ЦИНС: РЕМ створио лажну слику о медијском присуству владајуће странке и опозиције у претходној изборној кампањи - уместо једанаестроструко, по извештају регулаторног тела СНС био тек незнатно више присутан од СЗС
фото: Н1

ЦИНС: РЕМ створио лажну слику о медијском присуству владајуће странке и опозиције у претходној изборној кампањи – уместо једанаестроструко, по извештају регулаторног тела СНС био тек незнатно више присутан од СЗС

Регулаторно тело за електронске медије створило је погрешну слику о медијском присуству владајуће Српске напредне странке и опозиције у претходној изборној кампањи променом начина на који се представља присуство странака у медијима, пише данас Центар за истраживачко новинарство Србије (ЦИНС).

Уместо да време које је СНС добио буде 11 пута веће од оног које је добио Савез за Србију, у извештају РЕМ-а оно је само нешто веће

Како наводи ЦИНС, РЕМ је у укупно предизборно време убрајао различите врсте медија и актере које ранијих година није, па уместо да време које је СНС добио буде 11 пута веће од оног које је добио Савез за Србију, у извештају РЕМ-а оно је само нешто веће.

ЦИНС додаје да је у завршном извештају о медијском извештавању током предизборне кампање РЕМ објавио да СНС д 4. до 15. марта и од 11. маја до 18. јуна имао удео од 10,6 одсто, односно око 68 сати, док је опозициони СзС имао удео од 8,1 одсто, односно 52 сата.

Међутим, анализа ЦИНС-а показала је да када би се, као ранијих година, у укупно предизборно време рачунали само национални емитери и јавни сервиси – први и други програми Радио телевизије Србије и Радио телевизије Војводине – и када се не би рачунало време аналитичара и оних које РЕМ означава као друге учеснике кампање, резултат би био доста другачији. На основу овакве рачунице, удео Српске напредне странке (СНС) у предизборном програму је био 25,59 одсто (више од 51 сата), а Савеза за Србију 2,34 одсто (нешто мање од пет сати).

Слободан Цвејић и Јудита Поповић траже ревизију

Ревизију извештаја су на прекјучерашњој седници Савета РЕМ-а тражили и његови чланови Слободан Цвејић и Јудита Поповић, између осталог и због начина приказивања укупног предизборног времена. Ипак, њихов захтев за ревизијом није прихваћен па је извештај усвојен.

Бета, Нова С

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Ви сте најобичнији ЕУ преваранти који би да Вучићевој банди обезбеде легалитет и легитимитет

Ви сте најобичнији ЕУ преваранти који би да Вучићевој банди обезбеде легалитет и легитимитет

“Радни документ” који је 7. септембра подељен уцесницима међупартијског дијалога у Србији је документ за …

У очекивању позива на предају: Јесен стиже, свуд се бере грожђе, а на њему оковано гвожђе

У очекивању позива на предају: Јесен стиже, свуд се бере грожђе, а на њему оковано гвожђе

Широм земље Србије ори се “Убиј, закољи, да Вучић не постоји”. То тврди Александар Вучић. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *