ЦРВЕНИ аларм на Апенинима: 20.000 миграната спремно на ИНВАЗИЈУ италијанске обале

5
(1)

Упркос затвореним лукама Италија упозорава на нови талас миграната спреман да запљусне њене обале! Италија је дошла до сазнања да је на либијским обалама покрет чека најмање 20.000 миграната. Заједно са Шпанијом, Грчком, Малтом и Кипром упутила је писмо ЕУ затраживши „обавезне квоте за дистрибуцију миграната у земље ЕУ“.

Италијанске тајне службе дошле су до сазнања да су мигранти у време затворености Италије због корона вируса сарађивали са либијским милицијама и шверцерима миграната да им помогну у проналажењу средстава којима ће кренути преко мора. Неки су то успели и у време највеће пандемије, јер последњи извештај Министраства Унутрашњих послова показује да је и у време најтеже пандемије у Италију стигло 5.461 миграната међу којима 851 малолетник. Такође и већи број Тунижана, који је стигао са гумењацима и баркама, само се искрцао на италијанске плаже.

Узбуна је тиме већа јер постоје сазнања да су Либија и Турска ублажиле контролу за оне који су спремни да крену, тако да би ритам полазака ка италијанским обалама био веома убзан, а међу онима који намеравају да се упуте преко мора све је више и Тунижана. У намерама како да се стигне до обале једне од земаља ЕУ не бирају се средства. Тако су јуче малтешке власти биле приморане да дозволе искрцавање 425 миграната који су боравили 40 дана на четири изнајмљена туристичка брода и држала их у заливу у време пандемије, јер су почели да прете посадама, сада Малта тражи од ЕУ њихово прераспоређивање.

Невладине организације које су свеле своју активност на минимум у време епидемије сада су најавиле да се враћају на море како би указивале помоћ бродовима са мигрантима у невољи а потом их довеле у неку од земаља ЕУ.

Тако мигранти у Италији постају ново ванредно стање за земљу, лето је очигледно најповољнија сезона за њихов масовни полазак, стога земље потписнице писма упућеног ЕУ траже да се појача контрола полазака са либијских и туниских обала. Од ЕУ се тражи да мигранти који уђу на италијанске или обале једне од земаља потписница писма да те земље имају само обавезу у процедури пре-скрининга који гарантује неопходно утврђивање њиховог санитарног стања и гарантује њихову безбедност а да потом буду диструбуирани у друге земље ЕУ.

Италијански министар Унутрашњих послова Лућана Ламорђезе ових дана одлази у Тунис да разговара са тамошњим властима о већ раније потписаној сарадњи о повратку у земљу нерегуларних миграната који су стигли из Туниса јер су у време пандемије били заустављени летови према тој земљи, а у Италији постоји велики број оних који су пре тога добили одлуку о избацивању из земље.

NovostiOnline/М.О.

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ХОЛАНЂАНИ устали због корона диктатуре, полиција употребила водене топове (видео)

5 (2) Хиљаде Холанђана је данас у Амстердаму протестовало против корона диктатуре, присилне вакцинације, кршења …

МОНД открива садржај тајних списа о Фајзер вакцини: Сорошевци у ЕУ инсистирали на њој!

5 (2) Француски лист, проучивши писма, указује да, иако је квалитет Фајзерове вакцине био ПРОБЛЕМАТИЧАН, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend