Да не пропадну увезене залихе: Пандемија готова, а обавезно ношење маски
фото: Ројтерс

Да не пропадну увезене залихе: Пандемија готова, а обавезно ношење маски

5
(5)

Kоронавирус је ослабио, али је и даље једна од његових најозбиљнијих карактеристика брзо ширење и преношење, а на то упозорава и ситуација у Врању.

Мартина Фуртула је гостујући у Дневнику РТС-а рекла како у Министарству верују да ће на наредној седници Владе та уредба и бити усвојена, јер смо до сада имали уредбе које су се односиле само на одређене делатности трговина, угоститељских објеката и градилишта.

„Овом уредбом то проширујемо и на све остале послодавце и на све друге делатности“, казала је Фуртула.

Према њеним речима, за све послодавце и запослене биће обавезно да на улазу у радни простор изврше дезинфекцију, да уколико је могуће послодавац ораганизује послове тако што ће увести другу и трећу смену, да у затвореном простору ако је немогуће обезбедити удаљеност између запослених обавезно користе заштитне маске.

„Епидемија је још увек ту. Ово што Влада ублажава мере не значи да требамо да се опустимо, све до оног тренутка док се епидемија не ођави“, истакла је Фуртула.

Наводи да клима уређаји у одређеним индустријама морају да раде.

„У одређеним технолошким процесима то је неизводљиво. Саветујемо послодавцима да у таквим случајевима организују другачије рад тако да на таквим местима буде мали број запослених“, истакла је Фуртула.

Истиче да су уредбом прописане казне.

„За послодавце је то од 50.000 до 500.000 динара, а за запослене 20.000 динара. До сада нисмо имали казне за послодавце, али је покренуто осам прекршајних и једна кривична пријава током ванредног стања. Након усвајања уредбе и инспекција ће наставити да контролише примену мера безбедности и здравља на раду још јаче него што је то био случај до сада“, закључила је Фуртула.

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Огњен Војводић: Видовдан или Ватикан

Огњен Војводић: Видовдан или Ватикан

4.3 (6) Најновија и најперфиднија римокатоличка мисионарска мантра прозелитског подилажења православним Србима је наводно непризнвање …

Суд у Перуу оптужио Гејтса, Сороша и Рокфелере да су изазвали пандемију

Суд у Перуу оптужио Гејтса, Сороша и Рокфелере да су изазвали пандемију

5 (7) ЈЕДАН суд у Перуу оптужио је Била Гејтса, Џорџа Сороша и Рокфелере да …

Један коментар

  1. U Srbiji vlasti se dokopao kreten sa ozbiljnim mentalnim smetnjama. Objektivno. Setite se kako se izbezumio onomad kad mu je neki novinar pružio neki papir da nešto pročita. Ne sećam se više ni koji novina, ni o čemu se radilo, kakav mu je dokument pružen, samo se sećam da se on tog trenutka potpuno izbezumio. Počeo je da viče, takoreći da urla, samo što nije fizički nasrnuo na novinara. Kompletan ludak. Pitanje je zašto ga je taj nevini postupak novinara toliko izbezumio. Pa verovatno zato što ga je to dotaklo u osetljivo mesto. Pretpostavljam da je ludak, osim što je lud, što ne ume da jede i pije ko čovek, nego nekako kao nedonošče, i disleksičan, dakle da ne ume da čita ili da ima problema sa čitanjem. To nije neki veliki problem pod uslovom da čovek radi za strugom ili u automehaničarskoj radnji, ali predsednici bi po pravilu trebalo da umeju da pročitaju ono što potpisuju, u suprotnom država je u problemu. Još je gora sasvim verovatna mogućnost da osim što ne ume da jede, pije i čita, on verovatno ne ume ni da piše, niti da računa, budući da je disleksija često praćena i disglosijom (nesposobnošću za pisanje) i diskalkulijom (nemogućnošću za obavljanje osnovnih matematičkih operacija). Meni se to čini gotovo sigurnim. E, tu smo svi mi i naša država u sudbinskom problemu. Ako on ne ume ni da čita, ni da piše, a pogotovu da računa, onda je laka meta svim prevarantima ovog sveta. Sve barabe sveta su sigurno primetile da on nemilice razbacuje državni (naš) novac, da ne shvata njegovu vrednost i važnost za opstanak države, da nema pojma koliko je već dosad pokrao, nego i dalje krade i krade i krade, da mu možeš prodati svako djubre po basnoslovnoj ceni i kupiti srpske resurse za bagatelu, ponuditi mu da potpiše bilo šta i on će potpisati samo da niko ne bi primetio da je disleksičan. Budući da svet zna o njemu sve što je za taj svet važno, on to i koristi, nanoseći štetu ne njemu, ludaku, nego nama. Ja drugog objašnjenja za njegovo ponašanje nemam. +

    Smenjujmo ga, više ljudi! Uništio nas je i još će gore ako nešto ne preduzmemo. Šta se predomišljamo? Pa goreg nećemo naći u ovoj zemlji, taman da tako i odlučimo. Nema goreg.

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend