fbpx

Чега се паметан стиди тиме се будала одувек поносила!

0
(0)

Шеф мисије Међународног монетарног фонда Џејмс Руф похвалио је у разговору са министром за социјална питања Зораном Ђорђевићем, измене и допуне Закона о пензијском и инвалидском осигурању и све што се ради у стварању бољих услова живота грађане Србије, саопштено је после састанка у Београду.

Ђорђевић је рекао да Влада Србије води посебну бригу о најстаријим грађанима, који су највише били погођени реформама спроведених 2014. године и додао да пензионери морају да осете да је стање у Србији боље.

„Изменама и допунама Закона о ПИО престао је да важи закон који се односио на привремено смањење пензија и то је оно што је најбитније за наше пензионере. Гледаћемо да се суфицит у буџету и добри економски резултати одразе на материјални положај пензионера и да се повећања пензија врше у складу са могућностима“, рекао је Ђорђевић.

Он је истакао да ће и права на бенефицирани радни стаж бити под већом контролом, саопштило је Министарство рада.

Приоритети тог министарства су, како је казао Ђорђевић, смањење незапослености, спречавање рада „на црно“, као и брига о пензионерима и обезбеђивање бољег квалитета живота свих грађана Србије.

„Прилике за запошљавање и стручно оспособљавање пружамо свима, како запосленима, тако и незапосленим лицима. Свесни чињенице да ће један део грађана, отварањем граница према ЕУ, желети да оде из своје земље у потрази за бољим послом, желимо да то спречимо, пружајући им све потребне услове за сигурнију будућност“, рекао је министар.

Како је објаснио, преквалификацијом и доквалификацијом обезбедиће се грађанима да унапреде своје вештине и баве се оним занимањима која су потребна на тржишту рада и која ће им донети бољу зараду.

Према речима министра, Влада Србије ће у наредној години, као и у претходне две, настојати да се бори против сиве економије и развије свест код свих грађана да рад на црно не штети само држави, већ и свим њеним грађанима, као и послодавцима.

Министарство ће, казао је Ђорђевић, на свом сајту објављивати списак нерегистрованих и регистрованих фирми и послодаваца код којих су затечена лица која раде „на црно“ како би сви грађани увидели да ниједан послодавац нема протекције.

Он је истакао да Министарство жели да свим грађанима помогне и обезбеди боље услове за живот, али да не троши више од онога чиме држава располаже.

Жеља Владе Србије да се у наредним годинама минимална цена рада и минимална пензија доведу најмање на ниво потрошачке корпе, казао је Ђорђевић.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Радуловић: Власт здрави део нације ставила у кућни притвор, а није сачувала старе и болесне

5 (3) * Коментаришући протест грађана који свако вече буком с прозора и тераса изражавају незадовољство …

Др Kисић Тепавчевић докторка или спикерка са Пинка!?

4.7 (31) Др Дарија Kисић Тепавчевић је пре неколико дана дефинитивно разбила дилему да ли …

3 Коментара

  1. Jos jedna u plejadi mutant nakaza.
    Opipani tupavi „clan menze“.

  2. I jos nesto, nece penzije „biti vece“ od oktobra vec cete ih vratiti na nivo iz 2014., mutava nakazo!

  3. Gospodine Đorđeviću, ako ne znaš kako da regulišeš porast penzije, a ne znaš, pitaj šeficu Jorgobanku Tabaković, koju si vozio ili vozao. Penzije su stečene, a ne debilu, tvoja milostinja. Zajebi vaše glupe mogućnosti i neznanja. Penzije, za tvoju informaciju, ni je milostinja već stečeno pravo uplaćivanjem PIO-u, a ne ti debilu, da određuješ porast penzija po svom glupom nahođenju, sramoto, vrati otete penzije. Isplaćuj penzije po predhodnom zakonu, a ne po tvojoj mogučnosti, nakon krađe, i ostale nebuloze, sramoto srpska, ko te rodi tako debilastog. Bolje je da predsednik ne šalje pismo zahvalnosti svakom penzioneru već da te pare uplati u dobrotvorne svrhe. Treba da bude i on racionalan u potrošnji tuđih para.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *