Борислав Новаковић: Нема компромиса са Вучићем нити повлачења у борби против његовог режима
Борислав Новаковић

Борислав Новаковић: Нема компромиса са Вучићем нити повлачења у борби против његовог режима

5
(3)

Потпредседник Народне странке Борислав Новаковић изјавио је данас да опозиција може бити успешна само ако се против власти председника Србије Александра Вучића свакодневно бори свим демократским средствима која су јој на располагању и да „са влашћу нема компромиса“.

„Морамо изаћи Вучићу ’на црту’ и никако се не повлачити, него стално ићи напред. Ако направимо корак назад, он ће нас изгазити. Нема компромиса са њим. Против таквих људе се мора борити сваког дана. Не позивам на насиље и бруталност, нити на неодмерено понашање“, рекао је Новаковић у интервјуу порталу „Истиномер“.

Новаковић је рекао да ће Вучић, ако опозиција свакодневно буде постављала штандове, лепила плакате, организовала трибине и свим расположивим средствима указивала на штетност његове власти, пре или касније урадити исто што и недавно у Новом Саду.

„Против мене, чланова и активиста Народне странке тада су заједнички реаговале Интервентна бригада полиције и Жандармерија јер смо лепили плакате. То је незабележено и представља поруку како ће се режим убудуће понашати према опозицији“, рекао је Новаковић.

„Када чује критику, Вучић реагује целим бићем, изобличи му се израз лица, код њега не постоје изрази ’погрешио сам’, ’опростите’, ’извините’, ’распитаћу се о ономе о чему ме питате, можда нисам довољно компетентан за то’ – тога нема у његовој политичкој култури“, додао је Новаковић.

Новаковић је истакао да се зато „наспрам Вучића мора стати чврсто и стамено и развити активизам који подразумева дневне активности и дневно критиковање власти“.

„О таквом активизму сам највише научио од Зорана Ђинђића. Неопходна нам је етика борбе и одговорности, а не етика компромиса и нагодби са Вучићем у којима ће он свакога преварити“, навео је Новаковић.

Новаковић је рекао да су компромис са Вучићем „замишљале странке које су изашле на лажне изборе 21. јуна“ и нису прихватиле бојкот, који је „у том тренутку био једино рационално и аналитички образложиво решење“.

„Ушли су у дил са њим и сви одреда су потопљени, осим СПС-а и Александра Шапића. Вучић је вештачки повећао одзив на 49,7 одсто и потопио све групације са којима је претходно сео и ’издиловао’ да ће их претходно пустити у парламент и понизио их пред целом јавношћу“, додао је Новаковић.

Упитан о дијалогу са Вучићем о изборним условима, Новаковић је одговорио да у овом тренутку не постоје околности и услови да се са њим разговара, јер „Вучић не држи реч, он лаже о свему и лаже потпуно“.

„Ја бих разговарао са представницима европских институција, али сада не постоје околности и услови за разговор са Вучићем“, закључио је Новаковић.

Србин.инфо

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

РАДЕ ЗА ИСТОГ ГАЗДУ! Информер и НоваС објавили исти текст о колу и протесту против Вучићa

РАДЕ ЗА ИСТОГ ГАЗДУ! Информер и НоваС објавили исти текст о колу и протесту против Вучићa

0 (0) Медији у Србији не постоје, вечерас је то нажалост још једном потврђено. О …

Народна странка: Јединство опозиције нарушено је Ђиласовим активностима

Народна странка: Јединство опозиције нарушено је Ђиласовим активностима

0 (0) ПОТПРЕДСЕДНИК Извршног одбора Народне странке Слободан Илић изјавио је данас да је јединство …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend