Насловна / Свет / Блиски Исток / Дамаск: Даћемо базу података терориста ако ЕУ исправи своје грешке према сиријском народу
Дамаск: Даћемо базу података терориста ако ЕУ исправи своје грешке према сиријском народу 1

Дамаск: Даћемо базу података терориста ако ЕУ исправи своје грешке према сиријском народу

Сирија је спремна да земљама ЕУ достави базу података о терористима који би могли да дођу у ове земље из Сиријске Арапске Републике ако Брисел промени своју политику према Дамаску, саопштио је у емисији ТВ канала „Русија 24“ шеф сиријског министарства спољних послова Валид Муалем.

„Европска Унија пати од имиграционог проблема, а Сирија може помоћи у решавању овог проблема. Европи је потребна широка база података о терористима који су дошли из Сирије, а ми имамо ове податке, али их нећемо пружити бесплатно, јер те земље морају исправити своје грешке против сиријског народа „, рекао је Муалем.


Према подацима Међународне организације за миграције, број миграната и избеглица који су стигли у Европу преко Медитерана од почетка 2018. године превазишао је 60 хиљада људи, а њих 1520 људи је погинуло или нестало. Више од 24,6 хиљада миграната и избеглица је примила Шпанија, око 19 хиљада – Италија, око 16,5 хиљада – Грчка, око 250 – Малта и више од 100 – Кипар.


Прошле године у истом периоду, више од 117 хиљада миграната и избеглица стигло је у Европу кроз Медитеран, а 2016. године – више од 263 хиљаде.


Према речима министра унутрашњих послова Италије Марка Минитија, милитанти који су се борили у редовима терористичке групе „Исламска држава“ користе миграционе путеве како би стигли до Европе.

Восток.рс

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

Борут Пахор: Мој утисак је да процес проширења ЕУ неће бити главна тема на агенди нове Европске комисије 11

Борут Пахор: Мој утисак је да процес проширења ЕУ неће бити главна тема на агенди нове Европске комисије

Будва — Председник Словеније Борут Пахор изјавио је да је његов утисак да процес проширења …

Ма торњајте се бре у три ПМ са "вредностима" које ти Ђукановићу браниш! 12

Ма торњајте се бре у три ПМ са „вредностима“ које ти Ђукановићу браниш!

Црногорски председник Мило Ђукановић изјавио је да се Балкан налази на раскршћу и додао да …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *