Чак 70% умрлих од короне у Шведској и Британији у септембру – ПОТПУНО ВАКЦИНИСАНИ!
фото: Хинхуа, Гети фото

Чак 70% умрлих од короне у Шведској и Британији у септембру – ПОТПУНО ВАКЦИНИСАНИ!

Владини подаци Шведске и Велике Британије открили су да је у септембру чак 70 % смртних случајева од КОВИД-19 забележено код “потпуно вакцинисаних” особа. Шведска агенција за јавно здравље објавила је да је 70% смртних случајева од Ковид-19 укључивало “потпуно вакцинисане” особе између 1. и 24. септембра. Земља је у том периоду забележила око 130 смртних случајева Ковид-а.

LifeSiteNews је објавио:

Могући разлози пораста броја смртних случајева код вакцинисаних укључују „да је прошло доста времена откако су појединци вакцинисани, да је повећан обухват вакцином, да су ограничења ублажена и да је Делта варијанта преузела власт“, покушао је да објасни микробиолог Фарсхид Јалалванд.

Број смртних случајева у Шведској пао је након што су здравствени званичници почетком јуна попустили корона мере, а готово ниједан смртни случај од КОВИД-а није пријављен у тој скандинавској земљи током јула и августа. Ипак, смртност је поново почела да расте средином септембра, до када је скоро 75 одсто Швеђана старијих од 16 година било “потпуно вакцинисано”, према званичним подацима. Упркос масовној кампањи вакцинације, нагло је скочио број смртних случајева међу старијим особама.

И британска агенција за здравствену сигурност Уједињеног Краљевства (UKHSA) објавила је 7. октобра извештај о надзору вакцине против КОВИД-19 који показује да је већина смртних случајева у Уједињеном Краљевству била међу “потпуно вакцинисаним” појединцима, као и већина хоспитализација у септембру.

Између 6. септембра и 3. октобра, 70 посто смртоносних случајева КОВИД-а догодило се код “потпуно вакцинисаних”, према подацима УКХСА, с 2.281 смртним исходом код “потпуно вакцинисаних” људи и само 611 случајева код невакцинисаних у року од 28 дана од позитивног теста. Делимично вакцинисане особе са једном дозом су биле 98 смртних случајева.

Број смртних случајева од КОВИД-19 међу “потпуно вакцинисаним” Британцима представља драматичан пораст у односу на август, приметио је магазин „Експозе“. Институт за Јавно здравље Енглеске је прошлог месеца пријавило 600 смртних случајева од корона вируса у невакцинисаној популацији између 9. августа и 5. септембра и 1.659 у двоструко вакцинисаним.

Најновији подаци такође су показали да су вакцинисани пацијенти доминирали и међу тежим случајевима који су хоспитализовани због КОВИД-19. Од 6. септембра до 3. октобра у болницу је примљено 3.910 “потпуно вакцинисаних” људи због КОВИД-а, у поређењу са око 2.400 невакцинисаних пацијената. Потпуно или деломично вакцинисаних заједно чинили су отприлике 64 посто укупних хоспитализација повезаних с КОВИД-ом.

Друге западне земље су такође забележиле пораст тешких случајева и смрти код “потпуно вакцинисаних” појединаца, укључујући Сједињене Државе. Бивши директор ЦДЦ Роберт Редфилд тврдио је да је више од 40 посто људи који су умрли од корона вируса у држави Мериленд у последњих 6-8 седмица било потпуно вакцинисано.

Извор: Нулта тачка

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Др Бојан Цакић: У нашој популацији преко 80% имало ковид, Србија прва земља која је стекла колективни имунитет

Др Бојан Цакић: У нашој популацији преко 80% имало ковид, Србија прва земља која је стекла колективни имунитет

Сада се дешавају лаке респираторне инфекције сличне грипу – не треба гледаоци да брину да …

ИНСТИТУТ Роберт Кох: 95,58% оболелих од Омикрона у Немачкој су РЕВАКЦИНИСАНИ

ИНСТИТУТ Роберт Кох: 95,58% оболелих од Омикрона у Немачкој су РЕВАКЦИНИСАНИ

Извештај Института Роберт Кох (немачки Батут), који је данас објављен, наводи да је 95,58% случајева …

Један коментар

  1. Bez mera imali su najbolje rezultate kao Belorusija, Tadzikistan, Meksiko, sada su upropastilo, tj narod sam

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *