fbpx

„Циркус Вучић“ стигао на копове „Кoлубаре“ мада би било боље да сте отишли да заседате у јамски рудник у Јунковцу!

0
(0)
ЛАЗАРЕВАЦ – Уколико наредне године будемо имали фискални дефицит испод 3,5 одсто и раст преко 2 – 2,5 одсто Србија ће бити једна од најуспешнијих европских земаља, поручио је данас премијер Александар Вучић.
„Ако следеће године будемо имали фискални дефицит испод 3,5 одсто наше реформе су успеле, ако на крају 2016. године будемо имали раст преко 2- 2,5 одсто онда ће Србија бити једна од најуспешнијих европских земаља и моћи ћете да кажете да смо на добром путу и да Србија постаје добра, здрава и успешна земља“, истакао је Вучић.

Влада Србије ће, казао је премијер, наставити да ради и спроводи тешке мере, да убрзава реформе, да заврши процес приватизације, реши проблем јавних предузећа и у јавној управи…

„Али, бићемо сведоци економског раста и напретка, а ако се и следеће године наставе ови бројеви које имамо у прва четири месеца, и пензионери и радници и сви остали ће моћи много боље и много више и да раде и боље живе“, поручио је Вучић.

Вучић је подсетио не недавну посету Италији и разговор са италијанским премијером Метеом Ренцијем о томе што су доношење закона о раду, који је готово преписан од нас, пратиле демонстрације више од милион људи.

„Питао сам га како подносите то да вам седам одсто падне рејтинг, а он је одговорио: ‘Слушајте, једном у животу будете председник владе, а цео живот сањате да поправите нешто у својој земљи. Зар је неких седам одсто или пет или 10 вредно од онога што је резултат овог закона'“.

БАГЕР „ГЛОДАР 3“ ПУШТЕН У РАД
У Рударском басену Колубара, на копу Тамнава Западно поље, данас је пуштен у рад први производни систем багер „глодар 3“ и производни систем за откривање јаловине, који су били потопљени у прошлогодишњим поплавама. Премијер Александар Вучић је преко мотороле озваничио пуштање у рад тог производног система.

Вучић је додао да наставак рада ове владе неће зависити од подршке грађана, али да опстанак хоће.

Премијер Србије поручио је да тајкуни више не управљају Србијом, да је поносан на политичку стабилност земље, те да је у последње две и по године у Србији отворено 192.927 радних места.

Тајкуни, како је рекао, можда могу да управљају појединим медијима и токовима, али овом владом никада нису и никада неће.

„Посебно сам поносан на политичку стабилност и уверен сам да ће она значити сигурније инвестиције у наредном периоду“, поручио је Вучић на свечаној седници Владе Србије поводом годину дана рада.

Вучић је казао да је смањена незапосленост, али да то још није на задовољавајућем нивоу.

Он је прецизирао да је у претходне две и по године отворено 192.927 радних места, али да је проблем што смо у исто време изгубили нешто мање радних места од тог броја.

Премијер Србије Александар Вучић поручио је са данашње свечане седнице да Влада Србије води тешку борбу за опоравак српске економије, али и да се сви њени чланови нису увек најодговорније понашали.

Премијер је рекао да то не говори да би, како се изразио, неког окривио, већ да би схватили у чему су прављене грешке.

Он је додао да српска економија није кренула да пропада преко ноћи, да се увек мислило да решење долази са неба, да ће га донети неко други и да је дужност неког другог да нам га донесе.

Многи, како је рекао, још нису осетили и нису видели јасне ефекте мера фискалне консолидације и успеха у буџетским уштедама и повећању прихода, али да Владу Србије те потешкоће неће одвратити од наставка реформи.

„Сасвим сигурно ћемо обезбедити бољу и другачију будућост за све“, поручио је премијер у Лазаревцу, у Рударском басену Колубар.

Вучић је рекао да је данас у том басену како би заједно са министерима говорили искрено и диркетно, пре свега са онима који су изабрали владу и чији живот зависи од њеног рада.

Премијер је напоменуо да је Влада Србије у претходних годину обећала тешке и болне реформе, да се суочила по преузимању валсти са најстрашснијим и најтежим поплавама које су однеле много људуских живота, унесрећиле бројне породице, али и готово уништиле енергелетски и електроенергетски систем, а да је после тога кренула у обнову срушене, разорене и уништене српске економије.

„Политичари никада нису успевали да виде даље од следећих избора, одбијали су да искрено разговарају… Зато је дошло време да неко преузме одговорност и да уради онако како је морало у свакој одговорној земљи у свету. Данашње околности нису наших руку дело, али морамо да прихватимо одговорност да их исправимо“, нагласио је Вучић.

Он је на почетку седнице рекао да је Влада Србије у претходних годину дана одржала 116 седница, да до сада није имала ниједну телефонску седницу, за разлику од владе Мирка Цветковића, која је имала за четири године 487 телефонских седница.

„Ми нисмо имали ниједну, покушали смо да показемо више дисциплине, марљивости и нешто више одговорности“, казао је премијер.

Након седнице, премијер Вучић и министри присуствоваће пуштању у рад роторног багера „глодар 3“ и производног система за откривање јаловине.


УСВОЈЕН ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ВЛАДЕ

Влада Србије једногласно је данас усвојила извештај о свом једногодишњем раду, а њен председник Александар Вучић поручио је да ће његов кабинет наставити да ради и доноси тешке и храбре одлуке.

Премијер је, затварајући свечану седницу одржану на површинском копу Тамнава Западно поље у РБ „Колубара“, захвалио грађанима Србије на поверењу које су јој указали, истакавши да је влада доносила тешке одлуке које су неретко биле смеле и храбре у политичком смислу.

„Грешили смо, у то нема сумње, али онај ко ради, тај и греши. Међутим, важно је да настави да ради, да устане, да се подигне и то ће бити наш принцип и у будућности“, поручио је Вучић.

Према његовим речима, увек ће бити безброј замерки оних који чешће виде проблем, али је указао на чињеницу колико је тога обновљено од штете настале у прошлогодишњим мајским поплавама, колико је дошло инвеститора, колико је фабрика обновљено и отворено…

Он је констатовао да је влада за ових годину дана успела да сачува образ Србије, подсећајући на обележавање кључних историјских догађаја попут Церске битке и НАТО агресије на СРЈ и нагласио да ће наставити да ради на унапређењу српске економије како би она коначно била вођена домаћински.

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Дачићу, питај Вучића и др Несторовића откуд Срби у Милану!

5 (8) Министар спољних послова Ивица Дачић рекао је данас да је структура српских држављана …

Иван Ивановић: Вучић је изгубио контролу, ево шта следи! (видео)

5 (1) Иван Ивановић 2020 Ванредно Стање. Аутор и водитељ Игор Маринковић HelmCast Да ли …

Један коментар

  1. Svako je lud na svoj način, reče djavo i sede u koprive.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *