Борбе око Новоазовска, Украјинци побегли из Тељманова, предстоји битка за Мариупољ

0
(0)

Познати украјински русофоб, посланик Олег ЉАШКО: На граници са Русијом појавила рупа кроз коју ће пролазити оружје и појачања сепаратистима. Треба ускоро очекивати и десант са Азовског мора. Део наших снага се повукао према Мариупољу да не би био опкољен

АРМИЈА Доњецке Републике је саопштила да неке јединице украјинске националне гарде у журби напуштају велики јужни град-луку Мариупољ.

Како је јавила агенција Новоросија, камиони са украјинским гардистима се крећу према Мангушу и Запорошкој области. Међутим, у граду и око њега су снаге украјинске армије.

Војни врх ДНР је оценио да је одлазак гардиста из Мариупоља највероватније повезано са тиме што су минуле ноћи у град продрле његове диверзантско-извиђачке групе. А такође са успесима на „јужном фронту”.

Јединице ДНР су преузеле контролу над неколико насеља око Мариупоља, укључујући Тељманово, а воде борбу са Украјинцима у околини Новоазовска, најжешћу код Гусељшћикова.

Борци ДНР тврде да су многи Украјинци из Тељманова побегли у Мариупољ.

Познати украјински ратни пропагандиста Дмитриј Тимчук објавио је да је према Новоазовску и Мариупољу покушала да се пробије колона оклопне технике из Русије, али да су то украјинске снаге спречиле. Односно, да су се наводно пробила само два тенка и десет оклопних транспортера. Додао је да ће и те „руске снаге” бити уништене.

Познати украјински русофоб, посланик Олег Љашко, истовремено је изјавио да се на граници са Русијом појавила „рупа кроз коју ће пролазити оружје и појачања сепаратистима”.

„Треба ускоро очекивати и десант са Азовског мора. Део наших снага се повукао према Мариупољу да не би био опкољен. Нашима је – нагласио је Љашко – потребно тешко наоружање јер га готово и немају. Нема разлога за панику, али треба се озбиљно супротставити непријатељу јер – ако заузме Мариупољ – имаћемо велики проблем”.

Званични градски сајт Мариупоља, који је под контролом власти хунте, објавио је да се борбе већ воде код насеља Маркино, на које снаге ДНР нападају са севера, а „агресори из Русије” са истока.

„Агресори” су тобоже напали са 30 тенкова (а Тимчук говори о ДВА!), од којих су храбри украјински војници наводно већ уништили 5-6 (дакле: три пута више него што их је, према Тимчуку, уопште ушло).

Исти сајт је објавио и да „сепаратисти” већ гранатирају Новоазовск и позвао грађане Мариупоља да се укључе у одбрану града. Уз напомену” Ситуација је веома озбиљна. Најбоље је да жене и деца напусте град”.

 

Факти

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Русима коначно долијао мешетар Плотницки

0 (0) У ЛУГАНСКОЈ Републици се успоставила нека врста привременог двовлашћа које ситуацију у том …

Нисмо заборавили 2. мај 2014. године у Одеси

0 (0) ПОЈАВИО СЕ СВЕДОК ИЗ УКРАЈИНСКЕ ПОЛИЦИЈЕ КОЈИ ЈЕ РАЗОТКРИО ПОЗАДИНУ И ПРАВЕ РАЗМЕРЕ …

Један коментар

 1. ZASTARELOST POTRAŽIVANJA

  Zastarelost potraživanjaPravo na naplatu (prinudnim putem) računa za telefon, radio i TV pretplatu, struju, vodu, grejanje i sl. – ZASTAREVA u roku od 1 godine (za svaki račun, posebno).

  Zastarelost – predstavlja GUBITAK PRAVA poverioca da zahteva (od dužnika) ispunjenje obaveze (prinudnim putem, putem suda).

  Zastarelošću – POVERILAC JE IZGUBIO PRAVO da je sudskim putem realizuje. Zbog toga, dužnik koji ispuni svoju zastarelu obavezu (čak i ako nije znao da je zastarela) – nema pravo da traži povraćaj.

  Sud NE PAZI na zastarelost po službenoj dužnosti, već je potrebno da se na nju pozove sam dužnik (prigovorom zastarelosti).

  Kad zastari glavno potraživanje – zastarela su i sporedna potraživanja, kao što su potraživanja kamata, plodova, troškova, ugovorne kazne.

  Kada dužnik prizna dug – zastarevanje se prekida.

  Zastarevanje se prekida podizanjem tužbe i svakom drugom poveriočevom radnjom preduzetom protiv dužnika – pred sudom ili drugim nadležnim organom, u cilju utvrđivanja, obezbeđenja ili ostvarenja potraživanja.

  Posle prekida (priznanjem duga od strane dužnika, odnosno podizanjem tužbe od strane poverioca) – zastarevanje počinje teći iznova, a vreme koje je proteklo pre perekida – ne računa se u zakonom određeni rok za zastarelost.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend