Борислав Новаковић: Вучић се на сваку критику изобличи и понаша као емотивно неконтролисана особа

Борислав Новаковић: Вучић се на сваку критику изобличи и понаша као емотивно неконтролисана особа

Потпредседник Народне странке Борислав Новаковић изјавио је да је председник Србије Александар Вучић “прешао основне линије људскости и вратио мржњу у политику” и да је завео “полуратно стање у односу на опозицију”, па је питање тренутка када ће неко из Српске напредне странке (СНС) “физички угрозити људе који опозиционо мисле и делују”.

„Вучић ствара политички амбијент у којем ће физичко обрачунавање са политичким опонентима бити могуће и пожељно. Ми нисмо више политички конкуренти који на политичко тржиште износе своје идеје, јер је Вучић политику претворио у лично непријатељство, острашћено и фанатизовано. Режим нишани свакога ко опозиционо мисли и поступа и преко свог репресивног апарата се обрачунава са сваким појединачно“, рекао је Новаковић на трибини Народне странке у Крагујевцу.

Новаковић је додао да је „мржња носила Вучића“ и деведесетих година, када је био најближи сарадник председника Српске радикалне странке (СРС) Војислава Шешеља.

„Сада је превршио сваку меру, јер СНС атакује на породице и децу политичких противника, што не чини ни мафија. У режиму СНС-а је све дозвољено ако процени да би то могло да буде корисно за њега“, рекао је Новаковић и подсетио да су у насељу у којем живи у Новом Саду излепљени плакати против њега и чланова његове породице, што је, како је истакао, позив на линч.

„Вучић се на сваку критику изобличи и понаша се као емотивно неконтролисана особа, а цела држава се свела на вољу и зловољу једног човека. У току је вербална припрема за физичко насиље, јер је веома танка линија између вербалног и физичког насиља. То је веома опасно и такво стање мора хитно да се промени“, навео је Новаковић.

Новаковић је рекао да би изградњом „Новог Сада на води“ грађани изгубили право на град, а добили га они који имају новац да плате скупе станове, јер на том месту више неће бити шеталишта, паркова и игралишта, пошто ће зарад профита неколицине инвеститора блиских власти све бити претворено у „грађевинске мастодонте“.

„Власт се удружила са грађевинском мафијом и намерава да обалу Дунава отме од Новосађана. Грађанска непослушност и отпор даје резултат. Борба се исплати. Одлажу Генерални урбанистички план који предвиђа ‘Нови Сад на води’, и непријатно им је, јер знају шта су обећали мафијашима, а знају и да ће тај план бити сасечен као репа или купус када се појави“, рекао је Новаковић.

Председник Градског одбора Народне странке Крагујевац Предраг Делић рекао је да се тај „град не развија, него се претвара у паланку“ и да би, ако се тако настави, могао да престане да буде регионални центар, јер људи одлазе из Крагујевца.

Председник Градског одбора Народне странке Ниш Ђорђе Станковић рекао је да је у том граду на 45 локација предвиђена градња зграда од 15 спратова и више, и додао да „постоји сумња да је реч о великој операцији прања новца“.

„Градска власт у Нишу није способна да реконструише ни делове улица, а намерава да насели нових 30.000 људи без проширења саобраћајне и канализационе инфраструктуре“, навео је Станковић.

Председник Одбора Народне странке за заштиту животне средине Александар Анђелковић рекао је да се у Београду на водоизворишту у Макишу планира градња насеља које ће по броју становника бити веће од Вршца, и које би се могло назвати „Београд на водоизворишту“.

„У Макишу је планирана и изградња депоа за метро. То је дубоко штетан пројекат, јер ће бити уништен извор пијаће воде“, закључио је Анђелковић.

Бета

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Вучићу, средили смо ти најквалитетнију ВРЕНГИЈУ за тај лустер да са речи пређеш на дела! (видео)

Вучићу, средили смо ти најквалитетнију ВРЕНГИЈУ за тај лустер да са речи пређеш на дела! (видео)

Како смо дошли до тога да ОВО буде председник Србије? Александар Вучић је дао још …

Дека Бранимир Вучићу у лице: Убићу, ако неко покуша да ми отме земљу (видео)

Дека Бранимир Вучићу у лице: Убићу, ако неко покуша да ми отме земљу (видео)

“Ово је моја дедовина, радио сам, остарио сам и сад то треба да ми отме …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *