Србија

БОЉШЕВИЦИ ВЛАДАЈУ ОД ’45-те: Народни херој и политичар из ЦГ су прадеде нове министарке

Ирена Вујовић је нова министарка за заштиту животне средине – а сада се сазнало да је ова политичарка је потомак народног хероја хероја Југославије, Саве Ковачевића.

Вујовић је чланица Спрске напредне странке од 2008. године, а сада је коначно добила министарску функцију.
Нова министарка за заштиту животне средине има познате претке. Прадеда Ирене Вујовић био је рођени брат Саве Ковачевића, а њен прадеда Никола био је један од оснивача Коминтерне.

Сава Ковачевић био је командант 5. пролетерске бригаде и народни херој СФРЈ, који је погинуо у битки на Сутјесци 1943. године.

“Тачно је да потичем из породице која је изнедрила докторе наука, професоре и ратне хероје као што је Сава Ковачевић, рођени брат мог прадеде Николе Ковачевића, једног од оснивача Коминтерне и првог послератног амбасадора у Бугарској, председника Народне скупштине Црне Горе. Сава Ковачевић и велики број мојих предака водили су одлучујућу битку на Сутјесци и дали своје животе. Захваљујући томе, данас наше генерације живе у миру и слободи. Поносим се својим пореклом, а знање, храброст, част и поштење су вредности које се у мојој породици негују генерацијама”, изјавила је Вујовић раније.

Вујовић је једна од 11 жена у новој Влади Србије. Рођена је 3. априла 1983. године. Основне и мастер студије завршила је на Факултету за међународну економију на Мегатренд универзитету. Српској напредној странци приступила је 2008. године. Била је чланица Главног одбора, док је чланица Председништва СНС постала у мају 2016. Тада је изјавила да је управо тог тренутка најсрећнија и да јој је ова функција највеће признање за дотадашњи рад.

Посланица у Скупштини Србије била је у два мандата, 2012. и 2014. године. Затим је у мају 2014. именована за помоћницу градоначелника Београда Синише Малог. У јуну 2016. изабрана је за председницу општине Савски венац и напушта функцију помоћнице градоначелника Београда.

На изборима за одборнике Скупштине града Београда у марту 2018. године била је на листи кандидата Српске напредне странке. Помињала се као фаворит напредњака за будућег градоначелника Београда, поред Горана Весића. Очигледно је већ тада била виђена за неке веће функције.

Важи за особу од великог поверења председника Србије Александра Вучића. У једном интервјуу је рекла да јој је он политички идол “јер је показао знање, спремност и храброст у жељи да реформише Србију“.

Нова.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

�оментара

 1. Кад смо код “хероја” Саве Ковачевића није на одмет да се упознамо са делом Савине биографије који се тиче Херцеговине, у Љубомиру, на месту званом Радачки бријег где су партизани извршили убиство 21 мештана.
  Партизани су ово убиство извршили по немачком принципу одабиром мирних домаћина Љубомира у одмазди за убиство команданта Оперативног штаба за Херцеговину, који је под чудним околностима ликвидиран када је послат да сам иде у агитацију на територију четника Саве Ковача. Партизански командант је био без пратње и убијен је камењем из заседе негде на путу oд непознатих починилаца. Четници су се пробили из партизанског окружења, а партизански бес пао је на невине сељаке Љубомирског краја. Партизанску групацију предводили су Саво Ковачевић и Петар Драпшин. Двојицу мирних сељана су убили партизански команданти кочевима узетих из ограде, још у наиласку партизана, а остали су стрељани пред великом масом света који је био принуђен да присуствује убиству својих најмилијих. Пред свим тим сведоцима Саво Ковачевић је докрајчио пиштољем једног од стрељаних, који је сав у крви узвикнуо “Живjела Русија!”. Потом је партизанка Драгица Правица стрељала из пиштоља пострељане. Историчар Скоко наводи да су партизани натерали мештане да играју коло око лешева својих рођака. Следећег дана одржан је митинг у основној школи за жене и омладину, а после тога убијено је још шест мештана, дакле укупно 27 људи. IZVJEŠTAJ ŠTABA OPERATIVNOG SEKTORA ZA GACKO I NEVESINJE OD 11. MARTA 1942. VRHOVNOM ŠTABU NOP I DV JUGOSLAVIJE O SITUACIJI KOD GACKA I NEVESINJA I U BORCU наводи овај злочин следећим речима: “Prije nekoliko dana ubijen je od četničke zasjede komandant Hercegovačkog odreda drug Đoko Putića (bilećki srez — Ljubomir). Tamo je pošla jedna ekspedicija koja je strijeljala 20 četnika. Tako da su u bilećkom i trebinjskom srezu likvidirane bande.”

  1. I kome verovati, kad sad istoričari niču ko pečurke, prišljamčili se uz četnički režim i kude šta mislite koga, a hvale, šta mislite koga?
   A ove Irene što se tiče, uopšte nije za pomen brat njezinog dede.
   Pa Dražin sin je bio četnik, a ćerka partizanka.Je li je trebalo satanizovati što joj je OTAC bio četnik?
   Ne treba zamerati ni Brnabićki što joj je deda bio Hrvat, a možda i ustaša, već što je ONA problematična, neformirana i nedovršena osoba.
   Vujovićki bih više zamerio Megatrend školovanje i TO bih obavezno proverio.
   Očigledno je da ovaj režim nastavlja u starom stilu: da skoro niko nije stručan za svoj posao, ali je zato upadljivo da se “vazelin” društvo širi.

 2. Зато их је друг “Стари” наградио у бици после битке за рањенике – мада је то била иста непрекинута битка, али је тек пред крај друг одлучио да је најбитнија његова задњица, па тек онда позадина с рањеницима. Зато су све снаге употребљене да се значајни другови извуку из окружења које се морало пробити, пошто није било четника, као у “битци за рањенике” да их пропусте по сродничкој линији. А друг Саво своје обавио, па остао, можда и као незгодан сведок, да брани рањенике, до краја.
  Иначе, друга Саву је породица хтела да ископа и сахрани у породичној гробници, знајући да је вече пре покушаја пробоја крпио чизму, што би олакшало препознавање остатака – но државни врх је упорно одбијао да то дозволи! Није разјашњено све до 90-их кад се прочуло да је на истом терену КНОЈ или сличан комуно-усташки гној пуобијао можда и десетине хиљада српских малолетника, углавном 17-годишњака које су четници углавном потерали ка западу, упорно мислећи да ће их продане енглеске душе наоружати и помоћи да протерају титоисте с власти. Ако би неко ту копао, могло се десити да да утврди чињенице и бројеве, што се није смело допустити. Можда још увек не, јер иду у нову, 3. рунду јахања српског народа, сада већ изнурене раге на издисају!

 3. Dotičnu uopšte ne branim, jer sam svim srcem bio protiv njezinog postavljenja za predsednika opštine, jer je još onda kvalifikovana kao nečija starleta, ali se ne slažem obrazloženjem koje se tiče, zamislite brata njezinog pradede!
  Pa, ja ni ne znam, ništa o svom pradedi, osim da se zvao Nikola, a taman posla da znam ko mu je bio brat, kad ne znam ni jednog brata ni mojih dedova.
  Eto, nazori moje dece se totalno razlikuju od mojih pogleda i ne mogu im ništa, a ovde neko pametan, pa pročačkao da je ova potomak pradede, čiji je brat bio Savo Kovačević, pa sad čačkaju i “iznalaze” i šta je ta Sava uradio nešto loše.
  Hajde da vidimo samo jednu kap u moru – ko je napravio pokolj srpskog stanovništva u Vraniću?

  Daj da vidimo kakve veze ima njezima Sega-mega diploma sa zaštitom životne sredine i za koliko večeri ju je stekla, jer znamo da je to studiranje bilo od nekoliko desetina večeri u Sava centru?
  To pitanje se sklanja, jer je bar 95% njih završilo te noćne tzv fakultete, a o doktoratima da se i ne priča.
  Pa evo za ministra Stefanovića u biografiji nisu imali hrabrosti ni da napišu šta je završio.

  I vrhunac svih utucavanja u zdrav mozak nam ovih večeri obavlja jedna prilika koja lošim srpskim jezikom nam saopštava da su dobro saslušali šta narod želi, pa su tako dobro i odabrali ministre.
  Je li i one koje zovu “vazelin”?A naravno da im njihovaa struka apsolutno blage veze nema sa ministarstvom za koje su postavljeni.I uopšte me ne brine Sava Kovačević, već ministar Ružić, koga imenovaše za MINISTRA PROSVETE!!!!!!!!! Tako nešto može da se dogodi samo u zemlji totalnih ludaka.Zemljo, otvori se da propadnem.
  Bože te sačuvaj.
  Evo verečas čitam i gledam klip kako nam predsednik sav srećan i presrećan, kao neko dete, što loše izgovori jednu rečenicu na nemačkom.
  A Srbi se tope od miline.
  Danas je tako, moj Srbine, a već sutra ćeš se topiti od sreće kad čuješ i da ti se predsednik ukakio.

  To kod Hrvata ne može.Oni odmah skoče, hvataju za vrat, strpaju i premijera u zatvor, pa pošto ove naše gluposti tamo ne mogu da prođu, eto nam svih tih njihovih palamuda ovde kod nas.
  Vidite, seme korovskih biljaka leti na sve strane, a gde nikne?Tamo gde mu je tlo pogodno.Tako je kod nas tlo pogodno za sav korov ovoga sveta.Nisu oni tu ni kao potomci Savini, ni Titovi, ni komunistički, već kao produžene ruke kojekakvih trilaterala, postavljenici kojekakvih službi, belosvetskih organizacija, počev od gej, pa nadalje, Karingtonovih, Rotšildovih, Sorošovih, a glavni su se deklarisali i kao četnici, pa kad ga porede sa Titom, onda pokušava da bude on, pa kad četnicima i njihovim potomcima ne odgovaraa što su četnici takvi kakvi su, na vlasti, onda ih proglašavaju za komunističke potomke.I evo, nađoše “dokaz” ovu, Savinog brata praunuku, a koji skonča pre 75 godina.Vrlo jadan dokaz.
  I hajde da potrošim dragoceno vreme, pa da navedem koliko je stručna ova Vlada:

  -premijer……………………………………………….Izvesni Romčević o njezinoj diplomi piše:
  “Дакле, „крш факултет, крш премијерка“.
  Наиме, у биографији Ане Брнабић на енглеском језику пише да је након завршене Пете београдске гимназије 1994. године, студирала бизнис администрацију (ББА) на Нортхwоод Универзитету у Мичигену. Студије је тамо започела 1995, а дипломирала је 1998. године.
  Једноставном претрагом сајта НУ, може се видети да су студије пословне администрације, које је завршила Брнабић, могуће у неколико облика, између осталог следећим:
  1. Аццелератед МБА (убрзано МБА студирање) – траје укупно 12 месеци, а наводи се и да је одлична опција за студенте који желе да убрзају своју каријеру и усмерен је на студенте из низа преддипломских дисциплина са различитим нивоима професионалног радног искуства.
  2. Евенинг МБА (вечерње МБА студирање) – траје укупно 24 месеца, а подразумева једно вече недељно обавезног присуства.
  3. Онлине МБА (интеренет МБА студирање) – траје 24 месеца.
  У суштини, у питању је факултет који је комбинација студирања преко интернета, неке вечерње школе или мало напреднијег курса. Иначе, Нортхwоод Универзитет у Мичигену познат је по спортским стипендијама и спортистима.
  Америчке студије како би се дошло у посед Бацхелор оф Бусинесс Администратион (ББА) дипломе трају пуне четири године док у Европи те студије трају три године
  Важно је истаћи да Нортхвоод Универзитет није рангиран међу пословним школама, а међу најбољим Универзитетима у САД је на 627 месту. Што се тиче рангирања у свету, Нортхwоод универзитет се не налази међу првих хиљаду.
  Са ББА дипломом Нортхwоод Универзитета у Мичигену Ана Брнабић је у Лондону започела мастер студије на Хулл Унивезитету, мастер диплому добила је 2001. године, а исте се вратила у Београд где почиње да ради на пројектима невладиних организација.
  На сајту Нортхwоод универзитета објављен је и текст са бившом студенткињиом Брнабић, настао путем телефона, у којем пише „да Нортхwоод мења свет, а нарочито у Србији, где помаже премијерки ка подстицају модернизације и западњаштву своје земље“.
  У истом тексту се наводи да је „Брнабиц́ провела само неколико недеља на кампусу у Мидланду, као студенткиња Нортхwоода, али да се добро сец́а лекција које је научила током свог боравка, те да их примењује на своју визију Србије и на њен рад као премијера“. Такође, наводи се да је Брнабић похађала курсеве у верзији концепта 3+1.
  – Свиђа ми се чињеница да нас је Нортхвоод подстакао да изазовемо неке ствари које се иначе не бисте усудили да изазовете. Често се сец́ам фантастичних курсева на Нортхвооду. Желела сам да студирам на америчком универзитету. Желела сам да имам степен америчког дипломирања из бизниса, али желела сам и да останем у Европи – рекла је Брнабић.”

  -Ministar spoljnih poslova…………………………..pravnik!
  – unutrašnjih poslova………………………pravnik! Zašto ne najbolji čovek iz policije?
  – trgovine, turizma i telekomunik……….filolog!!!!!Neko pod tele-komunikaciju, smatra pričanje
  -građ.saobrać. i infrastrukt…………………………pravnik!!!!!
  -finansije……………………………………………….ekonomski, ali osuđen za plagijat dr diplome-čovek od poverenja
  -privrede……………………………………………….mašinski fak!- dac razvija tešku industriju?
  -poljoprivrede…………………………………………pravnik!!!!!!!!!! valjda misle da se seljaci sude i da ništa ne rade
  -zaštite životne sredine……………………………..ekonomista!
  -rudarstvo i energetika……………………………..ekonomista-oni najbolje izrudare pare i navataju struju
  -pravde…………………………………………………pravnik.Osetljiva tema – za čoveka sa nekoliko fakulteta.
  -drž. uprave i lok.samouprave…………………….učiteljski fak.!!!!!!! da opismenjuje činovnike-tablica množenja?
  -odbrane……………………………………………….ekonomista Sega-mega, večernji seminari-da nas totalno pokori
  -briga o selu…………………………………………..ekonomista.Ali kad kažeš “Krkobabić”-dinastija kao i “Šešelj”
  -briga o porodici……………………………………..STUDIRAO koješta, ali i agitovao za rat u Hrvatskoj, …
  -ljudska prava i društv.dijalog…………………….fizika!!!!!!! Zakoni fizike u dijalogu i lj.pravima? Bože!
  -evropske integracije……………………………… fak.pol.nauka.Konačno, prava osoba, ali jalovi dosad. rezultati
  -rad. zapošlj.bor.i socij.pitanja…………………..pidemiolog-da ih sačuva od korone?
  -zdravlja……………………………………… ………medicina.Pravo zvanje, ali provereno pogrešan čovek.”Dr S..t”
  -kultura………………………………………………..pravnik!!! ma još nekoliko !!!!!!!!!zato i jesmo ovako zatucani
  -omladina i sport…………………………………….FON+ medalje.Onda Đokovića za predsednika galaksije
  -prosveta, nauka i tehnol. razvoj………………..fak.polit.nauka.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Crno bez imalo belog!Sprdačina nad sprdačinama!Ovo je dokaz da se namerno išlo na totalno uništavanje nacije i sveg stanovništva Srbije, da nam se zpečati sudbina za svaa vremena! Šta su prema ovome razni Šuvari?Bebe iz obdaništa.
  Razmišljm koliko neko treba da bude neprijatelj ove države ili koliko glup, pa da čoveka sa političkim fakultetom postavi za ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.A ona reče da je osluškivala narod i znači da smo mi to tražili, što će reći da smo opet MI krivi, jer se oni odmah u startu oper od krivice za bilo šta.Kao što su i koronu već odavno prebacili na nas kao krivicu.
  Samo bih od ovoga ministra tražio da kaže Pitgorinu teoremu, a o pedagogiji, metodici, psihologiji,… da ne pričamo.Zašto npr on nije ministar spoljnih poslova, a ne pravnik?Mada su svi skupljeni s koca i konopca.
  Evidentno je da nam je Vlada skrojena kao neki raštimovani orkestar i da niko nije sposoban da se meša u svoj posao, već da samo sluša i sprovodi direktive svemoćnog, sveznajućeg i da misle kao on.Znači, mnoštvo ministara i bulumenta pratećih činovnika, a da misle kao JEDAN.Toliko ljudi, a samo jedno mišljenje.
  I predsednik nam pričaše kako će ovoga, kako će onoga da postavi, ovoga da izbaci,…i kad neko zapita da li to on pravi Vladu, ili njegov mandatar, on se prićuta, ali u finišu više i ne krije da je sve to on sastavio, pa i sam premijerka se pohvali kako je to sve mudro uradio ON.
  Ko je kriv?
  Njihove krivice se svaki dan vide, ali ih proglašavaju za pobede, pa nas tako svakodnevno sluđuju, da više ne znamo šta je pobeda, a šta šta poraz, pa ne znamo ni da li smo mi-mi, ili neko drugi, pa nam usadiše nekoliko ličnosti u nas, pa postadosmo isti kao i oni.neki slučjevi, ali razmislimo koliko smo mi za sve ovo krivi.
  A ako vam je leeeeeepo, neka vam bude.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!