Чајетинци и Златиборци пред Владом: „Кад би ви отворили, дозволу би добили“, „Кад изгубите власт, тражићете спас“

Чајетинци и Златиборци пред Владом: „Кад би ви отворили, дозволу би добили“, „Кад изгубите власт, тражићете спас“

0
(0)

НЕКОЛИКО стотина грађана Чајетине и Златибора окупило се данас испред цркве Светог Марка у Београда јер та општина није добила дозволу за изградњу жичаре с кабинама „гондолама“, а потом су кренули у поворци до Владе Србије.

На челу колоне коју прате трубачи је велики транспарент „Јавите Вучићу да је Златибор у Србији“, а Чајетинци скандирају „Хоћемо гондолу!“.

Носе и транспаренте „И Златибор је део Србије“, „Продаћеш своју дедовину, а не нашу“, „Ваш главни мото је корупција“, „Кад изгубите власт, тражићете спас“, „Кад би ви отворили, дозволу би добили“.

Пре почетка шетње председник Општине Чајетина Милан Стаматовић је рекао новинарима да су се становници Златибора окупили у Београду у „борби против политичке дискриминације“ и да ће испред зграде Владе бити затражене оставке министарки Зоране Михајловић и Неле Кубуровић.

„Нећемо одустати од наше борбе. Ово је само почетак!“, рекао је Стаматовић.

Чајетинци узвикују „Златибор је Србија“ и носе државне заставе и Стаматовићевог покрета.

Златиборци незадовољни што нису издате дозволе за изградњу кабинске жичаре „гондоле“ на тој планини, захтевају да представнике њихове општине приме надлежни за тај „случај“.

Сходно Закону о доступности информација од јавног значаја, упутили су захтев Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије да им омогући увид у комплетну документацију приложену за издавање грађевинске дозволе за пројекат „Београд на води“.

Они желе да се увере да ли је и за „тајновитог инвеститора“ насеља „Београд на води“ важила иста процедура за добијање грађевинске дозволе, која важи за њих.

Ако се утврди да „Београд на води“ и остали слични пројекти немају комплетну регуларну документацију Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Златиборци ће на портирници Владе Србије предати захтев за смењивање министарки Зоране Михајловић и Неле Кубуровић, и државних секретарки Стане Божовић и Александре Дамњановић.

Писарници Министарства грађевинарства у Немањиној улици ће бити уручене десетина килограма докумената које је последњих година Чајетина предала ради добијања грађевинске дозволе за „гондолу“.

Уз то Министарству пољопривреде и животне средине ће поднети званичан приговор због „покушаја беспризорног отимања више од трећине територије општине Чајетина, под фирмом формирања Парка природе“ на Златибору.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Вучић хоће гондолу на Kалемегдану и нико га неће спречити

Вучић хоће гондолу на Kалемегдану и нико га неће спречити

5 (2) Говорећи о отоварању панорамске жичаре на Златибору, саветница за медије председника Србије Александра …

Јуче одржан протест фриленсера у Београду: Шаљу нам решења и ћуте (видео)

Јуче одржан протест фриленсера у Београду: Шаљу нам решења и ћуте (видео)

5 (3) Чланови Удружења радника на интернету организовали су данас протест испред Министарства финансија и …

Један коментар

  1. Znam jedan interesantan slučaj. Snajka je imala nezgodnu svekrvu i svekra, Rešila je problem tako što ih je svako jutro zvala na kafu i ubaci im po tabletu Apaurina. Kaže posle samo leže i bulje u plafon. Sribi, većina se tako ponaša, bulji u nebo i čeka da im spas stigne s neba. Je li moguće da se većina miri sa katastrofalnim stanjem u zemlji, te glasa za uništetilje Srbije i srpstva. Kažu „pa nemamo za koga drugog da glasamo“. Pa što glasaš, ako je meni izbor koji mi se nudi a ne ono što želim, neću da izlazim na izbore. Neću da biram između dva zla. Pa kako ne shvataju da nestajemo. Srba će biti samo u rasejanju.
    Da je Milan Stamatović u igri sa SNS dobio bi dozvolu preko noći. Ne mogu oni da prihvate da je neko sposoban da nešto stvarno napravi jer znaju da su oni napravili nešto samo u Informeru i Pinku.
    Najgora kombinacija je što srbi čekaju dok ne dogori do nokata, pa nam Zapad, vlasnici naših sudbina, uvali još goreg. Od dolaska Miloševića na vlast Srbija nikad nije glasala za, već samo protiv onih na vlasti. I uvek bili prevareni. Pa da je normalna situacija, da li bi jedan T. Nikolić bio Predsednik Srbije i Vučić Predsednik Vlade. Veće poniženje Srbija nije u istoriji nije imala. I kad smo bili okupirani, borili se za slobodu. Protiv ove okupacije bori se mali broj časnih ljudi ali to je nedovoljno. I šta vredi što ovo pišem kad će to pročitati samo oni koji ovako i misle, eventualno SNS bot, koji će pljuvati na sve to.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend