštena. Izgledalo je da je zarazna, ali srećom ispostavilo se da i nije baš.

 8. IZDAJA ČISTA KAO SUZA!
  Samo da se ne zaboravi!
  Jašući non-stop na TV-u, Vučić svojim non-stop lažima prikriva zlo sa kojim je odveo Srbiju u potpunu propast. Iz tih razloga on danas ne sme osloboditi ni medije ni sudstvo u Srbiji. Vučić nije svestan da se ovoliko zlo koje je napravio Srbima ne može sakriti. Zasad krije istinu (narod kaže): “ Ko zmija noge“. Ali istina počinje da curi i i…

  Što se tiče Kosova tu nikakvih dilema nema. Vučić je svojim potpisom u Briselu od dana: 30.juna 2015.g. u 22h. i 54m. predao Kosovo u ruke Albancima. Tim povodom se obratio i zbunjenim Srbima u K.Mitrovici rečima: „Mi ćemo priznati Kosovsku Vladu i ako vi ne uđete u nju“.
  Marko Djurić je stvorio carinu Jarinje. Tim povodom je pozvao Srbe da pređu preko onog mosta rečima: „Pređite ovamo ovo je most koji spaja“. Niko nije prešao. Od tog trenutka administrativna granica prema Kosovu postala je državna granica. Albanci su to proslavili sečom šume sve do Pančićevog vrha na Kopaoniku. To su činjenice i to je istina. Samo ludi mogu to da zaborave. Sve ostalo je Vučićeva demagogija, licemerstvo, mimikrija i laž. Vučić je istovremeno povukao sa Kosova vojsku, miliciju, upravu, priznao kosovke isprave, dao pozivni broj i ugurao SNS (ćak i sa Haradinajem) u kosovsku vladu, i sve ostalo je uradio što je trebalo. I to je istina, koje se svi dobro sećamo. To se ne zaboravlja, to je bilo kao juče. Duša nas je bolela šta je „radio“. Danas smo mi koji to pamtimo i branimo Srbiju od uništenja za Vučića fašisti. Izdajnik ne dozvoljava nikakve javne diskusije a kamoli kritike na temi, temi njegove izdaje. Zatvorio se u TV-e kavez i preti dobrotvorima Srbije i svim neistomišljenicima…

  Sećamo se mi i od kada moramo da pokažemo i pasoš u Jarinju. I kad’ je stvorena ta granica. Povrh svega toga Vučić je u Briselu potpisao i obećao da će javno (sa šajkačama) do kraja 2018.god. i priznati kosovsku nezavisnost. Danas izdajnik traži bilo koji način da ispuni dato obećanje. Vidi se i kolika je ta žurba, jer ako zakasni slede mu javne sankcije, a već se govori o eliminaciji Vučića iz daljih pregovora. Po meni on nije trebao ništa ni da pregovara. Jer Kosovo niko ne može da nam otme sve dok ga mi sami ne predamo. Da bi izbegao kritiku nalogodavaca, Vučić se ustremio i usudio da obmane ceo srpski narod. Traži od nas nedužnih i neobaveštenih da (stavimo palac) na njegovu ličnu izdaju Kosova. Koprcajući se u veleizdaji on ima podršku samo od koristoljubivih izdajnika u Srbiji. Samo oni hoće i mogu da mu verifikuju izdaju Kosova…

  Što se tiče Srba na Kosovu oni su žrtvovani i ostavljeni na milost i nemilost neprijatelju. Pa pitam: Ko će i kako sada da ih brani? Koga Vučić brani taj je nagrabusio. Ali da znaju Srbi bilo šta o Briselskoj uzdaji „Dobrica“ bi odavno bio na banderi…

  On proizvodi i stvara najteža krivična dela: Brisel, Sava Mala, Beograd na vodi, 40 tona zlata u Bazelu, Kosovo, pljačka, rasprodaja Srbije, pretnje, izbeglice, zatiranje naše istorije, izdaja srpskih nacionanih interesa, stalne laži i stalne obmane Srba…

  IMAM JEDAN DOBAR PREDLOG!?
  Pozivam sve nadležne organe Srbije, da javno pred srpskom javnošću ispitaju sve moje navode u ovom tekstu, samo radi ISTINE. Znači da se sve uradi javno, pred kamerama, postupno, uz činjenice i dokaze. I ukoliko se utvrdi da sam ja izneo laž, onda da uzvrše streljanje:

  „MIRNO! PUŠKU NA GOTOVS! PALI! PUŠKU K’NOZI! VOLJNO!“.

  Ali ako sam izneo istinu!? I onda se zna šta sledi!? Pobiti sve izdajnike uz strogo poštovanje hijerarhijskog reda odlučivanja u Srbiji. Ovo mora da obuhvati sve izdajnike i u Srbiji i na Kosovu. Na isti način postupiti sa svim pomagačima koji su pomagali da se ovo zlo desi.
  Ja molim da se javno postupi po mom predlogu…

  Izvolite da proverimo šta je ko i kako radio, krio i lagao narod u vezi Kosova i Metohije.

  IZVOLITE IZDAJNICI, PLJAČKAŠI I LAŽOVI.

  Da pogledamo zlo koje ste počinili i sakrili od srpskog naroda. Ne možete to večno kriti…

  Toliko…

  Ovde u Bogutovcu svi sem mene su naprednjaci…
  Ostaje im samo da kusaju tu njihovu AVčorbu, a videće i kakva je !?

  P: Slavko Jakovljević
  iz Bogutovca.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *