Чеда прашак да врати жито и паре које је покрао и да престане да брине о Србима и Додику!

0
(0)

Председник Републике Српске Милорад Додик оптужио лидера ЛДП-а да „мисли да треба да се укине РС“, додавши да је Јовановић „у суштини политички неконтролисана навођена ракета, изван времена и простора“
ЛИБЕРАЛНО демократска партија (ЛДП) оценила је данас да председник Републике Српске (РС) Милорад Додик „трајно угрожава“ интересе српског народа користећи се, како се наводи, „екстремним национализмом као јединим преосталим алатом за очување власти“.

Како је у саопштењу навео лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић, коришћење речи „геноцид“ за описивање злочина над Бошњацима у Сребреници, није израз „ничијег хира, мањег патриотизма ли националне издаје већ признавање чињенице утврђене кроз више судских процеса, коју признају све европске институције и трезвени људи, без обзира на националну или политичку припадност“.

„Ако Додик размишља да прихвати Вучићев предлог да дâ сагласност да БиХ потпише Споразум о стабилизацији и придруживању, мора имати у виду да се тај исти 11. јул у ЕУ обележава као Дан геноцида, да сваки тренутак, дан или година које проведемо покушавајући да негирамо стварност, чини да мање личимо на људе спремне да изграде будућност засновану на миру и сарадњи, а више на саучеснике политике која је уништила нашу земљу и све око ње“, оценио је Јовановић.

Према његовим речима, будућност српског народа са обе стране Дрине биће неизвесна и трауматична „све док политичари као Додик своју судбину буду везивали за вечито саплитање БиХ у покушају да постане нормална држава, док ратну политику буде спроводио другим средствима и док не буде постојала способност да се разуме туђа патња и да се поштују туђе жртве“.

„Од наше способности да будемо другачији од Додика, и свих који су пре њега радили оно што он ради данас, зависи не само наша боља будућност, него и наш опстанак“, додао је Јовановић.

Председник Републике Српске Милорад Додик оптужио је данас лидера ЛДП-а да „мисли да треба да се укине РС“, додавши да је Јовановић „у суштини политички неконтролисана навођена ракета, изван времена и простора“.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Немачки медији: Вучић закључао демократију у Србији

4.9 (14) Многе земље централне и југоисточне Европе тренутно ограничавају слободе својих грађана. Председник Србије …

Марко Пејковић: Подсећање – велики мештар „медицинских“ хуља или ко је заправо Предраг Кон

4.8 (45) Да не заобиђемо ни “стручњаке“ са смоквиним листом вирусолога, епидемиолога и слично… Многи …

3 Коментара

  1. Umesto da je na robiji sa ostalim izrodima, jer zbog njih smo i došli gde jesmo, našao da palamudi i druge optužuje, normalno iz ličnih plaćeničkih interesa. Onoliku pšenicu „pojeo“. pa opet koža i kost. Zlo mu izbija iz očiju i usta. Zato tako i izgleda.

  2. Милан Топлица

    Аман људи разумите овог створа званог Чеда , па неко му је увалио дрогу у хероин и зато је овак ирационалан !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend