fbpx
Насловна / Србија / Економија / Чега се паметан стиди тиме се будала одувек поносила!
Чега се паметан стиди тиме се будала одувек поносила! 1

Чега се паметан стиди тиме се будала одувек поносила!

Шеф мисије Међународног монетарног фонда Џејмс Руф похвалио је у разговору са министром за социјална питања Зораном Ђорђевићем, измене и допуне Закона о пензијском и инвалидском осигурању и све што се ради у стварању бољих услова живота грађане Србије, саопштено је после састанка у Београду.

Ђорђевић је рекао да Влада Србије води посебну бригу о најстаријим грађанима, који су највише били погођени реформама спроведених 2014. године и додао да пензионери морају да осете да је стање у Србији боље.

„Изменама и допунама Закона о ПИО престао је да важи закон који се односио на привремено смањење пензија и то је оно што је најбитније за наше пензионере. Гледаћемо да се суфицит у буџету и добри економски резултати одразе на материјални положај пензионера и да се повећања пензија врше у складу са могућностима“, рекао је Ђорђевић.

Он је истакао да ће и права на бенефицирани радни стаж бити под већом контролом, саопштило је Министарство рада.

Приоритети тог министарства су, како је казао Ђорђевић, смањење незапослености, спречавање рада „на црно“, као и брига о пензионерима и обезбеђивање бољег квалитета живота свих грађана Србије.

„Прилике за запошљавање и стручно оспособљавање пружамо свима, како запосленима, тако и незапосленим лицима. Свесни чињенице да ће један део грађана, отварањем граница према ЕУ, желети да оде из своје земље у потрази за бољим послом, желимо да то спречимо, пружајући им све потребне услове за сигурнију будућност“, рекао је министар.

Како је објаснио, преквалификацијом и доквалификацијом обезбедиће се грађанима да унапреде своје вештине и баве се оним занимањима која су потребна на тржишту рада и која ће им донети бољу зараду.

Према речима министра, Влада Србије ће у наредној години, као и у претходне две, настојати да се бори против сиве економије и развије свест код свих грађана да рад на црно не штети само држави, већ и свим њеним грађанима, као и послодавцима.

Министарство ће, казао је Ђорђевић, на свом сајту објављивати списак нерегистрованих и регистрованих фирми и послодаваца код којих су затечена лица која раде „на црно“ како би сви грађани увидели да ниједан послодавац нема протекције.

Он је истакао да Министарство жели да свим грађанима помогне и обезбеди боље услове за живот, али да не троши више од онога чиме држава располаже.

Жеља Владе Србије да се у наредним годинама минимална цена рада и минимална пензија доведу најмање на ниво потрошачке корпе, казао је Ђорђевић.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Цену струје уместо државе одређује формула (оп трт гевензе зајн ММФ верзија) 10

Цену струје уместо државе одређује формула (оп трт гевензе зајн ММФ верзија)

Питање поскупљење струје, како, на који начин, да ли ће се цена усклађивати с растом …

Због одлива радне снаге из Србије забринут чак и ММФ, влади упутио упозорење 11

Због одлива радне снаге из Србије забринут чак и ММФ, влади упутио упозорење

Сваког дана из Србије се у просеку исели 139 људи. Нашу земљу месечно у просеку …

3 Коментара

  1. Jos jedna u plejadi mutant nakaza.
    Opipani tupavi „clan menze“.

  2. I jos nesto, nece penzije „biti vece“ od oktobra vec cete ih vratiti na nivo iz 2014., mutava nakazo!

  3. Gospodine Đorđeviću, ako ne znaš kako da regulišeš porast penzije, a ne znaš, pitaj šeficu Jorgobanku Tabaković, koju si vozio ili vozao. Penzije su stečene, a ne debilu, tvoja milostinja. Zajebi vaše glupe mogućnosti i neznanja. Penzije, za tvoju informaciju, ni je milostinja već stečeno pravo uplaćivanjem PIO-u, a ne ti debilu, da određuješ porast penzija po svom glupom nahođenju, sramoto, vrati otete penzije. Isplaćuj penzije po predhodnom zakonu, a ne po tvojoj mogučnosti, nakon krađe, i ostale nebuloze, sramoto srpska, ko te rodi tako debilastog. Bolje je da predsednik ne šalje pismo zahvalnosti svakom penzioneru već da te pare uplati u dobrotvorne svrhe. Treba da bude i on racionalan u potrošnji tuđih para.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *