Да ли сте приметили да је Вучићева „спољна политика“ за мање од недељу дана доживела потпуни и комплетни крах?

0
(0)

„Жао ми је што сте моји, а не деца неког мог непријатеља. Ко је вас познавао ни пакао му неће тешко пасти“

Пантелија

Ништа не може боље описати тренутну владајућу гарнитуру у Србији од цитата покојног Пантелије из Маратонаца. Ко је ове на власти у Србији познавао и преживео ни пакао му неће тешко пасти. 

Док су сви некако преокупирани мигрантском кризом која се жестоко заоштрава и којој се не види краја, протекла недеља није била нимало пријатна за премијера Вучића. Његова регионална и спољна политика је за мање од недељу дана доживела три тешка пораза чије ће се консеквенце тек осетити у недељема и месецима који су испред нас.

Први и најважнији пораз је званичан захтев Албаније да УНЕСКО поднесе захтев за пријем Косова и Метохије у ту организацију. Тај захтев су званично подржале Аустрија и Немачка. Силно време које је премијер Вучић провео са албанским премијером Рамом није уродили никаквим плодом. Рама је првом приликом његовог великог пријатеља Вучића направио жестоком будалом. Тај захтев Албаније подржала је званично и Аустрија у којој је премијер још један велики Вучићев пријатељ. Хер Курц. После свих силних посета и ширења братства и јединства хер Курц се придружио игранци у којој се у Европи бира највећа дворска луда. Том захтеву Шиптара и Аустријанаца придружио се још један велики српски пријатељ. Немачка.  Она иста Немачка о којој са толико жара жвалави премијер Вучић.

Од свих Вучићевих подрепаша у влади и НВО сектору те захтеве Алабније, Аустрије и Немачке само је стидљиво прокоментарисао министар Вулин. Потез Албаније није протумачен као пријатељски?! Ајде!

Поред приче о великим српским пријатељима други лом који је уследио било је немачко затварање границе и блокада железничког саобраћаја из Аустрије у ту земљу. Немци су суспендовали Шенгенски споразум јер чак ни једна Немачка није у стању да издржи огроман прилив миграната. На страну што је један од главних криваца за читаву мигрантску ујдурму управо фрау Меркел, жена која је готово три месеца ћутала о мигрантској кризи да би потом направила катастрофалне грешке обећавајући мигрантима пријем у Немачку. Аутору ових редова уопште није јасно како ће се Меркелова извући из ове чорбе коју је сама себи запржила. Такође није јасно како је Меркеловој тако нешто уопште дозвољено.

Док све европске земље на челу са Немачком затварају своје границе, на исте шаљу полицијаска и војна појачања дотле наши бизгови у власти као папагаји понављају идиотску причу како ће заједно са ЕУ решити проблем миграната! Можете мислити колико је то добра политика када ни сама ЕУ не зна шта да ради са мигрантима и када је у самој ЕУ дошло до краха политичког и читавог безбедоносног система. У ЕУ не де нема јединства по питању миграната већ су ставови земаља чланица дијаметрално супростављени. Док се Европљани кољу између себе дотле Вучићеви буздовани очекују даље инструкције о томе шта и како треба радити. Политика коју Вучић води од почетка је најбоље је оличена у народној пословици „бриго моја, пређи на другога“.  

Та идиостка политика која је само покушавала да сакрије неспособност актуелне политичке врхушке да доноси квалитетне одлуке у време криза показује да Србија има жесток проблем који није нимало за потцењивање јер је реч о безбедности земље и свих њених грађана. Та политика је немачком блокадом Шенгена доживела комплетни и апсолутни крах.

На крају да кажемо и коју о формирању некакве Заједнице албанских општина на југу Србије. Премијер Вучић само што се није извињавао шиптарима југа Србије што су ето кренули да подижу политичке тензије и да по налогу шиптарске теорористичке врхушке са Косова и Метохије показују и територијалне претензије на територију централне Србије. Држава као и влада те изузетно непријатељске акте пропратила је ћутањем или потпуно блесавим изјавама које су тотално изван контекста дешавања. Неспособни Вучић и његови подрепаши ни на ту кризу немају никакав конкретан одговор већ или ћуте или лупетају глупости.

Док пред нашим очима динамика криза у земљи и њеном окружењу непрестано расте и све више добија обрисе који се тешко могу анализирати и пратити, власт оличена у Александру Вучићу нема благе везе ни шта ради ни шта прича јер једноставно ништа не ради већ само повремено лупета глупости. Немају никакв конкретан план деловања нити се проблемима земље и њених грађана уопште баве. Они су нажалост заузтети пљчаком оно мало беде коју у наредним месецима треба распродати и разграбити.

Него погодите ко је победник избора за највећу дворску луду Европе! Можете погађати само једном.

 

 

Милинко МИлинчић, Србија данас 

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Трамп у пет сати по америчком времену дочекује Вучића и Хотија

5 (1) Амерички председник Доналд Трамп дочекаће данас тачно у 17 часова председника Србије Александра …

Тупава декларација владе нема никакву правну снагу нити Вучић у име Србије има право да преговара о било чему!

4.1 (7) Влада Србије усвојила је на данашњој седници Декларацију о подршци активностима председника Републике …

Један коментар

  1. Umislio Vučić da je Angela Merkel kraljica EU, pa se svim silama trudi da joj bude dvorska luda. Na sramotu i na veliku žalost Srbije u tome je u potpunosti uspeo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *