fbpx

Бујановац и Прешево: Пријављено 12.000 више бирача него што има становника

0
(0)

Прешево — Број грађана с правом гласа у општинама Бујановац и Прешево за готово 12.000 људи превазилази званичан број становника у тим општинама на југу Србије.

Према подацима комисије међународних и домаћих експерата која је прошле године утврђивала број становника у општинама Прешево и Бујановац након што су Албанци у те две општине бојкотовали попис становништва 2011. године, у те две општине укупно живи 67.900 становника.

Ти подаци указују да у општини Бујановац живи око 38.300 становника, а у Прешеву 29.600.

У исто време, према подацима општинских изборних комисија, у општинама Прешево и Бујановац право гласа укупно има 79.688 бирача.

У општини Бујановац, која званично има 38.300 становника, у бирачки списак је, према подацима Општинске изборне комисије за изборе 24. априла уписано 42.288 бирача, односно 3.988 људи има више на бирачком списку него што општина Бујановац званично има становника.

У општини Прешево са 29.600 становника, према подацима Општинске изборне комисије има 37.400 уписаних бирача, односно 7.800 људи више је уписано на бирачки списак него што општина Прешево има становника.

Осим чињенице да у општинама Прешево и Бујановац није било пописа становништва и да је број становника процењиван на основу међународно предвиђених параметара, на разлику у броју становника и уписаних бирача утиче и то што велики проценат житеља тих општина заправо живи у иностранству али су и даље уписани у бирачке спискове.

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Мигранти у Србију код Прешева улазе илегално без икакве здравствене контроле

5 (1) Према незваничним подацима становника из Миратовца у Србију је на граници са Северном …

Миланко Шеклер: „Мулти-левел“ систем добијања избора у Србији – нова, „напредна“ верзија

4.7 (14) Основни проблем са светом је што су будале превише самоуверене, а паметни људи …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *