Црна Гора: Сјахао Курта, да би узјахао Мурта

Црна Гора: Сјахао Курта, да би узјахао Мурта

3.9
(11)

Небојша Медојевић огласио се поводом састављања нове Влада Црне Горе.

– Приликом досадашњег рада опредијелили смо се да први корак буде рационализација која ће дати одговор на све изазове који су специфични за Црну Гору – представио је мандатар Здравко Кривокапић, приоритет своје Владе.

– Осим недостатка људског интегритета и елементарног васпитања и констатног не држања дате речи, Мандатар је са својим кратким видом показао и запрепашћујуће непознавање суштине проблема у којој се налази Црна Гора и њени градјани.– Кривокапић није у стању, чак ни да препозна историјску важност овог тренутка и транзициони карактер Владе. Он не схвата неопходност темељних политичких реформи које треба да направе дисконтинуитет са преко 200 година тоталитарних поредака у Црној Гори – каже Медојевић.

– Зато је њему приоритет Владе – РАЦИОНАЛИЗАЦИЈА. Он је очигледно, са својим „експертима“ проценио да је систем који је развијао Ђукановић 30 година, у суштини добар, само га треба РАЦИОНАЛИЗОВАТИ!!! – наглашава Небојша Медојевић

– Кривокапић је овом реченицом показао да није реформиста, да не вјерује у демократију и изборну вољу грађана.

– То показује и његов однос према ДПС-у из чијих редова има више Министара него из ДФ-а. Њему је ДПС интимно ближи него ДФ.

– За ову Владу можда гласа и ДПС. Нема реформи. Нема лустрације. Нема отварања досијеа УДБЕ. Нема ревизија приватизација. Нема хапшења Мила и Аца Ђукановића. Нема забране рада зликовачке организације ДПС. Кривокапић је слаб и колебљив лидер. Не држи реч. Мијења курс дневно.

– А држава у стању у коме се налази, пред банкротом јавних финансија, структурном корупцијом, мафијом која влада државом, експлозије пандемије, крахом економије, бујањем сиромаштва и глади, треба снажну Владу са најширим политичким легитимитетом и Премијера са знањем и ауторитетом.

– Ова влада ће се бавити РАЦИОНАЛИЗАЦИЈОМ, кречењем просторија, пописивањем инвентара, сељењем службеника, штедњом толает папира и спајалица. Овој Влади се мора ограничити рок, јер и ако је Кривокапић на састанку одговарајући на моје питање, рекао да је то прелазна Влада која ће трајати од 200 дана до годину, својим деловањем је показао да му се не може веровати – каже он.

Сасвим сугурно да ће и тај период без реформи и радикалних резова још више погоршати стање болести друштва и да ће земљу и грађане довести до теске кризе.

– Теократски карактер Владе је чини екстремно конзервативном и не спремном на промене. О кључним одлукама одлучиваће врх Цркве, без озбира сто они о тим стварима не знају ништа. Зато ће се као главни политички ток ове Владе дефинисати стање статуса qwо. Чекаћемо да се болест сама излечи – каже он.

Кривокапић то не зна, али процеси су неминовни и реформе ће се морати десити, као последица краха система. Џаба га ова Влада рационализује. Систем је болестан и доживјеће крах. Из прве најаве Премијера закључујем да ће ова Влада шминкати мртваца. Цену ће опет платити грађани – закључује Медојевић.

Борба.ме

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Влада одобрила најновије поскупљење путарине

Влада одобрила најновије поскупљење путарине

5 (1) Влада Србије на данашњој седници дала је сагласност на повећање цене путарина, у …

Преживеће Дара и удружене белосветске скотове

Преживеће Дара и удружене белосветске скотове

4.8 (4) Злочиначки покушај дисквалификације филма „Дара из Јасеновца“, још пре његовог приказивања у Америци …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend