fbpx

Кривична пријава и против директора Скијалишта Србије: Нелегалном објекту на Панчићевом врху дозволио да користи струју јавног предузећа

0
(0)

Случај нелегалне градње на Панчићевом врху, како је открио Инсајдер у емисији Врх безакоња, пратили су бројни спорни потези појединих надлежних институција. Један од њих је то што је Јавно предузеће Скијалишта Србије, упркос чињеници да је Министарство грађевинарства издало решење о рушењу објекта, инвеститорки Снежани Митковић месецима омогућавало да користи њихову воду и струју. Управо због тога, Министарство је против директора ЈП Скијалишта Србије Дејана Ћике, поднело кривичну пријаву.

Јавно предузеће Скијалишта Србије, било је практично прва надлежна институција којој се инсвеститорка Снежана Митковић обратила 12. јануара 2017. године. Наиме, како на скијашким стазама на Копаонику ово предузеће једино има струју и воду, инвеститорка се Скијалиштима обратила са молбом да  јој се омогући прикључење на обе мреже. Сагласност за прикључење монтажног објекта од 150 квадрата, Надзорни одбор Скијалишта Србије издао је за мање од месец дана, односно већ 30.јануара 2017.   Инвеститорка је са градњом почела средином 2017. године, а уместо монтажног ски бифеа, за који је добила сагласност,  изграђен је армирано бетонски објекат од преко 1.000 квадрата. Упркос томе, и чињеници да је Министарство грађевинарства у међувремену издало решење о рушењу јер је објекат изграђен без грађевинске дозволе, Скијалишта Србије нису искључила објекат са струје и воде, већ су напротив, уредно издавала рачуне за потрошену струју и воду.

Скијалишта Србије уредно испоручивала рачуне за струју

Тако је Снежани Митковић крајем марта 2018. године достављен рачун за струју за фебруар од око 106.000 динара и  рачун за прикључак на електро мрежу у износу од око 240.000 динара.

Управо захваљујући овој чињеници, ресторан који је у међувремену отворен у бесправном објекту, несметано је радио токо целе зимске сезоне. Инсајдер је током истраживања, више пута покушао да добије одговор од надлежних у Скијалиштима на питања зашто нису пријавили нелегалну градњу и због чега су наставили да омогућавају коришћење воде и струје бесправном објекту, када је то у супротности са сагласношћу која је дата да ски бифе. У одговорима су се између осталог, позивали на ненадлежност а армирано бетоснки објекат од преко 1.000 квадрата су све време називали „ски бифеом“.

Сагласност дао директор Скијалишта Србије

Како се наводи у кривичној пријави коју је против директора Дејана Ћике поднело Министарство грађевинарства, а у коју је Инсајдер имао увид, све ово се дешавало урпкос томе што је крајем 2017. комунална инспекторка на терену установила да није реч о монтажном објекту већ о бетонском здању, за које инвеститорка нема грађевинску дозволу.

Упркос тој чињеници, како се наводи у кривичној пријави, директор ЈП Скијалишта Србије Дејан Ћика, поступио је супротно одлуци Надзорног одбора тог предузећа, које је сагласност за прикључење на електро мрежу и техничку воду дало за монтажни објекат од 150 квадрата, а не десет пута већи армирано бетонски објекат.

„Дејан Ћика је дозволио прикључење на електро мрежу и техничку воду бесправно саграђеног објекта, иако је знао да није ни монтажног карактера нити има грађевинску дозволу. Имајући у виду све наведено, то је очигледно да постоји основана сумња да су се у радњама осумњиченог Дејана Ћике, као одговорног лица – директора Скијалишта Србије, стекли елементи кривичног дела Прикључење објекта који је изграђен без грађевинске дозволе“, наводи се у кривичној пријави коју је поднело Министарство грађевинарства.

ЈП Скијалишта Србије су струју и воду искључила тек 2. августа ове године, и то након што је то од њих затражило Министарство грађевинарства због заказаног рушења.

Кривична пријава поднета и против председника Општине Брус

Уклањање  бесправног објекта требало је да буде извршено 7. августа, али је одложено јер није обезбеђена асистенција полиције. У овом тренутку је рушење нелегалног објекта практично у пат позицији, јер полиција тражи од Министарства да прво покуша рушење без њихове асистенције, док министарка Зорана Михајловићпоручује да не жели да на тај начин угрози безбедност људи и опреме.

Осим против директора Скијалишта Србије, Министарство грађевинарства је поднело кривичну пријаву и против председника Општине Брус Милутина Јеличића због сумње да је починио кривично дело трговине утицајем и две кривичне пријаве против инвеститорке Снежане Митковић, због нелегалне градње и фалсификовања службених исправа.

Инсајдер.нет

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Нагодба директора Скијалишта Србије и Тужилаштва: Обустављен кривични поступак због нелегалног објекта на Панчићевом врху

0 (0) Поступак који је вођен против директора Скијалишта Србије Дејана Ћике, по кривичној пријави …

Уместо рушења на крову Србије – правосудне заврзламе

0 (0) Копаоник – „Нема ту ништа ново. Постоји решење о рушењу и нема новог поступка, …

2 Коментара

  1. Мафија има своју државу а грађани су таоци. Не руши се бесправни објекат већ ради пуном паром. Сви такви објекти се не руше већ се чека да се протоком времена прашина слегне а народ заборави јер се отварају нови случајеви. Тако нико више не прича о Шапићевом објекту на Новом Београду. Тресла се гора родио се миш. Кад почне лустрација никоме нећемо опростити, ни вама ни вашој деци.

  2. Ma kakva Snežana Matković. Gazde objekta su Andrej Vučić i Bratislav Gašić. Zbog toga će objekat do daljnjeg biti nedodoirljiv.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *