Став

„Ћудер народе док траје шишање, мужа и клање“

Србија, знате то није територија, то није народ, то вам је Александар Вучић и његова армија неотесаних силеџија којима је посао цензура, ботовање и претње, диктатура заснована на основама црне демократије.

Ко је дозволио ОЕБС-у да се оглашава поводом цензуре у медијима, то је већ нека друга тема, а на који начин се његово оглашавање дало искористити је пак трећа…Све у свему велики вођа је примио к знању да су се тамо неки трећеразредни сајтови пожалили, за које како вели ни он ни људи из ОЕБС-а нису знали ни да постоје и одлучио да је време да ни мање ни више одступи од свих правила једног тако високог државника и лично одговори.Након хапшења, претњи, застрашивања и обарања патриотских сајтова, јединог светла у овом мраку од режираних информационих напада на ионако измучени и лоботомирани народ коначно се огласио и ОЕБС.

Истина, прво је покушао да пермутује и употреби напад као најбољу одбрану, наводећи да је јадан он оптужен јер није поступио по наређењу својих надређених и није Русији баш потпуно затворио врата.

Односно некако су и поред свих покушаја скривања ипак у јавност испливале информације да нам у помоћ нису притекли они кога најављују и он и цела Влада већ Русија, која је можете мислити без позива послала спасиоце, авионе, амфибије, тоне и тоне хуманитарне помоћи, дакле све оно што нам је преко било потребно у невољи која нас је снашла.

Међутим, како му спекулација није успела, јер је опет јавно исмејан, велики вођа је скупио уснице, намрачио се и одлучио да одговори онима који су се усудили да га на његовој правди оптуже за цензуру.

„Са највећом пажњом и забринутошћу пратио сам све што сте изјавили у вези са наводном цензуром коју тобоже спроводе власти у Србији.“

Ово је само почетак писма, тобоже каква цензура је њих спопала. Знате сви они „трећеразредни“ сајтови за које велико вођа тврди да није ни чуо решили су у сред ванредног стања да се самоискључе, препусте на стотине хиљада читалаца режираним вестима, у бестрагију баце сав труд који укључује на стотине чланака, сате и сате проведене у истраживању, разговорима, писању, и без посла оставе десетине хиљада ботова.

Даље вели:

„Веома забринут због тешких речи које сте на рачун земље чију Владу водим упутили“- НА РАЧУН ЗЕМЉЕ!

Ово је врло важно, велики вођа је нашао себи за право да се поистовети са земљом коју води. По њему, земља Србија је он и Влада коју води, не налази да је оптужен он лично, већ земља коју води у пропаст.

Земља, држава Србија није Александар Вучић, он је само окупатор али и у овом случају пермутује покушавајући да сопствено дело пребаци на неког другог, односно на државу. Држава то смо ми, државу чини територија и народ коју у њој живи, власт је само привремени орган који ће у овом случају по свему судећи врло кратко остати на својим позицијама.

Сем што је дакле врло забринут јер држава врши цензуру над собом, он наставља дајући до знања да је врло неуобичајено што се државник на високој позицији спушта на ниво да се обрати икоме отвореним писмом.

У Русији рецимо није неуобичајено да се државник на највишој позицији „спусти“ на одређени ниво и лично разговара са грађанима путем отворених телефона, што смо недавно имали више пута да видимо. Али то је нормално јер Русија има државника, итекаког, док ми имамо искомплексираног издајника коме је ето испод части (што наглашава) да се обрати отвореним писмом.

И то чини, јер сматра да је ОЕБС, који је ништа друго већ страна обавештајна агенција, обманута. Ово је да просто човек од муке почне да се смеје. Па није ОЕБС нека измешетана полицијска станица па да их сеоска оговарања скрену на погрешан пут, већ врло искусна у свом послу, да није сигурно је да не би били ту где јесу , а нема где нису.

Е сада, када је победио али и показао своје комплексе, због „неуобичајеног“ обраћања, кроз избијајуће радикалске манире, које свим силама покушава да спута, он дотичној госпођи, а пре свега организацији чији су радници обоје, даје на важности својим обраћањем.

Знате он се никад не би обратио некаквом Телепромптеру, Васељенској, Другој страни, Србији данас или било ком другом „трећеразредном сајту“, који чисто да се зна чита на стотине хиљада људи, и читајући већ препознатљиве коментаре на десетине хиљада ботова, али када су већ поменути у контексту цензурисаних од стране ОЕБС-а, он је морао дати одговор, не српском народу који се питао где су нестали ти сајтови, не уредницима тих сајтова, већ међународној организацији.

Побогу, што би њега било брига за србски народ који ВИДИ ОЧИГЛЕДНУ ЦЕНЗУРУ, и који пита сам: „ГДЕ СУ НЕСТАЛЕ ИНФОРМАИЈЕ, ГДЕ СУ НЕСТАЛИ САЈТОВИ?“. Не, он није видео потребу стотине хиљада људи да им се обрати, већ тек када је реаговала страна агенција, чији он јесте човек, осетио је потребу да нешто каже:

„Ипак, то чиним зато што верујем да сте обманути и преварени и не желим ни да помислим да се иза неистина која сте у саопштењу изнели против Србије, крије нека друга политичка намера.“

Политичка намера???

Сви поменути сајтови, сем Блица који је и поред ретких чланака очигледно режимски медиј, нису политички опредељени, чак се може рећи да су опозиција и опозицији. Да ли је можда Александар Вучић начисто скренуо са ума умишљајући да добро води ову државу па је почео да смета и својим шефовима којима је само мала и слаба Србија добра Србија, није баш најјасније али сем издаје, кршења Устава, кршења свих права грађана његово понашање заслужује озбиљно медицинско посматрање.

Да ли он и његова Влада знају како живе грађани Србије? Да ли му је неко од доушника удбашких дојавио да га у сваком аутобусу куну, да бацају клетве у свако чекаоници, да пензионери једу из контењера, да су деца гладна, да људи нису лењи јер неће да раде већ зато што немају где да раде, да се не плаћају рачуни јер немају од чега да се плате, да се воће и поврће купује на комад, да ли је неко Вучићу који уображава да је велики вођа рекао да ова земља није на ивици катастрофе већ је у катастрофи?

Ако није, слободно му пренесите да дође на неки од сајтова и види стварно стање у земљи, јер ове текстове не пишу људи ни из чије партије, не диктира им ниједан шеф његових кабинета, већ људи из народа којима је он и сви његови претходници одузео сва права, ударајући на исконско право – право на живот!

Идемо даље:

„Наиме, молио сам Вас да ме обавестите о само једном, било каквом, па и најмањем доказу који би потврдио да је Влада Србије онеспособљавала сајтове.“

Као што рекох, још ће испасти да смо се сами саботирали, и то само за време ванредно стања!

Очигледно је постојала изузетна опасност да маса људи, коју је без дозволе њихове, велики вођа присвојио, и која се скупила због хуманости заиста постане ванредно хумана и реши нас и властодржачке беде, и то већим делом захваљујући јер се велики део Србије снадбевао по први пут истинитим информацијама. На поменутим сајтовима писало се о очигледној кривици Вучићевих људи за поплаве у Обреновцу, минирању долме, штетности коју је изазвала брана Ровни, позиву Синише Малог упућеног Обреновчанима да остану у кућама иако је требало већ дан пре извршити евакуацију, учешћу Чучковића у Вучићевим заверама како што јефтиније продати Србију и још мноштво непобитних доказа о њиховим злоделима и масовним убиствима. Да, на жалост, с обзиром да полиција не ради свој посао то смо радили сви ми уместо њих.

Цензура није прекинута, на свим овим сајтовима је отежан приступ, и то не радимо ми. То неко ради! А ко то ради, не занима само стране службе у чије учешће у цензури не сумњам, већ занима мноштво народа које неће добити одговор јер они за великог вођу не постоје.

Ми народ ове земље смо за њега лажови, манипулатори, преваранти који сеју панику и заводе стране службе. Колики је само ово апсурд мало је рећи. Далеко већи паничар био је управо овај недостојни које се удостојио да оптужи и даље оптужује, за све што не ваља у овој земљи – њему је крв народ!

Народ је гладан – ко му је крив зашто не стегне каиш, народ нема пара за струју – ко му је крив – нек прода кућу, народ нема пара да нахрани децу – ко му је крив – што их је рађао, народ жели истину- ееее, ту смо , нема више истине, јер кад велики вођа подвикне : ЋУДЕР БРЕ! Сви да спусте главе и шкемћу око њега. Али ту постоји један проблем, нису сви толико лоши да буду део његовог система, има још људи који не могу да поднесу смрад нечије задњице да би тамо провели живот једући туђа говна, има још људи који размишљају, носе главу на рамени а она има првобитну намену.

Стога зато, како је икоме пало на памет да у Србији постоји цензура, да неко неког спречава да каже шта мисли, да неко уопште некоме не дозвољава да мисли. Сећате се ећ чувених насловних страна : ПО ОБРЕНОВЦУ ПЛУТАЈУ МРТВА ТЕЛА.

Из чије кухиње је дошао тај „специјалитет“ који је проузроковао даља наклапања о броју жртава. Из кухиње „Курира“, „Ало“, „Информера“ (то су оне новине чији је уредник последњи пут виђен у Вучићевој задњици), то су све дневни листови великог вође, најјефтини и најлошијег квалитета у сваком смислу, почев од папира па до садржаја, али доступног малтене свима.

Ипак за ширење панике нису ухапшени уредници, нити новинари који једини подлежу закону о ширењу панике, већ обични људи фејсбуковци. Наравно, адвокати, заштитник грађана који је увек касно обавештен о свему, и тужилаштво ће реаговати у датом тренутку и бесмислене оптужбе ће бити одбачене али цензура и штета је већ почињена, грађанима се шаље јасна порука: Свако ко не сарађује у овој масовној лажи биће оптужен, процесуиран, у сваком случају биће застрашиван, забрањен.

Даље, управо онај ко треба да буде ухапшен за ширење панике, за уништавање земље, препродају, кршење Устава, изношења лажних информација пита госпођу да није којим случајем све те информације о цензури чула управо од цензурисаних, што би било нечувено и додаје :

„На крају, госпођо Мијатовић, зашто нисте питали уреднике и власнике „Блиц“-а, да ли је Влада Србије било шта склањала са њиховог сајта?“

Па нек` каже уредник Блица ако сме да ли је ишта склоњено са сајта, нек` каже па да видите којом ће брзином бити смењен!

Писмо се завршава речима да ће се велики вођа борити свим силама против прљаве кампање која је поведена против Србије, дакле опет се против наше воље поистовећује са нама милионима грађана који се ограђујемо од њега! Каква ли ће то борба бити, видећемо, ако сви утихнемо знаћете да нас је појео мрак.

Али какав мрак у демократској земљи каква је Србија?

Демократски мрак!

Весна Веизовић, ВасељенскаТВ

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!