Чешка: Нећемо да примимо ниједног мигранта, то је пут ка паклу

0
(0)

Премијер Андреј Бабиш рекао је да Чешка није спремна да прихвати било ког од 450 тражилаца азила који су спасени из брода у Средоземљу.

Италија је одбила да дозволи да на њеним обалама пристану два војна брода која су покупила мигранте док се друге земље ЕУ не договоре како ће поделити терет збрињавања људи спасених у покушају да пређу Средоземље на путу ка Европи.

Бабиш је рекао да би прихватање неког од спасених путника био „пут ка паклу“ и да би само мотивисао кријумчаре људима да покушају да превезу још више људи тим опасним путем преко Средоземља.

– Наша земља неће примити ниједног мигранта – рекао је чешки премијер. Он је рекао да бродовима који превозе мигранте треба забранити приступ.

– Морамо помоћи мигрантима у њиховим земљама, ван Европске уније – рекао је Бабиш.

Немачки министар спољних послова Хаикио Мас је у Твитер поруци написао да неспособност света да се сложи око прихватања Јевреја који су бежали од прогона нациста 1938. године имала за резултат постизање споразума о избеглицама после Другог светског рата, који и данас обавезује земље.

Он је рекао да је Женевска конвенција о избеглицама из 1951. године био одговор на тај неспособност договора 1939. године и да је тај договор и даље „обавезујућа мера за нашу човечност“.

Мас је ово написао у јеку расправе у ЕУ о томе како да се одговори на масовне миграције из Африке и Блиског истока.

Вестионлине

фото: ЕПА

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Mинистарство просвете припрема школе за укључење миграната у наставу!?

4.6 (10) Министарство просвете је почетком септембра упутило допис свим школама у Србији и тражило …

Европска унија продужила забрану уласка за грађане Србије

0 (0) Европска унија није вратила Србију на листу трећих земаља којима је у околностима …

2 Коментара

  1. stvar je eu sta ce raditi na svojoj teritoriji ali mene zaobidjite. – ja imam pored sebe uvek stap a pored vrata prostac. – ako treba pomoc tu sam ali u njihovoj zemlji. – fala lepo, ja svoju kulturu sam voljan obogatiti nemackom kulturon ali ne engleskom ali nikako neandertalskom.

  2. Sve islamske izbjeglice u Tursku koja ih moze primiti jer ima nenaseljene teritorije i previse. Religija ista, kultura takodje. Evropa je krscanska i tamo nema mjesta za njih.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *